Hava Durumu

Güz sezonu ve sızım sızım ağrılar

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2015 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 08:04
Hava koşulları sonbaharla olumsuzlaşırken aman sağlığınıza dikkat.
Çünkü yağışlarla birlikte ağrılar da artıyor. Hava koşulları basınç ve nem değişiklikleri bağ dokusu (kaslar-eklemler-bağlar) için uyarıcı nitelikte. 
Proloterapi, anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Önder Taylan Çifçi, ‘hava durumuyla değişkenlik gösteren, sinyal niteliği taşıyan ağrılar dikkat alınmalı’  diyor.



 Ağrının, beden sağlığında bir imdat çağrısı olduğunu söyleyen Çifçi, sağlıklı olabilmek için ağrılardan gelen sinyali dikkate almak gerektiğini, dejenere (hasarlanmış) bir dokudan kaynaklanan ağrıların, ileride büyük sorunlar yaratabileceğine dikkat çekiyor. 
 ‘Ağrıları önemsememek veya ağrı kesicilerle ağrı duyusunu baskılamak vücudun imdat çağrısını görmezden gelmek. Zamanında tedavi edilmeyen ağrılar, ileride diz, bel, boyunda daha büyük sorun yaratır. Kronik ağrı çekenlerin, ağrı nedeni problemi doğal yol ve kalıcı olarak tedavisi için proloterapi yöntemi var. Yöntem; zayıflayıp eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri ve tendonları güçlendirmek, tekrar eski haline getirmek için proliferan solüsyonların enjeksiyonu ile uygulanan, bir tedavi şekli. Proloterapi iyileşmeyi uyaran bir enjeksiyon tekniği. Güçsüz ve hasarlı dokularda hücre oluşumu ve rejenerasyon ile bir nevi vücudun iyileşme sistemini uyaran zararsız bir iltihaplanma. Özellikle omurga kaynaklı hastalıklarda ve genç hastalarda yapılan tedavilerde başarı elde ediliyor’ diye ekliyor.
Nice sağlıklı günlere efendim..

Yeni çıkan bir kitap
 
‘BURSA’DA KURTULUŞ VE CUMHURİYET’:- Yıldırım Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 77. yılında önemli bir eseri Bursa’nın kültür arşivine kazandırarak anıyor. 
    Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yılında Bursa’da kurtuluş ve Cumhuriyet coşkusunu yansıtan ve 92 fotoğraftan oluşan “Bursa’da Kurtuluş ve Cumhuriyet” kitabı özenle hazırlanmış bir eser.

Bir sergi

Kent Meydanı AVM ‘Renklerin Ardında..’ adlı karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Kent Meydanı AVM-2 Çarşı Katı’ndaki Sanat Galerisi’nde 8 Kasım’daki açılışla izlenime açılan sergi farklı tarzlardaki resimleri Bursalı sanatseverlerle buluşturuyor. 
52 yağlıboya tablodan oluşan sergi 28 Kasım akşamına dek görüşe açık.  

Cumartesi neşesi     

“Nasrettin Hoca camiden çıkıp evine yürürken karşılaştığı komşusu: 
‘Hocam, başım çok ağrıyor, acaba sende ilaç var mı?’ diye sormuş.
‘İlaca gerek yok komşum?. Benim geçenlerde dişim ağrıyordu çekdirdim, sen de başını çektiriver’ demiş.
(Teşekkürler 
Ferda BERK)

Güzel sözler

*- “Türk dilinin sadeleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için her yayından faydalanmalıyız.” - ATATÜRK 
*- “Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.” - ATATÜRK
*- “Milli bilincin ayakta kalabilmesi ve uyanık bulunması için dil ve tarih uğrunda çalışmaya mecburuz.” - ATATÜRK
  (Teşekkürler Edb.Öğrt. M.Y)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.