Hava Durumu

Gümbür gümbür davulcu terörü!.

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 08:55

“Ramazan ayı başladı.. Yüzde 99’u Müslüman olduğu söylenen toplumumuzun bir bölümünün sahur vakti çalar saati yokmuş da ancak ramazan davulcusuyla sahura uyanabilirmişçesine davulcular adeta davullarını patlatacak şekilde sokakları gümbür gümbür inleterek dolaşmaya başladılar.
Ben Özlüce’de oturuyorum.
Dün gece inanın adeta davulcu terörüne maruz kaldık. Eşim oruç tutar, ben tutamam ve gece uykum bölününce de uyuma güçlüğü yaşarım.
Gecenin 03’ünde 15 dakika boyunca kesintisiz tüm gücüyle tokmağa yüklenen davulcu acaba semt sakinlerini bu ölçüde rahatsız etmekten garip bir haz mı duyuyor diye merak etmedim değil?.
Şimdi; hasta, bebekli, çalışan ve erken kalkma zorunluluğu olanlar ve gayrimüslim vatandaşlarımız Ramazan bitinceye kadar her gece bu duruma maruz kalırsa en basitinden insafsızlık olur diye düşünüyorum.
Bu duruma yetkililerin el atmasını ve günümüzde hala gelenek adı altında devam ettirilen bu uygulamanın bir an önce son bulmasını rica ediyorum.
Ve en büyük günahın da kul hakkına tecavüz olduğunu saygılarımla hatırlatmak istiyorum.” - Adının açıklanmasını istemeyen bir Dr.

Konteynırlar çok kokuyor

“Sayın yetkililere:
Çöp konteynırları leş gibi kokuyor ve oradan her geçişte sizlerin kulaklarını çınlatıyoruz.
13 Temmuz’da Bursa Hakimiyet’te haklı bulunduğumuz için konu dile getirildi. Ama  ilgisiz kalınmasını anlamıyorum. Sabah-akşam saatlerinde sayın yetkilileri çöp konteynırlarının yanından geçmeye davet ediyorum. Siz de rahatsız olacaksınız.  
Ayrıca yolu daraltan çöp konteynırının az ilerdeki Merinos Parkı otoparkına naklini istiyorum. Çünkü orada yol kenarında çok boşluk var. Hem otopark civarında küçük çöp bidonları çabuk dolmakta ve insanlar mecburen çimenlere çöp atıyor. Bu da  önlenmiş olur.
Vatandaşa hizmet edenlerden de Allah razı olsun. Başka diyeceğim bir şey yok.”
M.Ali USTA

 

Osmangazi’den bir yanıt var

“4.7. 2012 köşenizde ‘Demirtaş’ta neler oluyor?’ başlıklı yazınızda, Muharrem Gündüz’ün mevcut yapılaşmaya uymayan inşaatlara yönelik  şikayeti  yer aldı.  
Şikayetle ilgili araştırmayı İmar ve Şehircilik Md.’müz gerçekleştirdi. Demirtaş Zafer Cd.’ne cepheli imar adaları Demirtaş Bld.Meclisi’nin 21.9.2000 gün ve 22 sayılı kararıyla onaylı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı kapsamında  Bitişik Nizam 3 kat konut alanında kalmakta, ruhsat ve imar durumları aynı onaylı imar planına göre verilmekte, imar hatları da aynı şekilde 2000 yılı onaylı 1/1000  ölçekli Uygulama İmar Planı’nın koordinatları esas alınmaktadır. Ayrıca 5 katlı yapılan binalar da yine imar planında belirlenen yapı yüksekliğine göre yapılaşmaktadır.
Bld.’mizce eski Demirtaş Bld. Meclisi’nce 21.9.2000’de onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı uygulanmaktadır. Yol genişliklerinde ise belediyemizce herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Binaların çatı katlarındaki dubleks yapılar Bursa Büyükşehir Bld. İmar Yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.

Mermerci,emlakçi ve kahveci

“Hocahasan Mh. Hocahasan Sk.’a zabıta memurlarının bir gün muhakkak uğramasını rica ederiz.
Çünkü ciddi şekilde denetim ve uyarılar gerek. 1 no’lu evin önünde bir mermer atölyesi var. Yaya kaldırımı tamamen kapatıyor. Kaldırım üstünde elektrik motorları falan da konmuş. Emlak bürosu da çiçek saksıları koydu. Az ilerdeki bir kahvehane  dışarıya çıkardığı masalar, sandalyelerle yaya kaldırımları tamamen işgal etti.
Bursa’nın en merkezi yerindeki bir sokak denetimden böyle uzaksa kenar semtlerde durum kim bilir nasıl?.
Zabıtanın dikkatine sunarız!.”
Muzaffer KUTLU

TEŞEKKÜR PANOSU

UEDAŞ’a

“Çekirge’de sokak aydınlatmalar tamamlandı, geceler ışıl ışıl. UEDAŞ Gnl Md. Sn.Mehmet İslamoğlu ve Uedaş Osmangazi personeline teşekkürler.
Ve bir hatırlatma: 8-10 yıl önce Çekirge Meydanı’na kadar enerji hatları yeraltına alınmış semtin tamamında da bu çalışmanın yapılacağı belirtilmiş ama yarım kalmıştı.
Bu çalışmanın da tamamlanmasını dilerim. Saygıyla.”
Mehmet TAŞKESER
Çekirge Muhtarı

 

Emniyet’ten bir açıklama

“6.7.2012 tarihli gazetenizin 11. sayfasındaki köşenizde yayınlanan ‘Muhtarlık bürosu tehlike saçıyor’ başlıklı okur yazısı İl Emniyet Md.’müzce incelenmiştir.
Bu konuda Mehmet Akif Mh. Hamam Sk.taki muhtarlık hizmet yapısının çevresinde farklı gün ve saatlerde kontroller yapılmış suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Kontrollerimiz devam etmektedir.
İlimiz genelinde halkımızın huzur ve güvenliğine yönelik her türlü ihbar ve şikayetleriniz değerlendirilmekte, denetim ve kontroller sürdürülmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Bursa Emniyet Md.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.