Hava Durumu

Eziyet veren dikenin dalını koparıp yolmak...

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 08:11
“Erdal Abi;  Bugün okuduğum bir hadisi şerif ‘Yolda insanlara eziyet veren bir diken dalını koparıp yolan kişiyi Cennette o ağacın altında yürüyorken gördüm’ diye buyuruyordu. Gazetenizdeki güzel köşeniz sayesinde okuyucularınız yollarda ve çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları yetkililerle paylaşıyorlar ve sıkıntı veren sorunların giderilmesinde önayak olup güzelliklerin yayılmalarını sağlıyorlar. 
Buna vesile olan başta sizleri, gazete yöneticilerinizi, katkı veren okuyucularınız ve okuyucularınızın önerilerini dikkatle ve süratle çözüme kavuşturan yetkilileri kutluyorum.
Ayrıca; bir vatandaş olarak problemlere hassasiyet gösterip eğilen yöneticilerimize takdir ve teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. 
Umarım her Bursalı hemşerimiz kendi çevresindeki sorunları yetkililerle paylaşır, onlar da bu güzel hadisi şerifin bahsettiği müjdeye nail olup rahatsızlıkların giderilmesine vesile olurlar. 
Bu anlamda ben de bir olumsuzluğu paylaşmak ve şehrimize katkı sağlamak arzu ediyorum. Köşenizde yer verirseniz memnun olurum. 
İlgili problemi Mihraplı Camii’nin hemen önünde Mihraplı Parkı otoparkına giriş yapılan kapının önünde ana cadde üzerinde çektim. 


Burada oldukça derin bir mazgal var, çevresi çok zarar görmüş. Otoparka dönüşte araçlara zarar veriyor. Bu mazgal çevresinin acilen onarımı önem arz ediyor. Bunun gibi Bursa genelinde de çok sayıda mazgal var. Pratik bir önerim de olacak. 
BUSKİ mazgalların periyodik bakımlarını bir şirkete ihale ederse, hakediş usulü olarak çok sayıda mazgal ve rögar çok kısa sürede onarılır, sorun kalmaz.. 
Yeter ki bu işe bütçe ayrılsın. BUSKİ gibi yüksek geliri olan dev bir şirket için bunun sorun olmayacağını düşünüyorum. Kazanan Bursamız olacaktır. 
Yetkililerin dikkatlerine sunarım.. 
Saygılarımla..” - Yaşar T.

Zabıta yönetmeliği kurallarına dikkat!.

“50 yıllık Bursalı’yım.  
22 yıllık da Nilüferli olarak, Bursa Büyükşehir sınırlarında yaşayanların, kurumların ve işletmelerin daha iyiye gitmesi için uymaları gerekli kural ve zorunlulukları denetleyecek Zabıta yönetmeliğinin dikkate alınması ve uygulanması gerekiyor..
Örneklemek gerekirse;
1 . Osmangazi Hipodrumu kentin yerleşim alanında faaliyetine daha ne kadar devam edecek?. (Yönetmelik: Madde 5.33 Şehir içerisinde ağıl ve ahır yaparak büyük ve küçükbaş hayvan beslemek yasaktır.)
2. Büyükşehir’in kent estetiği birimleri olduğu halde , Yalova ve Ankara yolunda kaldırımları işgal eden çoğunluğu hurdacı işyerlerine cezai - kapatma yaptırımları uygulanamamaktadır.
3. NOSAB Organize Sanayi Bölgesi’nde saat 24:00 sonrası yüksek ses çıkararak çalışan makineler bulunan işyerleri denetlenmemekte ve uyarılar hiç dikkate alınmamaktadır.
4. Boş bina, arsa ve alanların temizliği konusunda Zabıta yönetmeliği yaptırımları uygulanmamaktadır.
5. Bursa’nın çeşitli kesimlerinde bulunan sanayi bölgelerinde, ana yollara taşan işletme ve malzemeler maalesef hiç denetlenememekte. 
Zabıta yönetmeliğinin dikkate alınmasını ve yönetmeliğin gerektiği şekilde uygulanmasını sade bir vatandaş olarak rica ederim. 
Saygılarımı sunarım..” Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Rengarenk çiçekler

“Nilüfer’de oturuyorum. Mahallemizde Karafatma Heykeli’nin hemen üzerinde bulunan atıl bir alan bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek güzel bir park haline getirildi. 
Gerekli düzenleme çalışmaları yapıldıktan sorra buraya her mevsim dikilen birbirinden güzel çiçekler rengarenk görüntüler oluşturuyor.


 
Nefes alabildiğimiz bu güzel parkı bizlere kazandırıp bakımını yapan, koruyup geliştiren yetkililere çok teşekkürler. Çocuklarımız çimenler üzerinde özgürce koşup oyun aletlerini kullanıyorlar. 
Bizler de spor aletlerini kullanıyor ve sosyal tesislerden yaralanabiliyoruz. Her mahallenin böyle yemyeşil ve çok fonksiyonlu geniş parklara kavuşmasını dilerim.”
Hatice MUTLU

Okurlarıma önemli not

Sevgili okurlar; 
Sorunlarınızı yansıtan iletilerin altında ad, soyad ve gerekirse size ulaşabileceğimiz telefon no’su bulunması gerekiyor.
Bu bilgilerin olmadığı iletileri genel prensiplerimiz doğrultusunda yayınlayamıyoruz.

Köşemizde yayınlanması için çekip gönderdiğiniz sorunu yansıtan fotoğraflı veya fotoğrafsız şikayetinizin altında ‘adım yayınlanmasın’ diyorsanız bile bu bilgilerin açıklanması gerekiyor. Kimlik ve tlf. no’ları sadece kayıtlarımızda kalıyor.
Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. - ERDAL ÖZDÜR



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.