Hava Durumu

Fetih Şenlikleri'nde Pınarbaşı üzüntüleri

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 04:42

"Tarihi Pınarbaşı Parkı bugünlerde her zamankinden daha kalabalık ve vatandaşların uğrak yeri.

Fetih Şenlikleri dolayısıyla buraları ziyaretçi akınına uğruyor. Hatta yapılan kent koşullarıyla diğer şehirler ve tüm televizyonlarda canlı olarak görebileceğimiz ve semtimizin hemen hemen tek parkı.

Durum böyle olunca, buradaki parkın çok özenli ve örnek bir park olması gerekirken resimlerde de gözüktüğü üzere zemin döşemelerinde bozulmalar, çocuk oyun alanlarında neredeyse bir dere yatağı gibi görünüm kazanmış olan yerler.

Ayrıca daha da tehlikeli yerler var. Örneğin uçları açıkta kalmış elektrik kabloları üzerine geçirilmiş bir pet şişe.. Yerinden sökülmüş bir demir kazık ve yeşillikler içinde kırılmış ağaç parçaları.. Bu gibi olumsuz manzaralar bu parka hiçbir şekilde yakışmıyor. Örnek bir park olması gerekirken resimlerde gözüken detaylar yetkililerin gözünden nasıl kaçabiliyor?
Fetih Şenlikleri'nin sürdüğü bugünlerde buradaki olumsuzlukların ivedilikle halledileceğini düşünüyorum.. Saygılarımla." - Alp GÜNALP

TEŞEKKÜR PANOSU

BursaRay'da unutulan tapu

"6 Nisan 2017 Perşembe günü Nilüfer Tapu Müdürlüğü'nden aldığım tapu kaydım ve bazı belgelerin içinde olduğu dosyamı Karaman BursaRay İstasyonu'nda oturduğum yerde unutmuşum. (Saat 12.00/12.30 arası)
Bir süre sonra Nilüfer Tapu Dairesi'nden aradılar. BursaRay güvenlik görevlisi meğer vagonda unuttuğum evraklarımı Nilüfer Tapu Dairesi'ne ve tapumu aldığım memura teslim etmiş.
Bu görevli arkadaşı dikkati ve iyi niyetinden, ayrıca duyarlı davranışından dolayı kutluyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tapu görevlisi memur arkadaşa da çok teşekkürler ederim." D.E.

Melih Bey'den teşekkürler!.

Okuyucum Melih Bey, bir süre önce bu sayfada yayınlanan bir uyarı yazısında Nilüfer ilçesi Cephanelik bölgesindeki sokak üzerindeki oldukça derin ve büyükçe bir çukura dikkat çekmiş herhangi bir tehlike yaşanılmadan burada gerekli onarımın yapılması için ilgililerden ricada bulunmuştu.
Melih Bey dün gönderdiği yeni iletisinde sokaktaki derin çukurun asfalt yama ile onarıldığını bildiriyor ve 'şimdilik tehlike yaratacak herhangi bir sıkıntı kalmadı' diyor.
Ayrıca; yapılan onarım çalışmasını da fotoğraflayıp belgelemiş.
Okuruma bu bilgilendirmeyi yaptığı için, ilgili Belediyeye de konuyu önemsediği ve sorunu çözümlediği için teşekkür ediyorum.

Minik bir mescit gerekiyor

Geçen hafta sonu Nilüfer ilçemizdeki Konak Mahallesi'nde bulunan Dernekler Yerleşkesi'ndeydik.
Burada faaliyet gösteren derneklerin irtibat büroları, konferans salonları hepsi çok güzel..
Fakat namaz kılınabilmesi için ufak bir mescit yapılması atlanmış ya da unutulmuş sanırım. Yerleşkedeki bu eksikliğin de giderileceğini düşünüyorum, Saygılarımla hatırlatırım.."
Fatih TONGURLARLI

MAK ile huzurlu bir yaz

Mudanya Bld. Arama Kurtarma Ekibi (MAK) gerçekleştirdiği bakım ve çalışmalar ile yaz sezonuna sıkı hazırlanıyor. Kışın eğitim ve tatbikatlarını gerçekleştiren ekip, yaz aylarında denizde yaşanabilecek olaylara ve gelen ihbarlara anında müdahale görevi yapacak.
Mudanya sahillerinde yaşanan boğulma, denizde mahsur kalma, denizde sürüklenme ve vatandaşlardan gelen ihbarlara anında müdahale eden Mudanya Bld. Arama Kurtarma Ekibi'nin çalışmaları takdirle izleniyor.

Havaalanı gibi caddeye UKOME'den set ricası!..

"Nilüfer ilçesi, Odunluk bölgesi, Bent Caddesi üzerindeki Mandalina Anaokulu'nun olduğu bölgede araçların pek çoğu burada aşırı süratle seyrediyorlar.
Bu cadde de sanki havaalanı gibi. Geniş, düzgün bir yol. Buradaki okulda da geleceğimizin teminatı olan mini mini yavrularımız var. Çocuklar servis araçlarına inip biniyor, karşıdan karşıya geçiyorlar.
Caddenin hız yapmaya uygun yapısı nedeniyle bazı bilinçsiz sürücüler aşırı süratli seyrederken akıllarına hiç olumsuz bazı durumlarla karşılaşabileceklerini getirmiyorlar..
Bir arkadaşım okul bölgelerine talep üzerine hız kesme setleri yapıldığını belirtmişti ve bu önemli öneriyi sizin köşenizden iletmemi tavsiye etmişti.
Sizden ricam, caddenin her iki yönüne de hız kesme setlerinin yapılması. Böylece anaokulundan çıkacak yavrularımız aşırı süratle seyreden araçların altında kalması önlenecek.
Bu vesile ile başarılar diler, konuya olumlu bir yaklaşım göstereceğine inandığım sayın UKOME üyelerine de peşinen teşekkür ederim." - H.O.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.