Hava Durumu

Fransa'dan İznik'e mutluluk tanığı...

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 08:11

Güzel bir tatil günü diliyorum değerli okurlar.Bu haftaki 'pazar yazı'mızda bir Fransız Belediye Başkanı ile İznik protokolü ve İzniklilerin bir araya geldikleri mutlu bir olayı köşemizden paylaşıyorum..
İznik Bld.'nin kardeş kenti Fransa'nın Pithiviers Bld. Bşk.'ı Philippe Nolland geçenlerde ilçedeki bir nikah töreninin en yakın mutluluk tanığı oldu.
İznik Bld.Bşk. Osman Sargın nikah törenini gerçekleştirirken Fransız konuk da yeni evlilerin yaşamlarındaki en büyük 'evet'lerinden sonra çiftlerin Nikah Cüzdanı'nı 'ömür boyu mutluluk' dilekleriyle sundu.
2015'te İznik'le kardeş olan Pithiviers Bld. arasındaki kardeşlik protokolü ardından karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilmişti.
İznik'te Kaymakam Bülent Bayraktar ve Belediye meclis üyeleri ile kalabalık bir davetlinin bulunduğu törende genç çiftler Nazan Akgün ve Ali Osman Koruk'un nikah töreninde çok renkli anlar yaşandı. Fransız konuk Nolland, törenden sonra bir konuşma yaptı ve 'genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Mutluluğunuz Pithiviers ve İznik kardeşliği kadar uzun sürsün. Büyük onur ve mutlulukla size bu evlilik cüzdanını teslim ediyorum. Sizlerden Türkiye için çok çok çocuklar bekliyoruz" diye konuştu..
Birbirlerine çok yakışan genç çift Nazan ve Ali'ye daha nice mutlu yıllar diliyorum.

ÖMÜRLÜK SEVGİLİ

Mutlu bir haberle satırbaşı açtığımız bugünkü köşemize yeni evlenen çiftlerin düğün törenlerinde pistte kelebekler uçuşup dans ettikleri ve tango denince klasikleşmiş romantik melodi 'La Cumparsita' yerini alacak şarkıdan söz edelim.
Şimdilerde 'Ömürlük Sevgili' isimli yeni bir romantik şarkı var.
Yılın bu romantik düğün şarkısı başarılı sanatçı Emre Sönmezler'den geliyor. Doğu ve batı müziğini kendine özgü bir biçimde yorumlayan sanatçının 'Ömürlük Sevgili' adlı ilk single çalışması çok beğeniliyor.
İzmir Karşıyakalı sanatçı İstanbul'da 9 yaşında müziğe piyano ile başlamıştı. 16 yaşında gitarla tanışan Sönmezler, Haliç Üniversitesi Şan Bölümü'nden mezun.
Yurtiçinde ve daha sonra Dubai, Abu Dhabi, Hamburg, Batum gibi şehirlerde de konserler vererek Türk Müziğini uluslararası çapta tanıtan sanatçının ilk single çalışması "Ömürlük Sevgili' tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor.
Söz ve müziği Göknur Onur'a ait eserin 'Sevdan benim başucu def-terim/ Ezberledim her şeyini sen- siz zaman geçmek bilmez, mühürle-dim ben kalbimi' sözleriyle başlıyor.

PİLATES UZMANI İLE EVLENDİ

Bursa'ya geçmişte yayınlanan eski Millet Gazetesi ilan-reklam müdürü rahmetli Ünal Parasayar'ın oğlu Murat Parasayar pilates uzmanı Burçin Özevin ile geçen hafta dünya evine girdi.
İstanbul, Beykoz'daki, Çavuşbaşı Kasrı Sosyal Tesisleri'nde yapılan törende seçkin bir konuk topluluğu hazır bulundu. 1966'da Bursa'da doğan aktör Murat Parasayar, oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 1993 yılında 'Barışta Savaşanlar' dizisi ile kariyerine adım atmış, birçok reklam filmi ve dizide yer almasının yanı sıra katalog çekimleri ve defilelerde de podyumlara çıkmıştı. Mutluluklar dilerim..

YENİ ÇIKAN BİR KİTAP

DR. UZUNCA'NIN ŞİİRLERİ: Bursa Verem Savaş Dispanseri'nde uzun yıllar başarılı bir şekilde başhekimlik yapan Doktor Galip Uzunca, iki yeni şiir kitabı çıkardı.
'Kahraman Türk Kadınları' isimli kitabını merhum eşi Nimet Uzunca'ya ithaf eden Uzunca 'Yılların Ardından' adını verdiği diğer kitabını da kızı Semra Gürsakal'a sunuyor.
Sanatçı doktorumuzun yayınlanmış onyedi kitabında yer alan 75 eserinden 20 tanesi de bestelendi ve TRT denetiminden geçerek repertuara alındı.
Dr. Uzunca'ya tebrikler. (Kitaplara ALO: 0.224.2366890'a başvuruyla ulaşabilirsiniz)

GÜZEL SÖZLER

"Engelsiz bir yol bulursanız, muhtemelen hiçbir yere gitmez."
Frank A. Clark
"İntikam ve aşkta, kadın insandan daha barbardır."- Nietzsche
"İçinde dans eden bir yıldız doğurmak için kaosun olması gerekir." Nietzsche
"Zihin paraşüt gibidir. Açık değilse işe yaramaz."-
Frank Zappa
"Karakter kolay ve sessizce geliştirilemez. Sadece acı ve deneyimlerle ruh güçlenir."
En tehlikeli insan tipi, az anlayıp çok inanandır." -
Anton ÇEHOV
(Derleyen: Ragıp
ÇELENK'e teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

'DOLAR KURU:- Genç kız, yurt dışına gideceği için babasından dolar isteyecektir. Bankada çalışan babasının ise hiç durulmayan dolar kuru yüzünden kafası çok karışıktır.
Akşam eve geldiğinde genç kız babasının yanına gider ve o anda da babası televizyondaki haberlerde devamlı iniş çıkış yapan dolar fiyatlarını takip etmektedir.
Genç kız:
'Babacığım, Amerika'ya gideceğim ve 1000 dolara ihtiyacım var verebilir misin?.."
Baba:
'Ne 1000 dolar mı? 980 dolar senin neyine yetmiyor? 1023 dolar az para mı? 1080'de çok olur şimdi, al sana 892 dolar!."
(Teşekkürler Cemil OĞUZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.