Hava Durumu

Fitness aletleri nereye gitti?

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 07:57

Belediyelerin görevi toplanan bütçe ile halkın kendi başına yapamayacağı spor tesisleri inşa edip vatandaşa spor yaptırma, kulüplere finans sağlama, malzeme yardımı yapma, yeni spor dallarına halkı yönlendirme vs. olmasına rağmen birçok belediye kendi bünyesinde spor kulüpleri kurarak değişik spor dallarında faaliyet göstermekte.


Büyükşehir ve Osmangazi spor kulüpleri basketbol, voleybol, yüzme hentbol vb. gibi diğer kulüplerin yaygın branşlarında adeta diğer kulüplerle rekabet halinde.
Belediyelerin sınırsız bütçesi olduğundan diğer kulüp ekiplerinin rekabeti imkansız. İlçe belediyelerindeki kulüplerin başkanları doğal olarak belediye başkanı olduğundan kendi hoşlandıkları spor branşlarına istedikleri kadar kaynak aktarmakta, özellikle futbolda bir sene kulübü üst liglere çıkarttırıp başarı gelmeyince kendi hallerine bırakmakta.
Bu kulüpler belediyenin desteğiyle yıllardır bir aşağı, bir yukarı liglerde mücadele etti. Şimdi halleri ortada. Son yıllarda Büyükşehir Spor Kulübü yabancı transferlerle yurtdışında 2.-3. klasmanda kupalar kazanıyor ben bu kupaların neye yaradığını çözemiyorum. Sporu popülerleştirmekse zaten bu sporlar popüler ve vatandaşlarca gayet iyi tanınıyor.
Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi'nin diğer spor kulüplerinin yapamadığı sporlara yönlenmeleri gerek. Kanımca vatandaşın vergilerini yurtdışındaki sporculara saçmamaları lazım. Bizim çocuklara günah.
Büyükşehir Belediyesi'nin Spor İl Müdürlüğü'nden kiraladığı dünyanın en güzel tesisi Havuzlupark var. Ağaçlıklar içerisinde son derece huzurlu bir ortam ve de şehrin göbeğinde.
Tesis yazın iyi gelir getirdiğinden dolup taşıyor.
Fakat kışın durum değişiyor. Belediyespor'un sadece kendi sporcularına spor yaptırmaktan başka düşüncesi yok.
Geçen yaz tadilat adı altında tesis kapatıldı fakat çalışma görülmüyor.
100 metre yakınında oturan halk kışın burada yüzüldüğünden habersiz. Çünkü tek bir reklam yok. Yoksa insanlar gelmesin de biz rahat edelim mantığı mı var?.
İki yıl önce buraya yıkılan Belediye Otobüs İşletmesi'ndeki fitness aletleri getirildi. Ama sonra bunların nereye götürüldükleri meçhul.
Birçok insan burasını kullanmak istiyor fakat ısrarla burası açılmıyor. Geçtiğimiz yaz tesise jeotermalden sıcak su bağlantısı yapıldı. Diğer havuzlardaki gibi sauna yapılabilir. Fitness aletleri, sauna ve havuzuyla burası mükemmel bir yer haline getirilirse muhteşem bir tesise kavuşabiliriz.
Saygılarımla." - Nazan OZANGİL

Uluslararası fotoğraflar

Orhan Holding'in geleneksel hale getirdiği 13.Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri yarın düzenlenecek olan bir kokteylle dağıtılacak.
Eserler ayrıca 18/23 Aralık tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Salonu'nda, 3 ve 17 Ocak arasında Nilüfer Halkevi'nde 24 Şubat 3 Mart arasında da İFSAK'ın İstanbul Beyoğlu'ndaki salonunda fotoğraf meraklıları için sergilenecek.
Fotoğraf sanatına gönül veren okurlarımın dikkatine sunarım.

Alo,burası Nilüfer

"29.11.2017 tarihinde köşenizde yayınlanan 'Başkan Bozbey'e güzel bir öneri' başlıklı okurunuz Serdar Mutlu'nun talebi üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Bahse konu olan bölge Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı olup, Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bir alandır.
Bölgede söz konusu alana benzer daha başka alanlar mevcut olup, sorun ilgili kuruma iletilmiştir.
Duyarlı vatandaşımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Mobil Başkan'a çiçek sundular

'Mobil Başkan' sloganı ile yola çıkan ve ilçeyi adım adım dolaşıp dert dinleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gölkıyı Mahallesi'nde Muhtar Erdoğan Özkul ve sakinlerce değerli bir çiçekle karşılandı.
Özkan bu jest karşısında çok mutlu oldu ve 'isteklerinizi dinleyip, bunları beraber değerlendirecek ve çözüm yollarını da 'ortak akılla' geliştireceğiz' dedi.

Daraltma ve genişletme!

"Yaklaşık dört yıl önce, Nilüfer Belediyesi'nce ilçemizde daraltılan yollarla ilgili olarak 'Bunu yapmayın lütfen. Çok değil, beş yıl sonra sökülüp, genişletilir' diyerek uyarımı köşenizde yayınlamıştınız.
Kendilerine de bunu yazmıştım. Çok komik bir yanıt verdiler. Neymiş efendim Avrupa kentlerinde yollar böyleymiş. 'Siz Avupa'daki belediyeler gibi inşaat ruhsatı verirken, otopark şartı koyuyor musunuz ki?.' diye tekrar yazdım ama yanıtlanmadı.


İşte şimdi araç trafiğinde hangi noktaya geldiğimiz ortada. Az önce (28.11.2017 saat 17'de) AS TV'deki Satırbaşı programında trafik konusu da gündeme geldi. Çok yakında daralan yolların kenarlarına yapılan havaalanı gibi yaya yolları da kaldırılıp, genişletilir ve birileri yine para kazanır. bunlar yapılırken bütçeden harcama, yıkarken harcama ve yeniden yaparken yine kamu parasından harcamalar olacak..
Özel sektörde olsa tüm yöneticiler tepki alır. Maalesef resmi kurumlardan bazılarının bilinçsiz harcamaları nedeniyle ekonomi bir türlü düzelemiyor.
Tüm bürokratlara köşeniz aracılığıyla sesleniyorum. Lütfen saçı bitmeyen yetimlerin haklarını kimselere yedirmeyin."
Saygılar." Halil ALTIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.