Hava Durumu

Güzel Mudanyamız'a bu yol yakışmıyor!.

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 08:08

"Gazetenizdeki köşenize gön-derdiğim bu fotoğraflar; Mudanya ilçemizdeki eski Bursa asfaltından.
Mudanya BUSKİ'ye yüz metre kadar bir mesafede. Yüzme havuzuna da elli metrelik bir noktada, anayol üstünde Yeni Mahalle, Mescioğlu binalarının önü.
Burada bir de market var. Ve bozuk kesim bu marketin önü.
Aynı yerde İDO'dan yolcu alıp kalkan otobüslere ait bir durak da var.
Görüntülerde de yansıdığı gibi bu kesimde asfalt zemin çok bozuk. Araçlar olumsuz şekilde etkinlendiği gibi İstanbul'dan gelen misafirlerimize de Mudanyalılar'a çok sıkıntı çektiriyor.
Güzel Mudanyamız'da yolun olumsuz hali aylardan bu yana böyle. Mudanyamız'a hiç yakışmıyor, gerekli onarım yapılmıyor. Yolun bir kısmında asfalt çalışması yaptılar ama nedendir bilinmez buralarını kendi haline bıraktılar.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım."

Kani DARCANLI

ARACI SIRTIMIZA NASIL ALALIM(!)

"Kayapa Sanayi Bölgesi içinden İzmir yolu gidiş yönünde, cami yakınında yolu tamamen kesen bir eşik var ve günlerdir bu onarılmadı..
Kerameti iki el arabası asfalt, ya da beton ile kapatılacak bir yer. Hatta elek altı malzeme ile dahi olabilir.
Buradaki çok derin çukurdan geçerken taşıyabilsek, aracımızı sırtımıza alacağız ama bu mümkün değil tabii.
Bu çukurun kapatılması zor olmasa gerek. Eğer 'biz uğraşmayız' diyorsanız, seçime bir aydan az süre kalan zamanda belediye veya bir kamu kuruluşundan bunun onarımı istenebilir.
Maliyeti 100-200 lira arasında olan yolu, yanlamasına tamamen kaplayan ve arabaların altı çarpmadan geçemedikleri bir çukur için Kayapa Sanayi Bölge Yönetimi'nin dikkatini çekiyorum.
Osmanlı'nın yıllar önce ve dönemin hayırseverleri tarafından yapılan yol, köprü, cami vs. gibi hayratları biz ve çocuklarımız hâlâ kullanıyoruz.
Eğer bu sorunu halledemezseniz bildirin ve izniniz olursa hayrıma ben yaptırayım buradaki çalışmayı. Saygılar."

Halil ALTIN

ALO, BURASI LİMAK ENERJİ

"Gazetenizdeki köşenizde, okurlarınızın talepleri ve uyarılarını bize ilettiğiniz için teşekkür ederiz.
26 Şubat 2019 tarihli, "UEDAŞ'ın arızaları hep beni mi bulacak?" başlığıyla gazetenizde yayınlanan okurunuz Emel Erkul'un talebi tarafımızca incelenmiştir. Köşeniz aracılığıyla Emel Erkul'u bilgilendirmek isteriz.
Emel Erkul'un fatura tutarının yüksek gelmesi sebebi ile ilgili şirketimize yapmış olduğu şikayet üzerine, Ocak ayında müşterimizin sayacının değiştirilmesi için ilgili dağıtım şirketine konu yönlendirilmiş ve sayacın değişimi gerçekleştirilmiştir.
Dağıtım şirketinden tarafımıza gönderilen değişen sayaca ilişkin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü test raporunda sayacın doğru çalıştığı tespit edilmiş, herhangi bir hataya rastlanmamıştır.
Bu tip durumlarda dikkat edilmesi gereken nokta evde bulunan cihazların enerji tüketimlerinin gözden geçirilmesi ve enerji harcama sınıflarının kontrolünü yapmaktır.
Müşterimiz evde tek bir ampul kullandığını belirtmektedir. Müşterimizin geriye dönük tüketimleri incelendiğinde her yıl kış aylarında düzenli bir artış gözlenmektedir.
Kış aylarında ısınma maksatlı elektrikli cihazların tercih edilmesi elektrik sarfiyatını artırmakta, bu durum da fatura meblağlarının yükselmesine neden olmaktadır.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi evde kullanılan buzdolabı, çamaşır makinesi, kombi gibi elektrikli aletlerin tasarruflu kullanımıyla ilgili konularda dikkatli davranılırsa, enerji tüketiminde düşüş sağlamak mümkündür.
Benzer durumlara elektrik kaçağı da sebep olmaktadır. Fakat müşterimizin iletmiş olduğu yazıda elektrikçi çağırarak evindeki tesisatı kontrol ettirdiği söylenmektedir.
Müşterimizin şikayeti üzerine yapılan incelemede; sayaç raporlarının da sayacın doğru çalıştığını göstermesi sonucu yapılan faturalandırma işlemi ile ilgili herhangi bir hata bulunmamaktadır.
Bilginize sunarız."

Limak Enerji Kurumsal
İletişim Birimi

YAZIK OLDU BU FİDELERE

"Osmangazi ilçesindeki eski Dönence Restoran (Altıparmak Onur Market'in hemen arkasında) bulunan bir kapalı alanın içerisine minik naylon torbalar içine konulmuş bulunan ancak ekilmediği için çürütülen yüzlerce fidenin hesabını acaba kim verecek?..
İlgili belediye bunları neden zamanında kenti güzelleştirmek için çeşitli alanlara dikmedi?..
Fotoğrafta görülen yüzlerce kurumuş fide en az iki yıldır burada unutuldu gitti, çürütüldü.
Bunlar keşke başka belediyelere veya vatandaşlara dağıtılsaydı da kurutulmasaydı, iş görseydi. Yazık, günah değil mi?. Doğrusu merak ediyorum?.."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

ALO, BURASI NİLÜFER

ONARIM TAMAM:- "30.1.2019 tarihli 'Dört gözle bekliyoruz' başlıklı okur yakınmasında Özlem Yıldız ve bölge sakinlerinin talebi tarafımızdan incelenmiş ve söz konusu Çamlıca Mahallemizdeki Kavakdere Caddesi üzerindeki bordür dibindeki asfalt onarımları yapılmıştır.
Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Nilüfer Belediyesi
Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.