Hava Durumu

Güvercinlerimiz lütfen ölmesin!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2015 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 07:35
“Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesi sakini bir aileyiz.
Hemen yakınımızda Dört Mevsim-Yılmaz Akkılıç adı verilen geniş, güzel, düzenli yemyeşil bir parkımız var.
Uygun hava koşullarında zaman zaman altıbuçuk aylık bebeğimi pusetine koyup parka hava aldırmaya götürüyor ve gezdiriyorum.
Benim gibi bölge sakini başka hanımlar da çocuklarını parka getiriyor, gezdiriyorlar. Yaşlı komşularımızı sık sık burada görme olasılığı var. Onlar da parkımızda sakin bir ortam içinde huzur buluyorlar.
Ama güzelim parkımızda güzelim havuzunun çok çirkin görüntüsü buraya doğrusu hiç yakışmıyor.
Havuzun çevresi kir ve yosun içinde..
Gönderdiğim fotoğraflarda da çok net şekilde belli olan bu çirkinliğin giderilmesi için belediye görevlilerinin gerekli çalışmayı yapmasını çok rica ediyorum.

Kir ve yosunlar sert bir fırça ile temizlenebilir. 
Ama lütfen dikkat edilsin; bu temizlik yapılırken kimyasal maddeler içeren deterjan kullanılmasın. 
Çünkü kimyasal maddeler havuzun suyuna karışır ve buradan su içen yüzerce güvercinin yaşamı sonlanabilir.
Sn.Bld.Bşk.’mız Mustafa Bozbey ve ilgililerin gerekli duyarlılığı göstereceklerine inancım sonsuz. Kendilerine şididen teşekkür eder ve başarılarının devamını diliyorum.. Yüksek saygılarımla.
Gülsevil ÇELİKERSOY

***

LONDRA VE GÜZELYALI 


“İngiltere’ye gitmiştim. Londra’da kaldığımız ev dahil, kimle konuşsam evinin yaşı  yüz yıldan fazla idi. 
Türkiye’de ise eski evleri yıkıp çok katlı bina yapma eğilimi öne çıkıyor. Bazen iyi uygulamalar oluyor. Arsalar birleştirilip yeşil alanlar, sosyal donatı alanları elde edilip güzel binalar da yapılıyor. 
Ancak genel uygulama eski tek veya çift katlı binanın yerine çok katlı bina yapma şeklinde. Bunu Mudanya, Güzelyalı, Yalı Mah.’nde görebiliriz. Mudanya’nın genelinde bu uygulama var. 
Belediyeler ise Demirtaş Cumhuriyet ve Sakarya Mah. için Osmangazi Bld.’nin yaptığı gibi eski dönemde imar planları geçmiş diye kendilerini savunuyor. 
Bu mazeret değil. Kurumlarda devamlılık esastır. Geçmişte yanlışlık olduysa düzeltilebilir. 
Bld. meclislerinde istenirse plan tadilatı yapılıyor. Bugün için arsa sahipleri ve  müteahhitler kazançlı olabilir. Ancak çirkin yapılaşma ile uzun vadede Mudanyalılar zararda olur. Yalı Mah.’nde müstakil evlerin yerine çok katlı apartmanlar dikildi. Bahçe filan yok. Kimi bina öne çıkmış, kimi balkon çıkması yapmış. Sokak da aynı. Belki müstakil evlere yeten sokak şimdi çok katlı binlara yeter mi? 
Bu sokaklara güneş bile girmiyor. Güzelyalı’da bisikletle gezerim diyorsanız, yanıldınız. Sokakta yaya için kaldırım bile yok. Arabanız varsa nereye koyacağınız belirsiz. Burada çocuk, yaşlı, engelli, yetişkin mutlu olabilir mi? Müstakil evler yenilenip iki katlı, ıhlamur ağaçlarından kokular yayılan, bahçesinde zeytin ağacı, güller olan evler olsa güzel olmaz mı? 
İngiltere Leeds’e gitsem birkaçı hariç hep bahçeli müstakil evler vardı. Ya da arsalar toplulaştırılsaydı, insana yakışan yaşam alanları oluşsaydı. 
İnsanca yaşamdan uzak bir ortamda insan mutlu olabilir mi? 
Mudanya ve Büyükşehir Bld. yetkililerine soruyorum ve çözüm bekliyorum.
Saygılarımla.”
Özgür ERAKKUŞ

***


TEŞEKKÜR PANOSU

GÖZLÜĞÜM DAHA GÜZEL


“Geçenlerde çok sevdiğim güneş gözlüğümün sapı kırıldı. Yeni bir sap takılması için aramadığım yer kalmadı. Sonunda bir optik mağazası beni Ulucami karşısındaki Sayılgan Uluca Pasajı 1. katta bulunan İsmail ve Bahadır Demirkol’un Renk Gözlük tamir servisine yönlendirdi. 
Demirkollar çok beyefendi kişiler. Her iki sapı da gözlüğüme uyumlu bir şekilde değiştirip sorunumu hemen çözdüler ve gözlüğüm şimdi eskisinden daha da güzel oldu. Benim gibi gözlük tamircisi arayan okurlarınız belki vardır diye bunu duyurup servis sahipleri Demirkollar’a da teşekkür ediyorum.”
Birgül DAĞHAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.