Hava Durumu

Geç kalıyoruz... 2/E için lütfen BURULAŞ!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2017 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 09:05

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca bölgesindeki Kültür Mahallesi sakinleriyiz. Mahallemizden Muradiye Devlet Hastanesi'ne okullarına, işyerlerine, çalıştıkları resmi dairelerine gidenler 2/E hatlı otobüsten yararlanıyor...
Ancak bu hatta çalıştırılan otobüsün Kültür Mahallesi durağından kalkış saati nedeniyle ulaşmak istediğimiz işyeri, okul, hastane ve resmi dairelerimize çok geç kalıyoruz.

Çünkü sabah çok erken 7 ve 7.33'te kalkış yapan otobüsümüz çok erken. Sonraki seferde ise bu duraktan otobüs 8.30'da hareket ediyor.
7 ve 7.33'e binsek işyerlerimiz açılsın diye kapı önünde bekleşip duruyoruz. 8.33 seferine binsek bu defa geç kalıyoruz. Bu da sıkıntılar yaratıyor.
Bu nedenle iş günleri sabahları buradan saat 8'de hareket edecek olan bir otobüs tüm sıkıntılarımızı giderecek.
Şimdi okulların açılamasına çok az bir zaman kala bu durum daha da önem kazanıyor.
Belirttiğim hatta ileriki duraklardan da epeyce yolcu var. Onların sıkıntısı da aynen böyle.
Sayın Büyükşehir Bld. BURULAŞ ve UKOME'nin sorunumuza eğilip çözümleyeceklerine inanıyor ve saygılarımızı sunuyoruz." Semt sakinleri

İnsanlar ve araçlar köprüden uçabilir!..

"Demirtaş ile Avdancık Köyü arasında bulunan ve her iki bölgeyi de birbirine bağlayan köprünün acilen onarılması için sayın yetkililerin dikkatlerine bu noktaya çekmelerini rica ediyorum.
Gönderdiğim fotoğraflar incelendiğinde de görüleceği üzere, köprü oldukça dar ve korkuluk demirlerinin bir kısmı da kopmuş durumda.


Buradan gelip geçen araçların ve yayaların her an bir kazaya uğramaları söz konusu.
Ayrıca tam köprü virajında da araçların veya insanların köprü boşluğundan aşağıya uçmaları ve hayati sorunlar yaşama olasılıkları oldukça yüksek.
Belirtmiş olduğum bu köprüde yaşanılan olumsuzlukların giderilebilmesi için acilen önlem alınmasını, onarılmasını ve genişletilmesine ihtiyacı var.
Sayın yetkili makam sahiplerine tüm bölge sakinleri adına saygıyla duyuruyorum.." Mümin DÜNDAR

Ah şu faturalar

"Elektrik faturamda tüketim bedeli 48.15 TL. Toplam fatura ise 93 TL. Su faturası da aynı; yarısı tüketim bedeli. Doğalgaz farklı değil. Telefon desen tarife almazsan olmuyor.
Bunlar zorunlu tüketim. Bir zamanlar gelişmişliğin ölçüsü, kişi başına elektrik tüketimi, temiz su kullanımı ve bin kişiye düşen telefon sayısıydı.
Doğalgaz geçmişte en ucuz yakıttı. Alım fiyatı düştü ama düşen fiyatın yarısı bile bize yansımadı.
Geçmiş yıllarda tüketileni öderdiniz. Şimdi tüketseniz de, tüketmeseniz de belli para ödemek mecburi. Faturalarla adeta seyyanen vergi alınıyor. Farkı; her ay ve 4-5 farklı kaynaktan alınması.
Fatura ek vergileri azaltılacağına hep artırılıyor. Emekli bir vatandaş olarak yöneticileri uyarıyorum. Gün gelir, bizi çarpan bu faturalar o gün sizi de çarpar." Ekrem Hayri PEKER Kimya Müh.

Alo,burası Büyükşehir

SU KAÇAĞI:- "21.8.2017 tarihli gazeteniz köşenizde yayınlanan 'BUSKİ lütfen duyarlılık!' başlıklı okur yakınması kurumumuzun ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yazıda '...İşyerime gelip giderken gördüğüm bu su kayıplarına BUSKİ'nin çok duyarsız kaldığını gözlemliyorum. Çünkü aynı noktadaki su kaçağı bir süre sonra tekrar ediyor..' denilmektedir.
Yapılan incelemede; söz konusu arıza, vatandaşın su sayacını koruma altına almadığı için meydana geldiği tespit edilmiştir.
Söz konusu arıza ekiplerimiz tarafından giderilmiştir."
***
ASFALT ONARIMI:- "21.08.2017'de yayınladığınız 'Parayı ödedik dört aydır bekliyoruz' başlıklı okur yakınması, kurumumuz ilgili birimlerince incelenmiştir.
Yazıda "...defalarca BUSKİ'nin iletişim merkezine ve Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe'ye yaşanılan sorunu maillerle ilettim. Fakat ne yazık ki hiç dikkate alınmadı.." denilmektedir.
Soruna konu olan Fidyekızık Mah. 1. Vatansever Sokak'ta gerekli olan çalışma asfalt bakım onarım ekipleri tarafından yapılmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Yıldırım'dan yeni sanatçılar çıkacak

Sanat ve sanatçı kenti Bursa yeni yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor.
Yıldırım Bld. yeni sezonda da ünlü isimleri sevenleriyle buluşturmaya hazırlanırken Gösteri Sanatları Topluluğu, Kültür ve Sosyal İşler Md. düzenlenecek kurslarla yeni yetenekler için kapıları açıyor.


Farklı sanat dallarında uzman eğitmenlerce Türkiye coğrafyasının farklı yörelerinden hayat bulan halk oyunları, uygulamalı tiyatro ve drama, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği, kukla ve karikatür kursları için kayıtlar ücretsiz olarak yapılacak.
Yıldırımlılar 6 Ekim'e dek Yıldırım Bld. Ana Hizmet Binası, Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu'na kurs başvuruları yapabilecekler. Ayrıca 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'nden bilgi alınabilecek..
Sanata gönül verenlere duyuruyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.