Hava Durumu

Feribottan inince otobüs sıkıntısı

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2014 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 07:42
Son yıllarda Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımında çok önemli mesafeler alındı.. 
Güzelyalı ve Mudanya hemen her gün yoğun bir yolcu trafiğine sahne oluyor. Bursa’dan İstanbul’a ulaşım kolaylaştı. Fakat birtakım basit sorunlar hâlâ çözülemedi. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli iyileştirmeleri yapması gerek.



İstanbul’dan Bursa’ya geldiğinizde Güzelyalı feribot iskelesinden kente ulaşmak ciddi bir mesele halini alıyor. Bayramın son günü feribottan indiğimizde iskelede sadece bir tek otobüsün beklediğini görünce adeta şok olduk. 
İçlerinde turistlerin de bulunduğu yüzlerce yolcu iskelede perişan oldu. Otobüs şoförünün olumsuz davranışlarına da dikkat çekmek isterim. Feribotun geliş saatleri ve yolcu sayısı belliyken iskelede sadece bir otobüs bekletilmesinin anlamı nedir? 
İstanbul’da Yenikapı veya Kabataş iskelesine indiğinizde şehrin çeşitli yerlerine ulaşmak için hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz. Çünkü, İstanbul gibi devasa bir metropol bu sorunu çözebilmiş. Feribotun geliş saatlerine Güzelyalı iskelesinde 5-6 otobüsün hazır beklemesi gerekmez mi? 
İstanbul’dan 1 buçuk saatte Güzelyalı’ya ulaşıp iskeleden 1050 Konutlar’a 1 saatte ulaşabiliyorsak çok ciddi bir sorun bu. 
Umarım yetkililer bu sorunun çözülmesi için bir şeyler yapar. Vatandaşları bu şekilde mağdur edilmemeli. 
Sorunun en kısa zamanda çözülmesi dileğiyle. Saygılar.”
Volkan TOPALAK 

Cami çeşmelerine lütfen dikkat!..

“Yaptığım iş gereği Bursa içinde sık sık farklı yerleri dolaşmam gerekiyor. 
Bu vesileyle özellikle Nilüfer ilçesinde yeni yapılan muhteşem güzellikteki tüm camiilere de uğrama fırsatım oluyor.
Nilüfer ilçesinde yeni yapılan camiilerin bazılarının zemin kattaki tuvaletlerinin tavanlarından abdest alanların başına pis sular damlamasını, duvar ve tavanlarının yosundan yemyeşil olmasını, bazı tuvaletlerin girilemeyecek kadar pis olmasını, abdest alınan yerlerdeki pek çok musluğun bozuk ve 24 saat şırıl şırıl su akıtmasını görüyor ve muhteşem camiilerimize bu durumu hiç yakıştıramıyorum. 



Nilüfer Müftülüğü ilçe genelinde camiilere bir bildiri yayınlayarak bu tip eksiklerini gidermelerini istemesi ve zaman zaman da denetimler yaparak camiilerimizin tuvalet ve abdestliklerinin temiz ve bakımlı olmasını sağlamasını çok önemsiyorum.
Yetkililerin dikkatine saygılarımla arz ederim.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Bayraklı Dede’ye çıkarken

“Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek İznik’e bir çevre gezisi yaptık.
Hava çok güzeldi. bu güzel havada İznik’i tepeden kuşbakışı izlemek ve Bayraklı Dede Abdulvahap Sancaktar Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek dua etmek istedik.
Yıllar önce yine bu türbeye giderek ziyarette bulunmuştuk.
Aradan onca yıl geçti ama İznik için çok önemli bir şahsiyet olan ve Bursa dışından bile ziyaretçilerin akın ettiği Abdulvahap Sancaktar Hazretleri türbesine ulaşım yapılan yolda en küçük bir yenileme, düzenleme ve genişletmeye şahit olmadık.
Çok dar ve uçurumlu virajlarla dolu yolda araçlar karşılaştığı zaman yaşanılan korkudan dolayı insanın yüreği adeta ağzına geliyor.
Yaz aylarında ziyaretçi sayısının daha da arttığı düşünülecek olursa İznikli sayın yöneticilerin konuya hassasiyetle yaklaşıp bu yol üzerinde gereken çalışmaları yapmalarını rica ederim..
Sayglarımla..”
M. Cevdet SILA

Kavşak düzenlemesi ve sinyalizasyon

“Nilüfer ilçemizde bulunan Gazi Caddesi’nden Fethiye bölgesine çıkan yol kavşağında (yeni yapılan spor salonu karşısındaki) dört yönlü kavşak yeniden düzenlendi ve bazı yerleri de yapılan çalışmalarla genişletildi..
Biz çevre sakinleri olarak bu kavşağın düzenlenmesinden sonra şimdi de buraya trafik sinyalizasyon sisteminin yapılmasını rica ediyoruz. 
Çünkü burada trafik oldukça yoğun. Ayrıca spor salonu da yapıldığı için trefik daha da artacak. bu arada bölgede çeşitli okullar ve dolayısı ile karşıdan karşıya geçmek isteyen yüzlerce öğrencilerimiz ve yaya vatandaşlarımız da var.
Dört yönlü kavşağımıza trafik sinyalizasyon sisteminin bir an önce yapılması bu ana caddeyi kullananan bütün sürücülerin ve yayaların trafik güvenliğini artıracaktır.
Konu ile ilgili sayın ilgililerin dikkatlerine saygı ile sunarız.”
Ender GALİPOĞLU

TEŞEKKÜR PANOSU

Esence kıyıları temizlendi

“Kurban Bayramının ikinci gününde yaz aylarında tatil yaptığımız Esence kıyılarına gittik.
Yaz dönemi boyunca kirlilikten ve pis kokulardan geçilmeyen sahilimizin tamamen temizlendiğini görünce çok mutlu olduk.
Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe’ye Esence sahillerine gösterdiği hassasiyet ve yaptırdığı temizlik çalışmaları için çok teşekkür eder başarılarının devamı temennilerimizle saygılarımızı sunarız..”
Esense tatilcileri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.