Hava Durumu

Hale, Jale, Lale ve bütün mahalle!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2012 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 08:56
Bir ara radyolarda dinleyici isteği şarkılar için güzel bir tekerleme vardı. 'Hale, Jale, Lale ve bütün mahalle bu şarkıyı istiyor' diye başlayan sunum sonrası antenlere çıkan istek şarkı yankılanır dururdu.
Bugün Akpınar Mahallesi sakinlerinden de toplu bir istek var. İletinin ekinde 9 kare de fotoğraf var ki görün, yüreğiniz sızlar.
Okurum İsmil Akan ve semt muhtarı Muzaffer Kızılşimşek ile tüm bölge sakinleri; yani 'Hale, Jale, Lale ve bütün mahalle' şarkı değil ama bu yürekler acısı duruma bir son verilmesi için önemli bir istekte bulunuyor.
Konu şu:
Hafta sonları Mudanya yolu üzerindeki Korupark'tan Jandarma binasına kadar olan ve bir süre önce çimlendirilmiş, ağaçlar dikilmiş, güzel bir yeşil alan oluşturulmuş arazi maalesef otopark haline geliyormuş.
Araç sürücüleri yer bulamadıkları için arabalarını avuç dolusu para sarf edilip yeşillendirilen alanda çimlerin üzerine çekip eziyorlar, bu arada gencecik ağaçlar da zaman zaman kırılıyor, tahrip oluyormuş.
İsmail Akan, 'bu yeşil güzelim bölge her hafta sonu biraz daha harap oluyor, resmen katlediliyor' diye yakınıyor ve ekliyor:
"Bütün semt sakinleri olarak gözümüzün içi gibi baktığımız yeşil alanımız bu gidişle elden çıkacak. Yazık olacak. Onca emek boşa gidecek. İlgililer lütfen bu soruna bir el atsınlar. Yeter artık.. Hepimizin inanın yüreği sızlıyor" diyor..
Yeşil alanları biraz daha çoğaltmak, genişletmek için büyük çabalar sarf edilirken bölgenin cennet gibi yeşil alanına bakalım hangi yetkili sahip çıkacak.
Doğrusu merak ediyorum.



Tarihi kitabe nereye gitti?

"Bursa'nın tarihi Bat Pazarı (Bit Pazarı) Büyükşehir Belediyesi'nce boşaltılacakmış diye duyduk. Bu pazara girişte büyük bir çınar vardır. Hemen yanında da bir çeşme. O çeşmeden dolmuş duraklarına doğru 30-40 m. giderken sağda bir kitabe vardı. Bit Pazarı kalkıyor söylentileri sürerken bir gece birileri buraya gelip o tarihi kitabeyi çalmış. Koca kitabeyi sökerken de bir kısmını sökememişler, kırmışlar. Hala ufak bir parçası orada duruyor.
Acaba bundan Büyükşehir Belediyesi'nin haberi var mı?. Sayın Recep Altepe ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırmaya çalışırken birileri bu kitabeye el koymak istemiş.. Tüm ilgililere ve Bursa Eski Eserleri Sevenler Derneği'ne durumu saygıyla iletiyorum."
H.B



400 kapaktan 100 tanesi yok

"Osmangazi ilçesinin Akpınar Mahallesi sakinleri olarak bölgemizdeki çöp konteynırlarından şikayetçiyiz.
Çünkü bölgemizdeki 400 kadar çöp konteynırından 100'ünün kapakları yok. Birileri gece yarıları çalıp götürüyor. Yakalayamıyoruz da.
Böyle olunca konteynırlar tüm pis kokuların yanısıra sinek üretiyor.. Ayrıca kedi köpek gibi hayvanlar da konteynırların içine girip çöp torbalarını parçalıyor.
Temiz bir bölge için Osmangazi belediyemizin dikkati sunarız."
Semt sakinleri



Vasıf Çıkmazı'nda büyük bir tehlike

"Tahtakale, Veziri Cad. Vasıf Çıkmazı sakiniyiz. Sokağımızda 4 no'lu ahşap bir bina var. Yıkılmak üzere. Çevre sakinleri olarak büyük tedirginlik içindeyiz. En hafif bir rüzgarda bile bazı parçaları kopup düşüyor. Akşam üzerleri o sokakta çocuklarmız oynuyor. Bina bir göçecek olursa felaket yaşanacak.
Tehlikeli durum üzerine defalarca yetkili makamları uyardık. Dilekçeler verdik. Ama nedense bu bina hala tehlike saça saça duruyor.
Konu ile ilgili makamların dikkatlerine sunuyor ve bunu acilen önlemek için gerekli çalışmaların başlatılmasını saygıyla rica ediyoruz."
Abidin TÜRKMEN



Ertuğrul Sağlam spor tesisleri

"Ziraat Okulu bahçesine spor tesisi yapımıyla ilgili olarak okurunuz M.Salih Kaya'nın köşenizde çıkan yakınmasına yanıttır:
Adalet mahallesinde, belediyemizce projelendirilen Adalet Spor Tesisi, yeni adıyla Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi Kültür-Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylanmıştır. Projede bu okul bahçesindeki terk edilmiş iki metruk depo spor amaçlı salona dönüştürülecek ve arkasındaki açık alanlar da yine spor amaçlı sahalar olarak değerlendirilecektir. Okurunuza teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.