Hava Durumu

Fazla söze gerek yok!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 08:36

"Osmangazi ilçesindeki Kanalboyu Caddesi bölgesinde Sabiha Köstem Ortaokulu'nun olduğu caddede, yollar gönderdiğim fotoğraflarda da çok net şekilde görüldüğü gibi gerçekten kötü, berbat durumda.

Buradan gelip geçen yayalar ve özellikle öğrenciler okullarına çamur deryası içinden güçlükle geçerek ulaşabiliyorlar.

Sorun, sadece çamur içindeki yollarımız değil, yağışlı havalarda oluşan göl şeklindeki su birikintileri, nehir gibi akan sel suları da madalyonun diğer bir yüzü.

Uzun zamandan bu yana yaşamakta olduğumuz bu problem acaba ne zaman son bulacak?.

BUSKİ mi, Bursa Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa Osmangazi Belediyesi mi?.

Kim ilgilenecekse ilgilensin lütfen artık.

Malum şimdilerde yağışlı bir mevsim içine de girdik. Yağışlı havalarda sorun her geçen gün biraz daha büyüyor maalesef.

Semt sakinleri olarak ilgilere saygılarımızı sunuyoruz ve acilen gerekli iyileştirme çalışmalarının başlatılmasını rica ediyoruz.. Fotoğraflar incelenirse fazla söze de gerek yok sanırız."

UEDAŞ'tan bir aydır ses yok

"Zindankapı Caddesi'ndeki, Alaattin Mahallesi no:6'da oturuyorum.

Burada bulunan iki sokak aydınlatma lambalarından biri tamamen yanmıyor, diğeri ise gece saat 24.00'ten sonra arızalanıyor ve o da yanmıyor.

Söz konusu olan kesimde her taraf zifiri şekilde karanlık. Neredeyse göz gözü görmeyecek durumda. UEDAŞ'a yanmayan lambalarla ilgili olarak bir ay içinde iki defa müracaatta bulundum. Ama gelen giden olmadı maalesef.

Bizleri karanlıktan kurtarmak için UEDAŞ yöneticilerinin dikkatlerini çekiyorum. Saygılarımla.." İbrahim DURSUN

Abonmanlara yüzde 45 zam

"Osmangazi Belediyesi, AKP Hükümeti'nin Motorlu Araçlar Vergisi'ne yaptığı son zamlardan sonra, araç sahiplerine de yeni bir zam daha getirdi..

Belediyeye ait otoparklarda 2016 yılında aylık abonman ücreti 80 TL idi.

Geçtiğimiz yıl 2017'de ücretler 90 TL'ye çıkartılmıştı.. Ama bu da yetmedi ve 2018 Ocak ayından itibaren belediyeye ait olan otoparklardaki aylık abonman ücreti bir çırpıda %45 zam ile 130 TL'ye çıkarıldı..

Bu da otomobil sahiplerini, otopark dışında sokak içlerinde park etmeye yönlendirmekten başka bir şey değil adeta. Bu gidişle devamlı şekilde yoğunlaşan trafik sorunu daha da çözülemez bir hale gelecek.. Bu konuda belediyenin biraz duyarlı olması gerekiyor. Saygılarımla.." Necmettin ŞENGÜL

Anıtkabir mutluluğu

Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlediği "Cumhuriyet'in Doğduğu Kent Mudanyalı Çocuklardan Atatürk'e Mektuplar" yarışmasına katılan bin 280 öğrenciyi 23 Nisan'da Anıtkabir'e götürecek..

Başkan Türkyılmaz, hafta içinde Cumhuriyetimiz'in kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vefatının 79. yıldönümünde düzenlenen yarışmaya katılan öğrencileri ziyaret etti.

Çayönü İlkokulu ve TED Bursa Koleji'nde öğrencilerle buluşan Türkyılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bin 280 öğrenciyi Anıtkabir'e götüreceklerinin sözünü verince öğrencilerin alkışlarıyla karşılaştı.

İlçe genelindeki okullar arasında düzenlenen "Atatürk'e Mektuplar" yarışmasında dereceye giren öğrencilerin davranışlarını takdirle karşıladığını dile getiren Hayri Türkyılmaz, "Bugün milyonlarca Mustafa Kemal yaşıyor. Gençlerimiz sayesinde Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Atamızın emanet ettiği topraklarda geleceğin liderleri yetişiyor. Sizler sayesinde laik, demokratik, çağdaş Türkiye ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu..

Başkan Türkyılmaz bin 280 öğrencinin yazdığı mektubu bir kitap haline getireceklerini de açıkladı. Armağanlarını alan öğrenciler ise, 23 Nisan'da Anıtkabir'e gidecek olmanın mutluluğunu yaşadı. Mudanya Belediyesi'nin sosyal aktiviteleri öğrenciler tarafından övgüyle karşılanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.