Hava Durumu

Gemlik yolunda ölüm köprücükleri!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2013 08:23

Bugün köşemizde trafik ağırlıklı okur şikayetleri var. Bunlar çözüm, ilgi bekliyor.. Ve ayrıca Karayolları ve Emniyet Md. Trafik Şubesi’nden merakla beklenen cevaplar da.
Önce Gemlik yolundayız:
“Gemlik yolu üzerinde tanık olduğum ve bence resmen birer ölüm tuzağı olarak nitelenecek konuyu ‘Desti kırılmadan’ Karayolları yetkililerini uyarmak ve gerekli önlemleri almaları için iletiyorum..
Gemlik’ten Yalova’ya giderken ana yolda, yani; o hız yapılan şerit üzerinde ana yolu ikiye ayıran bariyerler arasına yayaların geçebileceği şekilde sıra sıra tahta köprüler yapılmış.. Köprülerden geçip karşı taraftaki işyerlerine ulaşmak amacıyla ana yola atlayan atlayana..
Çoğu yerde tahtaların uçları yarım metre kadar da yola doğru çıkmış!. Buraya küçük bir araç denk gelse, çarpsa o andaki panikle araç devrilir gider, yaşam tehlikeleri oluşur.
İddia ediyorum, çok dikkatli ve uyanık olmazsa eğer sürücü her an her şey olabilir..
Oysa bariyerler güvenlik amacıyla büyük emek ve pa-ralar sarf edilerek oluşturulmuş.. Peki bu yoldan acaba hiçbir yetkili, Karayolları, trafik görevlileri geçmiyor mu, görmüyor mu bu tuzakları?.
Duyarlı bir vatandaş olarak bu fotoğrafı çektim ama bakalım benim duyarlılığıma ilgililer de aynı sorumluluğu gösterecekler mi?.
Aynı rotada bir başka nokta daha. Gemlik’ten çıkın. Yalova’ya seyrederken Karsak Köprüsü var. Köprünün bariyerlerine hızlı bir şoför bindirmiş. Öylece duruyor. Bakalım bu manzara daha ne kadar devam edecek?
Saygılar.”
A. Burhanettin ÇAVLAN

TRAFİKTEN YANIT BEKLİYOR

İlginç bir ‘iddia’ da Mudanya yolundan. Sn. Oya Ketani anlatıyor:
“Bursa’da trafik kurallarına uymak maalesef bazı olumsuzluklar getiriyor.
Örneğin, 15 Mayıs 2013 saat 21 sularında Mudanya yolunda yaşadığım olay şu:
Bursa’dan eşim, gelinim ve iki torunumla Mudanya’daki evimize dö-nerken yol Güzelyalı kavşağında tek şeride düşüyor. 70 km. süratle seyrederken mecburen burada sürati azaltıyorsunuz.
O anda arkadan büyük bir süratle gelen beyaz bir oto devamlı klakson çalıp, selektör yaparak yol istemeye başladı. Neredeyse tampon tampona seyrediyoruz. Yol vermeye kalksam yolun bir yanı uçurum, diğer yanı karşıdan gelen araçlara açık.
Normal yola geçer geçmez arkamdaki araç süratle bizi solladı ve az ötede de aniden önümde fren yapıp durdu. Çarpmaktan son anda kurtulduk. O anda da araç şoförü  camdan elini çıkarıp bazı ters hareketler yaptı. Sonra yine süratle uzaklaştı. Asabımız bozuldu. Hemen telefonla polisi aradım. Aracın 16 JF 006 no’lu plakasını bildirdim. Yola devam ettik ve BUDO iskelesi civarındaki ekip otosu gördük. Onlara da durumu söyleyip plakayı verdim. Ekipteki polisler ‘az önce anonsu aldık’ dediler. Kendilerine de telefon numaramı verdim, büyük tehlike yaratan araca ne gibi yasal işlem yapıldığına dair gelişmelerden haberdar edilmemi özellikle rica ettim.
Ama o günden bu yana maalesef bilgilendirilmedim!.
Ben 40 yıldır araç kullanıyorum. Son dönemde bazı noktalarda Mobese ka-meraları var. Yerlerini bilenler hemen yavaşlıyor ama o noktayı geçince yine adeta ralli yapıyor. Bu da diğer bir sorun.
Emniyet Md. Trafik Şube Md.’nün sayın yetkililerine durumu köşenizden aktarıyor ve plakasını verdiğim beyaz araç sürücüsüne ne gibi bir cezai işlem uygulandığını merak ediyor, kurallara ciddi şekilde uyan bir sürücü olarak öğrenmek istiyorum.  Bir vatandaş olarak buna da hakkım var inancındayım. Saygılarımla.”

Oya KETANİ

KARAYOLLARI'NIN DİKKATİNE!..

“Görükle, UÜ BursaRay İstasyonu (son durak) hastane ve üniversite önünde bulunan karayollarının yaptığı üstgeçitte, üst taban saclarının hepsi kalkmış ve sökülmüş durumda!.
Yürürken Allah korusun aşağıya düşmemek işten bile değil!
Günde ortalama neredeyse 1000 kişinin kullandığı bu üstgeçitte can tehlikesi had safhada!
Hasta, öğrenci ve vatandaşlar buradan geçerken kenar korkuluklarına tutunuyor,  bildikleri tüm duaları okuyup geçiyor. Çok kez karayollarına durumu bildirdik ama aylardır oradaki sıkıntı giderilmedi. İlgilenen yok. Sıkıntı ve tehlike artarak sürüyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Oradan Allah göstermesin yürürken aşağıya birisi düşüp araç altında kalarak can verse bunun hesabını kim verecek? Bu kadar duyarsızlık olur mu?
Karayolları yetkililerini göreve çağırıyorum. Lütfen bu sıkıntıyı çözün. Yoksa telafisi mümkün olmayan can kayıpları yaşanabilir! Saygılar.”
Nazan SULACAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.