Hava Durumu

Gazi ve şehit yakınlarına kötü sürpriz

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2012 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2012 08:56
"İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce işletilirken gazi ve şehit yakınları için ücretsizdi.
İDO Haziran 2011'de bir ortak girişim grubuna devredildi. Şimdi ayda yılda bir de olsa İDO'dan yaralanan gazi ve şehit yakınlarını bilet gişelerinde kötü bir sürpriz bekliyor. Onlar belgelerini gösterince kendilerine ücretsiz seyahat uygulamasına son verildiği söylenip ücret isteniyor.
Şüphesiz her şirketin ilk amacı para kazanmak, kâr elde etmektir, buna hiçbir itirazım yok ama gazilerimiz ve şehit yakınlarından talep ve tahsil edilen bilet ücretlerinin miktarı ne olursa olsun ticari kazanç olarak nitelendirilmesinin etik olmadığı kanaatindeyim.
Bu insanlar hiçbir zaman kendilerine verilen bu unvanı kullanarak, kimseye el açmayacak, menfaat talep etmeyecek ve yalvarmayacak kadar asil, vakarlı, yüksek şeref sahibi ve faziletli kişilerdir.
Onlara ücretsiz seyahat imkanını vermek kendilerinin unutulmadığı mesajını vermekten öte onları ziyadesiyle onurlandırmaktaydı.
Dolayısıyla Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri aklıma geliyor o büyük insan, onun yaşayan temsilcileri bu kahramanlara 'Onlar için ne yapılsa azdır' demişti.
Dilerim İDO yönetimi bu uygulama konusundaki kararlarını yeniden gözden geçireceklerdir.
Saygılarımla."
- Ali ÖNER
***
Bu şikayeti okuyunca Midayet Kara'nın şehit ve gazilerimiz için yazdığı güzel bir şiirini anımsadım. İlk dörtlüğünü gelin birlikte okuyalım:
"Kahraman Gazisin, Atatürk önderin/ Kimse bilemez, senin derdin kederin/ Hep acı çekmek olur, senin kaderin/ Unutma sen, kahraman bir gazisin"
- Midayet KARA



Kuruçeşme muhtarına

"15.3.2012'de gazetenizdeki köşenizde yer alan 'Kuruçeşme muhtarından' başlıklı okur talebi ilgili birimlerce incelenmiştir.
Kademeli su fiyat tarifesi uygulaması BUSKİ Genel Kurulu kararı doğrultusunda halen devam etmektedir. Uygulanan tarife, su ihbarnamesi üzerinde belirtilmektedir.
Uygulamalarda bir değişiklik öngörülmemiştir.  Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." 
Büyükşehir Bld. Basın ve Halkla İlş. Şb. Md.



Aynı suya iki farklı tarife

"Nilüfer'de 17 yıldır yaşıyoruz. Apt.mız 22 hane. Kendimize ait otopark ve merkezi sistem kalorifer sistemimizle 24 saat sıcak suyumuz da var.
Son aylarda BUSKİ'nin apt. sakinlerine bir m3 suyu 2.01 TL. sattığını faturalardan gördük.
Ama aynı apt.nın ortak su sayacına gelen ve sıcak su kazanımıza bağlı aynı su bedelinin yine 1.tarifeden 3.86 TL olduğunu fark ettik. Araştırma sonucu buradaki sayaçla BUSKİ'nin farklı tarife uyguladığını görmek bize haksız geldi.
Biz sıcak suyu BUSKİ'den almıyoruz ki. Kendi kazanımıza doğalgaz bedelini biz ödüyor ve sıcak su temin ediyoruz. Aynı suya aynı borulardan verilen su neredeyse iki misli. Bunun mantıklı bir açıklaması olmalı.
Biz de Bursa'daki tüm aboneler gibi barajlardan gelen aynı suyu kullanıyoruz.
Bu farklı uygulama yasal mı? Özellikle vurgulamak isterim; BUSKİ yönetiminin uygulamalarından değil TC. yasalarına uygun mu diye soruyorum? Belediyelerin amacı  halka hizmet ve menfaatlerini korumak değil midir?.
Birçok vatandaşı da ilgilendiren konuda BUSKİ'den aydınlatıcı bir yanıt bekliyoruz."
Mustafa GÜRAK


Bozbey'in dikkatine

"Nilüfer'de 100.Yıl İstasyonu güneyinde kalan Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki Karina Evleri'ne giden yolumuz çok uzun zamandan bu yana kendi kaderine terk edilmiş durumda ve adeta bir bakla tarlasından farksız.
Yolumuz çukurlarla dolu. Her taraf batak içinde. Yolda yürüme imkanınız yok. Aracınızla buradan geçmek isterseniz bu kez derin çukurlar buna mani oluyor.
Özetle, akla karayı seçiyoruz.
Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey'den ilgi gösterilmesini ve sorunumuzdan kurtulmamızı bekliyoruz.
Hiç olmazsa ilk etapta yolumuz biraz düzeltiliversin lütfen.
Saygıyla."                            
Akif ALTIN



Tuzsuz da var tam buğday da

12 Nisan Perşembe günü köşemizde bir hanım okurumun BESAŞ için bir dileğini yayınlamıştım.
Okurum; doktorların tuzsuz ekmek tavsiyesi üzerine BESAŞ'a bu konuda ricada bulunmuş ve tuzsuz ekmek üretimi yapılmasını da istemişti..
Bu dilek üzerine BESAŞ'tan yapılan bir açıklamada, 18 tür ekmek üretildiği, bunların arasında tanesi 15 kuruşa satılan küçük boy tuzsuz ekmek ve 75 kuruşa satılan tam buğday ekmek türleri de olduğu, tüm çeşitlerin BESAŞ satış bayilerinde bulunduğu belirtildi.
Okurumuzun semtindeki BESAŞ satış yerinden bu tür ekmekleri rahatça bulabileceğini belirtiriz.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.