Hava Durumu

Güneştepe’de sorunlar diz boyu ve bitmiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2014 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2014 07:16
“Osmangazi ilçemizdeki Hamitler bölgesinde bulunan Güneştepe civarından bir daire satın aldık.  
Burası, Osmangazi Belediyemiz’in tamamıyla imarlı şekilde gelişen prestijli bir bölgesi. Hatta ilçe Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ın ‘cazibe merkezi’ olacak dediği bir mahalle. 
Ama gelin görün ki; buraya ne bir belediye otobüsü çalıştırılıyor, ne de bir taksi durağımız var. 
B-17/A hatlı otobüsü bile uzun imza toplamalarımız ve uğraşlar sonucu sadece bir sokak istikametini değiştirerek getirdiler. 
Bu araçla da sadece Acemler’deki BursaRay İstasyonu durağına kadar ulaşım sağlayabiliyoruz..  
Cumhuriyet Alanı-Heykelönü, Uludağ Üniversitesi, Çekirge’ye de ulaşımımızı sağlayacak otobüs hatları isteklerimiz hala bekletiliyor. 
Ayrıca, bu gibi önemli konularda imza toplamanın ne anlamı var?. Doğrusu bunu da anlamış değiliz. Çünkü yaşanan sorunlar ortada.. Burada yüzlerce bina var, nüfus kalabalık ve devamlı artma kaydediyor. Ama ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor.. 
Bir diğer konu; apartman altında hizmet vermeye çalışan ve çok yetersiz bir sağlık ocağımızın olması.. Sağlık alanı planlı olmasına rağmen hala inşaatı bile başlatılmadı. Pazar alanı ise Osmangazi Belediyesi’nin kendi sitesinde belirtilen ‘Ağustosta açılacak’ haberi olmasına rağmen bu işten de bir ses soluk çıkmıyor. Bu konuda bilgi edinmek ve yaşanan sorunumuzu anlatmak için telefon ettim, ‘tarih veremiyoruz’ diyorlar.  



Bölgemizdeki yollar asfalt bekliyor. Resmen çamur deryası içinde yaşı-yoruz.. Binaların yapımı bitti ama belediye burayı unuttu gitti sanırım. Kamu alanlarını oluşturan boş arsalar ise atık çöp alanı haline geldi. (Gönderdiğimiz fotoğraflarda bunlar net bir biçimde görülüyor) 



Bunların acilen temizlenmesini ve yaşadığımız sorunlara artık ivedilikle bir çare bulunmasını önemle rica ediyoruz.. 
Peşin teşekkürlerimiz ve saygılarımız-la..” -  Bölge sakinleri adına Hatice ERDOĞDU

Kükürtlü’den talepler var

“Kükürtlü Mahallesi sakinleri olarak sayın yetkililere gazetenizdeki köşenizden sesimizi duyurmak istiyoruz.
Burası, tarihi kaplıcalarla tanınan bir bölge. Bu nedenle yerli ve yabancı çok turist geliyor.
Otuz beş yıl kadar evvel cadde ve ara sokaklarımıza dökülen asfaltlar yıpranmış durumda. Zemindeki yıpranmış eski asfalt tabakanın sökülüp yenilenmesini istiyoruz.
Yaya kaldırımlarımızda da sorunlar var. Yürümek zor. Hele bedensel özürlü vatandaşlarımızın bu kaldırımların üzerinden yürümesi çok zor. 
Kükürtlü Caddemiz bilindiği gibi trafik açısından çok hareketli bir cadde. Nüfus da her gün biraz daha artıyor. Kaldırımların ele alınması şart. 
Ayrıca yol kenarlarındaki ağaçların korunması gerekir. Ağaç kökleri kaldırımların bazı yerlerini patlatmış durumda. Islahı gerekli.
Kükürtlü Mahallesi Bursamız’ın orta yeri sayılır. Bursa Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden yoğun olarak yararlanması gereken bir yer. Bölgemiz sınırları içine yaptırılan yeni oteller ile yatak kapasitesi iki katına çıkıyor. Mahallemizde gerekli sokak aydınlatmalarının da eksik olduğu kanısındayız. Çünkü geceleri çok karanlık yerler mevcut.
Mahallemiz sabahları çok güzel güneş alıyor. Dolayısı ile Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çevredeki park ve bahçelerimize çeşitli çiçekler ekmesini, yeşil alanlarımızın bakımlı hale getirilmesini isti-yoruz. 
Hamamlar bölgesine gelen turistlerimizin bürüyen otlarla kaplı bakımsız yeşil alanlarımızı görmeleri Bursa’ya hiç yakışmıyor.
İşaret ettiğimiz konulara eğilinmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyor, saygılar sunu-yoruz..”  
Bölge sakinleri 
adına Y.K.

Eliçetin çiftine

TEŞEKKÜR PANOSU


“Uzun zamandır dişlerimde yaşadığım bir rahatsızlık nedeniyle Ünlü Cadde’deki diş hekimi Dr. Berra ve Tarık Eliçetin çiftine başvurdum.
Ağrı sızı çekmeden başarılı bir operasyonla beni tekrar eski sağlığıma kavuşturdukları için kendilerine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
Neşe TORUN

Okurlarıma önemli not

Sevgili okurlar; 
Köşemize yaşadığınız veya gözlemlediğiniz çeşitli sorunlarınız için ulaştırdığınız tüm iletilerin altında ad ve soyadınız ile gerekirse size ulaşabileceğimiz telefon numarasının bulunması gerekiyor.
Bu bilgilerin olmadığı iletileri genel prensiplerimiz doğrultusunda yayınlayamıyoruz.
Köşemizde yayınlanması için çekip gönderdiğiniz ve sorununuzu yansıtan fotoğraflı veya fotoğrafısız şikayetenizin altında ‘adım yayınlanmasın’ diyorsanız bile bu bilgilerin yer alması gerekiyor..
Böylece kimlik ve telefon numaraları sadece kayıtlarımızda kalıyor.
Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum..
Bilginize sunarım. “ - ERDAL ÖZDÜR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.