Hava Durumu

Halk otobüsleri, 65 yaş sorunları ve Eskişehir

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2014 07:45
“21.11.2014 saat 11.20 civarı Kükürtlü Mah. İntam siteleri önündeki durakta otobüs bekledim.
16 M 00057 plakalı yeşil halk otobüsü sol şeritten çok hızlı geldi ve yavaşlayamadığı için durağa yanaşmadı.
Bu nedenle tabelasındaki gideceği yeri göremedim. Duraktan epeyce i-lerde zor durup beni aldı. Bazı otobüsler de hiç durmuyor. Oysa yasalara göre araçlar sağ şeridi kullanma zorundadırlar.
Nedense şehri-mizde buna dikkat edilmiyor.. Bursa’da daha çok yeşil halk otobüslerinde de vatandaş adeta eziyet görüyor. ‘Bazı’ halk otobüsleri şoförleri durakta eğer yaşlı kişiler varsa hiç durmuyor. Sebebi de yaşlı vatandaşların yasalar gereği ücretsiz olarak seyahat etmelerinden ileri geliyor.
Bazı şoförler de otobüse binebilen ve buna itiraz eden ücretsiz seyahat etme hakkına sahip yaşlı yolculara, adeta tehdit eder gibi ‘istediğin yere git şikayet et’ diyor.
Yapılan şikayetler de ne yazıktır ki hep sonuçsuz kalıyor..
Oysa komşu kent Eskişehir’de bu konudaki şikayetler daha iyi şekilde değerlendiriliyor. 
İşte bunun en somut örneği:
.....
T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURU:
65 YAŞ VE ÜZERİ vatandaşlarımıza verilen ücretsiz ulaşım hakkını engelleyenlere idari para cezası uygulanabilmesi için şikayetinizi ESKİŞEHİR VALİLİĞİ’ne iletmeniz gereklidir.
Şikayet için otobüsün KÖŞE NUMARASI veya plakası ile TARİH-SAAT-YER bilgilerinin verilmesi gerekmektedir.
Matbu dilekçeyi VALİLİK veya BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ’den temin edebilirsiniz.”
.....
Bursamız’da yaşanan ve bitmeyen soruna Eskişehir’deki gibi ciddi olarak yaklaşımda bulunulmasını, sorunun sayın yetkililer tarafından çözümlenmesi için artık harekete geçilmesini saygılarımla rica ederim..”
Saygılarımla.. “
 - Kemal BAŞEREN

Arap Şükrü Sokağı 
üstündeki yamaçlar


Bursa’ya gelen tüm yerli ve yabancı konukların dikkatini çeken ilk şey neresidir?
Tophane yamaçlarıdır diyorum..
Çünkü yamaçlar kente girişlerde uzaklardan bile görülür. Yamaçların devamı olan ve Arap Şükrü Sokağı’nın üzerindeki kesime ilgililerin dikkatini çekmek istiyorum.
Çatalfırın’daki Arap Şükrü Sokağı’nın üzerindeki yamaçtaki evlerin görüntüsü bölgeye gölge düşürüyor.
Şöyle ki; tek katlı evlerin pek çoğu bakımsız, yıkılacak gibi. Boya badana ve gerekli onarım çalışmalarından hiç nasiplerini almamış.
Bu manzara da şehrimizin en önemli yerini bir gecekondu bölgesi haline getiriyor.
Altıparmak Cad.’nde Büyükşehir Belediyesi’nce binaların dış cephelerine yenileme çalışmaları yapıldı ama hemen üst kesimdeki yamaçların perişan görüntüsü şehrimize hiç yakışmıyor.
Onarım, boya badana veya bu evlerin dış cephelerine giydirme çalışmalarının ve pencerelerine saksılar içinde rengarenk çiçeklerin konulup gerçekleştirildiğini de bir düşünün lütfen; çok güzel bir manzara olmaz mı?.
Çünkü bu bölgedeki tarihi değerler, surlar gün yüzüne çıkarılıp büyük masraflar yapılırken bu bölgedeki evlerin elden geçirilmesi büyük masraflar gerektirmez.
Örneğin yabancı ülkelerde böyle çalışmalar yapılıyor ve o ülkeyi ziyaret edenler o  güzel manzarayı zevkle seyredip ülkesine güzel izlenimlerle dönüyor. 
Bu tür çalışma geçmiş yıllarda Top-hane Parkı arkasındaki sokakta uygulanmış ve sokak tarihi çizgilerin yansıtıldığı bir güzergah haline gelmişti. 
Görüşümün Büyükşehir veya Osmangazi Bld. Başkanları Sn. Recep Altepe veya Sn. Mustafa Dündar tarafından değerlendirilmesini saygıyla dilerim.” - Orhan OTACIOĞLU

BURULAŞ ve Bey’e

“İşim gereği sürekli 17-D hattını kullanıyorum. Ve iki-üç gündür dikkatimi çeken bir durumla karşılaşıyorum. 
Kravatlı, takım elbiseli bir şahıs araç şoförüyle konuşurken kulak misafiri oldum. Adının Bedri Bey olduğunu duydum. Bu şahıs yolcularla çok iyi ve saygılı bir diyalog kuruyordu. 
Sonradan bu şahsın BOİ’ye ait sarı otobüslerde denetim görevlisi olduğunu öğrendim. 
Bu vesile ile başta BURULAŞ yönetimini ve denetim görevlisi Bedri Bey’i davranışlarından dolayı kutlarken aynı uygulamanın yeşil halk otobüslerinde de olmasını saygıyla rica ederim.” 
Kadir ÇALIM

Her köşe başında 
bir dilenci var!..


“Hafta başında alışveriş için Kapalıçarşı’ya gittim. Osmangazi yaya geçidinden geçip Kapalıçarşı’ya varıncaya kadar hemen her köşede ve geçidin merdiven başlarında dilenciler önüme geçerek adeta yolumu kestiler.
Geçitten çıkıp çarşıya yönelirken geçtiğim parkta da aynı durumla karşılaştım.
Hemen her yaştan dilencinin rahat rahat duygu sömürüsü yaptığı yer şehrimizin merkezi sayılır.
Gazete ve televizyon haberlerinde bir zamanlar Belediye Zabıtası elemanlarının dilencileri kovalayıp yakaladıklarına dair haberleri okuyor ve ekrandan da görüyorduk.  
Belediye Zabıta ekipleri artık dilencilerle mücadele etmeye ara mı verdi, yoksa bu tür çalışmalardan vaz mı geçti. Merak ediyorum..”
Müjgan T.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.