Hava Durumu

Feyha Çelenk’in derin tiyatro aşkı

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2016 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2016 09:15
Mutlu pazarlar..
Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu eski müdürlerinden sanatçı Feyha Çelenk tiyatrodan kopamıyor.
 AVP Tiyatrosu’nda uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve idareci olarak başarılı çalışmalar yapan ve emekli olduktan sonra Bursa Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nu kuran, daha sonra Bursa Soroptimist Kulüp üyesi hanımlarla ses getiren çeşitli oyunları yöneten, oynayan ve bu oyunlarla turneye çıkan Çelenk’in derin tiyatro aşkı şimdilerde de Nilüfer Belediyesi Tiyatrosu’nda devam ediyor.
Sahneye konulan yeni oyun Orhan Kemal’in romanından uyarlanan ‘Tersine Dünya’.. Oyunda, kadın ve erkek kimlikleri ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine dönüyor. 



Sezonu dev prodüksiyon ‘Çöl Oyunu’ ile açan Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ yetişkinlere yönelik ikinci oyunu ‘Tersine Dünya’nın  prömiyerini Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirdi.
Oyuncu ve rejisör Engin Alkan’ın uyarladığı ve yönettiği ‘Tersine Dünya’da Feyha Çelenk, Tuba Erdem, Çağdaş Tekin, Çağrı Büyüksayar, Cansu Ecem Karabulut, Arman Yıldız, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz, Deniz Gürsucu, Çisil Oral, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Gökhan Kum, Yüce Armağan Erkek, Hakan Kahraman rol alıyorlar.
Oyunda ‘Kadınlarla erkeklerin rollerini değiş tokuş ettiği bir dünya nasıl olurdu?’ sorusuna cevap veriliyor.
‘Tersine Dünya’ kadın ve erkek rollerini ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine çevirerek, gündelik ilişkilerden, namus kavramına kadar bir çok konuda izleyiciyi cinsiyetler üzerine ezberleriyle yüzleştiriyor.
 Oyun 15-16 Ocak tarihlerinde Nazım Hikmet Kültürevi’nde, 29-30 Ocak’ta da Uğur Mumcu Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak.
Feyha Çelenk ve oyunda rol alan tüm sanatçılara başarılar.. 

Yeni çıkan bir kitap : SAKATAT


Türkiye’de yıllardan beri pek çok yemek kitabı yayınlandı ama sakatat konulu ilk kitabı Pelin Dumanlı yazdı. Hayykitap’tan çıkan kitapta ünlü şef Pelin Dumanlı, uzman hekimlerden sakatat yemenin faydaları öğütlerine dayanarak Türk mutfak kültürünün farklı bir dalı olan sakakat üzerinde detaylı bir araştırma ile mutfak meraklılarına sesleniyor.

Güzel  sözler


“Çocuklarınıza zengin olmayı değil, mutlu olmayı öğretin. Böylece, hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatını değil, kıymetini bilirler.” 
“Mükemmel kişiyi aramaktan vazgeç. Tek ihtiyacın olan sana sahip olduğu için şanslı olduğunu düşünen biridir.” 
“Umudunu yitirme, şu hayatta bir şeyin bitişi, her zaman başka bir şeyin başlamasına sebep olmuştur.” 
“Hayat, bir fotoğraf makinesi objektifi değil. Ne yazık ki; her karesinde gülemiyorsun.” 
(Teşekkürler Nesligül ATEŞ) 

Pazar neşesi


Her gün işten eve ıslanmış, sırılsıklam şekilde gelen Temel’e karısı Fadime sorar:
”Ula Temel nedur pu halin da?... Hercun aynu sey, eve ıslak celiyorsun.”
Temel:
”Falla ben de anlamayrum karucum. Sandalla eve celurken cigaramu denize atayrum. İyicene sönsün diye.. Bi de ustune basayrum. Sonra boyle ıslanayrum işte!..”
(Teşekkürler Hulki IŞIK)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.