Hava Durumu

Fahri Konsolos'tan 'Güller ve Dudaklar'

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2018 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2018 07:44

Mutlu pazarlar.. Pazar günleri dışında her gün bu sayfada siz okurlarımın yaşadığı çeşitli sorunları, dilekleri, önerileri yansıtıyorum.
Bu tatil günümüzde de 'güllerle, dudaklarla' oluşan farklı bir güzelliğe merhaba!.
Geçenlerde birbirinden güzel şarkılarla oluşan güzel bir konser gerçekleşti. Türk sanat müziği sevdalıları güçlü bir saz grubu eşliğinde çıktıkları sahneden konuklara unutulmaz saatler yaşattılar.
Bunlar arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Bursa'daki Fahri Konsolosu, başarılı işadamı, tekstilci Nejat Yahya da vardı.
Hacettepe Üniversitesi'ndeki yüksek öğrenim yıllarında güzel sesini sevdalandığı müzikte çeşitli korolar ve solo şarkılarla yansıtan Yahya, bu kez de ünlü besteci ve yorumcu Bora Ayanoğlu'nun segah makamındaki unutulmayan eseri 'Güller ve Dudaklar' şarkısını kendine özgü güzel bir yorumla seslendirdi ve büyük alkış topladı.
Konser; Şef Remzi Çelikyay yönetimindeki Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Korosu'nun onkolojik hasta ve yakınlarına çok önemli desteklerde bulunan Onkoday Derneği yararına TKM sahnesindeki bir etkinliğiydi.
Konserine fasıl ile başlayan koroda çeşitli eğlence yerlerinde başarılı programlar yapan piyanist şarkıcı Ersan Tekin'in yanı sıra, Nejat Yahya, Tijen Demirci, Nermin Kayış, Ertuğrul Borucu, İsmet Yeşil, Özgür Efe, Sulhiye Karbastı solist olarak görev yaparken, Onkoday gönüllüsü Nesrin Tunaboylu da bir şarkı seslendirdi.
Konser finalinde beraber söylenen 10. Yıl Marşı geceye farklı boyutlar ekledi. Onkoday Bşk. Füsun Önen, Zeki Müren Derneği Bşk. İsmail Eren ve Remzi Çelikyay'a çiçek vererek teşekkür etti.
Evet, bu güzel bahar sezonunda geceyi güllerle, dudaklarla süsleyen Nejat Yahya daha sonraki bir sohbetimizde:
"38 yıl önce Ankara'dan Bursa'ya yönetici olarak geldiğimde cennette ve musikinin başkenti Bursa'dayım diye düşünmüştüm.
Zira Hacettepe'de öğrencilik yıllarımdan beri TSM ve THM korolarındayım ve şu anda Zeki Müren Korosu, Nilüfer Bld. Korosu ve Lions Korosu olmak üzere 3 koroda korist ve solistim. Yoğun iş yaşamımın stresini müzikle azaltıyorum. Türk müziği yanında Filarmoni Derneği üyesi olarak her perşembe senfoni konserlerinden de büyük keyif alıyorum" dedi.
Birbirinden güzel rengarenk güllerle ve sevgiler fısıldayan dudaklarla daha nice baharlara..

Başkandan kazanlar dolusu nefis pilav

Karacabey'de geleneksel olarak kutlanan ve bahar aylarına ayrı bir özellik katan 'köy mevlitleri'nde Belediye Başkanı Ali Özkan kazanlar dolusu pilavın pişirilip konuklara sunulmasındaki yüksek performansıyla övgüler topluyor.
'Köy mevlitleri, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası' diyen Başkan Özkan, bu özel günlerde çiftçinin bereketli bir yıl geçirmesi dileklerinin yanında dualarla dayanışma ruhunun da öne çıkarıldığını ifade ediyor.
Bu sene gerçekleştirilen köy mevlitlerinin, önceki yıllara oranla çok daha geniş katılımlı olmasının etkinlikleri daha da anlamlı hale getirdiğini belirten Başkan, etkinliklere ilçe belediyesi olarak verilen çevre temizliği, ilaçlama ile alt yapının hazırlanması ve masa-sandalye temini gibi desteklerin, kararlılıkla sürdürüleceğini dile getiriyor.
Kazanlar dolusu nefis pilava kaşık sallayan konuklara afiyet olsun ve bereketli bir yıl geçirsinler..

Yeni çıkan bir kitap

'ZAMANIN LEKELERİ':- Yazar Ömer F.Oyal, Yapı Kredi Yayınları arasında çıkan 'Zamanın Lekeleri' adlı kitabında okurlarını 1943 yılında Çukurova Ekspresi ile İstanbul-Adana arası bir tren yolculuğuna çıkarıyor.
Baştan sona adeta insan manzaralarının yanı sıra ülkemizin o yıllardaki yaşamını da anlatan kitap akıcı bir dille kaleme alınmış.

Özlü sözler

"Müzik, yaşamın bir parçası değil kendisidir. Yani hayat müziktir. Müzikle ilgisi olan tek varlık insandır. Müziksiz bir hayat zaten mevcut değildir" - M.K.ATATÜRK
"Hayat, iyi tercihle mücadele değil, güzel bir serüven yaratır." - Deabbie FORD
"Sağduyu, 18 yaşına gelince önyargıların toplamıdır." - Albert EİNSTEİN
"Hayvanlar en iyi dostumuz. Ne sorar, ne yol göstermeye kalkar.." - George ELİOT
(Derleyen Erol GÜRÇAY'a teşekkürler)

Pazar neşesi

'NİŞANLILAR':- "Delikanlı, güzel nişanlısını sinemadan sonra evine götürmüş ve tam ayrılacakken nişanlısına bir veda öpücüğü kondurmak istemiş.
'Bir kerecik öpeyim hayatım..' diye konuşurken bir elini de kapının kenarına uzatmış. Genç kız:
'Olmaz, komşular görür..' derken tartışmaya başlamışlar.
O sırada kapı açılmış ve kızın küçük kardeşi ablasına:
'Babam diyor ki, öptürecekse öptürsün, yoksa aşağı inip o herifi öyle bir öperim ki bir daha unutamaz. Hem söyle elini de diyafonun düğmesinden çeksin artık."
(Teşekkürler C.Y.)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.