Hava Durumu

Feci bir ölüm ve bir iddia!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2013 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 08:59

Böylesi acı olaylar ve ‘iddialar’ inanın yüreğimi sızlatıyor. Alttaki yakınmadaki iddialara ilgililerden yazılı bir açıklama gelirse köşemiz onlara da açık tabii.
Söz, okurum İskender Kütük’te:
“28.5.2013 saat 00.15’te babam Ömer Kütük yanlışlıkla tarım ilacı içmiş. Zehirlenme vakası olarak ambulansla saat 00.30’da Muradiye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdük. Ben de yanındaydım.
Babam hastaneye ulaştığında şuuru tamamen açık ve ayaktaydı. Doktorlara tarım ilacını yanlışlıkla kendisinin içtiğini, ağzına ilaç gelir gelmez anlayıp tükürdüğünü ancak istemeden çok az bir miktar boğazından aşağı kaçtığını anlattı.  Zaten hastaneye giderken bu ilacı da yanımızda götürmüş ve göstermiştik..
Ama gelin görün; saniyeler bile önemliyken babamdan sadece bir defa kan alınması (kanı da laboratuvara benim götürmemi söylediler, götürdüğümde sonuç yarım saatte çıkar dediler) ve ambulans aracında takılan bir serumdan başka 40 dakika boyunca hiçbir ciddi müdahalede bulunmadılar.
40 dakika sonunda sadece kalp atışları ekrandan izlenebilen elektronik cihaz taktılar. Bu arada ben ‘neden babama müdahale etmiyorsunuz?’ diye adeta kendimi yırtıyorum. Bana ‘bekleyeceğiz, Ankara zehir merkezi ile görüştük cevap bekliyoruz’ gibi cevaplar aldım..
Ancak gördüğüm kadarı ile hastanede bu konuda bir uzman yok. Bir sanayi, tarım ve hayvancılık şehri olan Bursa’da her an bir yetişkin veya çocuğun başına gelebilecek böyle bir olayda devletinizin hastanesine gidiyorsunuz, sosyal güvenceniz var ama bir uzman yok.
Neticede gerekli müdahelenin yapılamadığı bu süreçte zehir görevini yaptı ve saat 01.15’te babamın durumu ağırlaştı, bilinci kayboldu. Akabinde beyhude koşuşturmalar sonrası saat 01.17-01.18 gibi babam yaşamını yitirdi.
Sağlık reformu, denip duruluyor ama bunun bir hiç olduğunu ve ülkemizde insan yaşamına verilen önem ve özenin yine bir hiç olduğunu gözlerimle görüp yaşadım.
Babam adeta ölüme terk edildi ve tüm bu yaşananlar karşısında ailem korkunç bir elem ve travmaya gömüldü.
Soruyorum; derdimizi kime anlatalım?. Hastanesi, devletimizin hastanesi. Ama bu kurum görevlilerinin bize böyle bir acıyı yaşatmaya ne hakları vardı?
Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa’ya bu yakışır mı?. Doktora ‘neden daha çabuk ve dikkatli müdahale edilmedi?’ diye sitem ettiğimizde ‘babanızı kaybetmişsiniz, duygusal açıdan ağır bir travma yaşıyorsunuz. Elimizden geleni yaptık’ gibi bir cevap beklerken ‘beğenmiyorsanız şikayetçi olun’ gibi adeta sizi tahrik eden cevap alıyorsunuz.
Yetkililere sesleniyorum; böylesi durumlar için acele bir çözüm bulunsun ve bizim gibi başka aileler de korkunç acılar çekmesin.”
İskender KÜTÜK
(Not: Sonradan yaptığımız araştırmaya göre tıpta buna organofosfat zehirlenmesi deniyormuş ve bilinen tarım ilacı zehirlenmesinde çok hızlı hareket edilmesi ve hayat kurtarıcı ilaçların ivedilikle uygulanması gerekiyormuş.)

GÖRÜKLE'YE ÖZEL KUTULAR

“Köşenizde Nilüfer, Görükle Mah. Pamukkale Cad. Ihlamur Sk. Gelibolu Cad, Atatürk Cad. ve sokaklarda hayvan pislikleriyle ilgili çıkan okur şikayeti üzerine Nilüfer Belediyesi’nin ilgili ekiplerince bölgede gerekli incelemeler yapılmıştır.
Bölgede çöplerin toplanması düzenli olarak yapılırken, Zabıta Md. ekiplerimiz bahse konu sokak ve caddelerde köpeklerini gezdiren vatandaşlara gerekli uyarıları yapmıştır.
Ayrıca Veteriner İşleri Md.’nce 100. Yıl Mah. ve Erdal İnönü Cad. başta olmak üzere gerekli semtlerde olduğu gibi bölgeye hayvan atıkları için kutular en kısa zamanda yerleştirilecektir.
Nilüfer Bld. olarak konunun takipçisi olmaya ve gerekenin yapılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”
Nilüfer Belediyesi

İNSAF UKOME!

“Dikkaldırım 1.Kanal Cd.’ndeki Sönmez Apt. sakinleriyiz. Bir süre önce semtimizde 39 dolmuş araca ait durak sokağımıza nakledildi. Bu büyük sorun yaratıyor. Çok gürültü oluyor. 31 Mayıs Cuma sabahı da büyük bir kavga oldu. İleri geri çirkin konuşmalar devamlı evimizin içinde gibi. Aileler çok perişan. Dilekçelerle durumu anlattık. Kararı UKOME almış. Oradan gelen bir yanıt ise ‘böyle uygun görüldü’ deniyor.
Bu kararı veren Sn. UKOME mensubu acaba bizim apt.da otursa buna izin verir miydi?. Biraz insaf!.”
Apt. sakinleri

UEDAŞ DİKKAT!

“Bugün 29 Mayıs. Yıldırım, Kazım Karabekir Mh.nde 4 gündür sokak lambaları yanmıyor. Onarımı için 2 gün önce UEDAŞ internet sitesinden başvurdum. Ertesi gün  verdikleri cevapta arızanın giderildiği yazıyordu.
Ama gelen giden yok. Lambalar yine yanmıyor. Telefonla arıza kaydı da bırakmıştım. UEDAŞ’a nasıl güveneceğiz?.”
Ali AYDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.