Hava Durumu

Güvercinlerin kahvaltısı

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 08:02

Mutlu pazarlar sevgili okurlar; 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ydü. Hayvan sevgisi, insanlara doğaya gösterilen sevgi kadar önemli.. Fakat son zamanlarda bazı duyarsız kişilerin hayvanlara yaptıkları eziyetler insanın içini acıtıyor.
Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş da, 4 Ekim'de bu özel gün için Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki bir programa katıldı.
Ve yine bu özel günle ilgili değerli okurum Serkan Özgiray'dan gelen bir mail'i de sizlerle aynen paylaşıyorum:

"Beşevler, Kırçiçeği Parkı yemyeşil ağaçların altında her mevsim huzur duyduğumuz ve çok güzel düzenlenmiş bir parkımızdır.
Burada çocuklar çevreleri çit ile çevrili çocuk parkında gönüllerince eğlenirler. Veliler tatlı bir sohbettedir. Bazı büyükler de hemen yanıdaki camiden ezanı bekler.
Güzel parktan yalnızca insanlar değil kuşlar da yararlanır. Günün erken saatlerinde parkın içinden geçiyordum bir beyefendi 4-5 tabak buğdayı oradaki güvercinlere serpti. Hayvanlar neşe içinde kahvaltılarını yaptılar.
Kuşların mutlulukları büyük coşku ve sevinçle kanat çırpıp uçuşmalarından anlaşılıyordu.
O beyefendinin kimseye sezdirmeden güvercinleri sevindirmesi hayvanlara eziyet haberlerini her gün duyduğumuz günümüzde kötülerin yüzüne adeta bir tokat gibi iniyordu..
Burayı böyle canlı kılan çevrenin bol ağaçlı ve yemyeşil olması. Oysa hemen karşısında Beşevler Bölge Parkı var. O parkın da arka kısmı yemyeşil ve capcanlı. Havuzun bulunduğu meydan bölümü ise ne yazık ki kupkuru.
Ramazanda yakıcı sıcaklarda güneş altında düzenlenen iftar yemekleri haricinde herhangi bir aktivite yok. Burası zaten otopark gibi. Veya araç alıp satanların, motosikletle drift yapanların toplanma yeri. Buraya da çınar veya ıhlamurlar dikilmeli, canlanmalı. İnsanlar da banklarda oturabilsin. Ama maalesef bunlar gerçekleşmedi.
Kırçiçeği Parkı'na övgüler yapılırken ne yazık ki havuzlu parkın meydan kısmı için betona mahkum olduğu konusu sosyal medyada. Özetle, iyi kötü güzel çirkin iç içe.. Güzellik ve iyiliklerin her zaman öne çıkması en büyük dileğimizdir. Saygılarımla."

CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE

Güvercinlerin sabah kahvaltısıyla ilgili sevimli bir 'pazar yazımız'a şimdi de Nilüferli çocukların can dostlarla keyifli bir zaman geçirmelerini ekleyeyim.
Nilüfer Belediyesi'nin bütün canlıların yaşama hakkına saygı ilkesiyle 2003 yılında hayata geçirdiği Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor..
4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle minik öğrenciler, can dostları ziyaret ederken onlara büyük sevgi gösterdiler.
Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını yerinde gören öğrenciler ayrıca, 12 Ekim'e kadar açık kalacak olan Sokak Hayvanları Fotoğraf Sergisi'ni de gezdiler.
Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne gelen bazı öğrenciler de plastik atıklardan tasarladıkları mama kaplarını sokak hayvanlarına hediye ettiler.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları, özel gün nedeniyle Nedim Öztan İlkokulu öğrencilerini de ziyaret edip hayvan hakları konusunda bilgi verdiler. Sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla okulun öğrencilerinden Ada Beril Şahin de, kendisinin hazırladığı ve üzerinde "Lütfen sokağınızda yaşayan kedi, köpekler için bu mamayı uygun bir yere bırakır mısın"' yazılı mamaları arkadaşlarına dağıttı. Ziyarette öğrencilere, Nilüfer Belediyesi'nin "Çünkü Önemsiyoruz" yazılı rozetleri de armağan edildi.

GÜZEL SÖZLER

"Bu gece, seni üzen şeyleri düşünerek uyuma. Bir gün biriyle, daima mutlu olacağını düşünerek uyu. Çünkü mutlaka bir gün, biriyle, daima mutlu olacaksın..
"Önüne çıkana engel dersen, takılıp düşersin; basamak dersen, bir basamak yükselirsin"
"Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama.."
"Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun."
"Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar."
(Derleyen Ufuk ALGÜL'e teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

KAPI:- "Küçük çocuk yoldan geçen yaşlı adamdan yardım istedi ve 'şu demir kapıyı açar mısın amca?" dedi.
Adam hemen yardım etti ve kapıyı iterek açarken 'çok kolay açıldı. Sen de açabilirsin evladım' dedi.
Çocuk gayet sakin 'tabii açabilirim amca. Çünkü o zamana kadar kapının boyası kurumuş olur.."
(Teşekkürler Nedret ÖZTÜRK)

YENİ ÇIKAN BİR KİTAP

'ATEŞ SÖZCÜKLERİ':- 'Sonsuzluğa Kiracı' ve 'Geceyle Bir' kitaplarının başarılı şairi Süreyya Aylin Antmen üçüncü şiir kitabı Ateş Sözcükleri'nde okuru 'dinmez yaşam şarkılarını yüceltmeye' davet ediyor.
İnsanların yalnızlık ve keder ekili toprağında, yepyeni bir yaşamın varlığına inanan şiirlerin biraraya geldiği 'Ateş Sözcükleri' VE Yayınları arasında okurlarıyla buluşuyor.
Şiirseverlerin ilgiyle okuyacağı bir eser.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.