Hava Durumu

Flütle yurtdışından ödül

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2017 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 08:54

Flüt; genelde gümüşten yapılmış, pırıl pırıl bir nefesli saz. Son derece asil bir görünümü de var. Hele ona büyük bir keyifle üfleyen sanatçı bu işin ustası ise, zevkle dinleyebiliyorsunuz.
Setbaşı İlkokulu'nda müzik derslerimize öğretmenimiz rahmetli Rüstem Bey gelirdi. Genelde bembeyaz takım elbiseler içinde ve elindeki flütüyle sınıfa girince çok sevinirdik.
En güzel okul şarkılarını önce o flütüyle çalarken sınıfta adeta notalar kanarya şakımaları gibi yankılanırdı.. Sonra da o şarkıları yine flüt eşliğinde hep beraber güle oynaya söylerdik. 'Kuş sesleri ovalara yayılır/ İnsan buna hayran olur bayılır/ Bal yapanlar çiçeklere konarlar/ Kuzucuklar taze çimen ararlar/ Yeşillenmiş ağaçlarda yapraklar/ Amber gibi mis kokuyor topraklar.."
Rüstem Bey, eğer o gün keyifliyse, flütüne üflerken bir yandan bale yapar gibi ritmik bir şekilde sağa sola, ileri geri adım atardı.
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Üfleme ve Vurma Çalgılar (Flüt) Anasanat Dalı öğrencileri de yurtdışından büyük başarılarla dönmüşler..

Evet; Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden Elif Özgür ve Seray Seyhan'a ve yetkilileri büyük yarışmadan yansıtan fotoğrafları ve tebriklerimle köşeme konuk ediyorum..
Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen 2. Uluslararası Flüt Yarışması'nda Varna Belediye Başkanı İvan Portnih'in himayesinde, Varna Avrupa Müzik Akademisi Vakfı ve Varna Avrupa Gençlik Sermayesi'nce düzenlenen 2. Uluslararası Flüt Yarışması'nda Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans 4. sınıf öğrencilerinden Elif Özgür 20-26 yaş arası kategoride 2.'lik ödülü alırken aynı yarışmada lisans 1. sınıf öğrencilerinden Seray Seyhan da 3.'lük ödülünü Bursa'ya getirdiler.

Bravo Elif, bravo Seray, güzellik ve zarafetiniz gümüş flütleriniz ve başarılarınızla perçinlenmiş. Tekrar kutluyorum...
Hem sizleri hem de hocalarınızı.

Bu güzelliklerin hepsi de kağıttan

Tülin Çiçek ve Ayşen Serhatlı, kağıt katlama sanatı ile yaptıkları eserleri, Konak Kültürevi'nde sergilediler.


Natürmort, figüratif resimler ile soyut çalışmalardan oluşan kağıt rölyef sergisinde tamamı kağıtlardan yapılmış eserler Konak Kültürevi'nde büyük bir hayranlık topladı. Sergi açılışına Maliye eski Bakanı İsmet Kaya Erdem, Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Dr. Sibel Özer ile çok sayıda davetli katılırken 6 yıllık çalışmanın ürünlerini sergilediklerini söyleyen Tülin Çiçek, "Sergimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada çok sayıda davetlinin bulunması bizleri son derece memnun etti. 162 eser ile sergimiz görücüye çıktı. Burada büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portreleri olmak üzere 1 ve 3 boyutlu çalışmalarımız da var, gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz" dedi.


Görüntülerde Dr. Özer ile sanatçı Çiçek ve Serhatlı görülüyor. Bu güzellikleri yaratan sanatçılarımızı kutluyorum.

Yeni çıkan bir kitap

'TARIK AKAN/ ÜLKEMİN GÜZEL YÜZÜ': Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden sanatçı Tarık Akan için Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan ilginç bir kitap.
Can Yayınları'ndan hazırlanıp okurlara sunulan kitapta ünlü aktörün politik yaşamı, mücadeleleri ve sinemaya olan katkıları geniş şekilde yer alıyor..
Sinemaseverler için kitaplıklarında bulundurmaları gereken bir yapıt.

Güzel sözler

- "Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor , hiçbir şeyin değerini bilmiyor." - Oscar Wilde
- "İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; çünkü birbirlerini tanımazlar; çünkü iletişim kurmazlar; çünkü sınıflara ayrılmışlardır." - Martin Luther King
- Yalnızlık, insanın çevresinde insan olmaması demek değildir. İnsanlar kendisinin önemsediği şeyleri başkalarına ulaştıramadığı ya da başkalarının olanaksız bulduğu bazı görüşlere sahip olduğu zamanlarda kendisini yalnız hissederler." - Carl Gustav Jung
Derleyen Kemal YAREN'e teşekkürler

Pazar neşesi

KARNE: "Temel'in karnesindeki zayıfları gören annesi sinirli sinirli Temel'e bağırır:
'Ha bu nedur evlat?. Geçen yıl sinif birincisuydun, bu yıl sonuncu olmişsun!.'
Temel bir süre susar va sonra gayet sakin cevaplar:
'Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun.. Bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!.."

OPERATÖR: "Çiçeği burnunda operatör, ilk ameliyatını yapacaktı. Çok heyecanlıydı. Ameliyathaneye gelen hocası tembihliyordu:
"Hiç merak etme başaracaksın.. Ve hastan iyi olacak. Buna inan!.. Kendine güvenini kaybetme. Ancak dikkat et, öbür elini de kesme.."
Teşekkürler Aslı SEYHAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.