Hava Durumu

Fransız, İngiliz ve Japon'un burada sadece adları var!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 08:33

"Yaklaşık yirmi yıl kadar önce hizmete giren Soğanlı, Botanik Park bu aralar nedense çok bakımsız ve ilgilenilmiyor...
Daha girişinden itibaren burda atıl bir görüntü söz konusu.

İzmir'deki Hayvanat ve Botanik Park'ta inanın daha kapıda fotoğraf çektirmek istiyorsunuz.
Buranın da adına ve temasına uygun güzel bir kapı ile sizi karşılaması gerekiyor. Ama sizi kaldırım kenarında yasak olmasına rağmen mangalcılar karşılıyor. İçerideki Fransız, İngiliz ve Japon bahçelerinin sadece adı var. Gül bahçesinde gül çeşitliliği yok denecek kadar az.

Tema parklarında sadece şekilli bitkiler bahçesi biraz dikkat çekici. Onun haricinde Botanik Park adına yakışır bir şey yok. Yabani sarmaşık otlar ile dolmuş. Bitkilerin hepsinde isim yazması gerekiyor. Güvenlik ortalarda yok. Otopark deseniz mangal dumanı ile kaplı. Göz gözü görmüyor adeta..

Hafta sonları zabıta bütün gelenlere burada mangal yapmak yasak deyip onları geri çevirmeli. Ancak böyle çözülür. Mangalcılardan otoparkta yer bulamıyoruz. Leş gibi bir duman yükseliyor.. Spor yapmaya gelenler piknik yerine mi geldik diye düşünüyor.

Açıkçası burası sıradan park ya da piknik yeri değil. Soğanlı Botanik Parkın bir ayrıcalığı olmalı. İçeride egzotik bitkiler kısmı bulunmalı. İnanın şehir dışından gelenler bu mu yani BOTANİK diyorlar?

Soğanlı Siteler sakinleri

ESNAFIN TALEBİ

Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bucağı, Sakarya Mahallesi, Kemal Atatürk Caddesi ve Orta Çeşme Sokak'ta yaklaşık bir ay kadar önce başlatılmış bulunan altyapı çalışmaları nihayet tamamlandı.

Söz konusu cadde ve sokakta şimdi acilen Ösmangazi Belediyesi Fen İşleri tarafından asfatlama çalışmaları yapılmasını Demirtaş Meydanı esnafları olarak talep ediyoruz. Fotoğrafımız asfalt bekleyen bir kesimi gösteriyor."

Bir grup esnaf

O SAHADA SORUN ÇOK

"Dikkaldırım sahasında hemen her gün maç var.Ben yakın çevrede oturuyor ve maçları izlerim. Yıllardır burada birçok eksik var, giderilmiyor ve nedense yıllar boyu bu eksiklikler giderilmiyor.
Skorboard yok dakika ve skoru herkes birbirine soruyor. Sakatlananlar karga tulumba ambulansa taşınıyor. Yeni bir tribün yapıldı en küçük yağışta her yer göl. Önümüz kış acilen çözüm gerek. Saha çevresi çöplük gibi. Temizlenmiyor hergün durum aynı gerekli yerlerde çöp kutuları yok.

Soyunma odalarının hali dökülüyor adeta. İçeride çöp kutusu yok.En önemli sorun yıllardır sıcaksu akmıyor,gençler ya yıkanmadan terli terli çıkıyor, ya da her türlü hastalığı göze alıp yıkanıyorlar.Yıkanan gençle-rde titreyerek sahayı terk ediyor. Bu gibi eksiklerin olduğu sahaya maç verilmez. Vatandaş dükkan açarken en küçük eksikliğininde ruhsat vermeyen belediye bu tesisin eksiklerine neden ses çıkarmıyor?. Belediyelerin bu gibi tesislerde yetkisi yok mudur?.

Bu tesislerle hangi makam ilgileniyor?.
Gazeteniz yazımı yayınlayıp acil olarak eksiklerin giderilmesine vesile olursa biz de gerek izleyen, gerekse spor yapan sporcular olarak duacınız oluruz.
Saygılarımla.."

Talat GÖZÜPEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.