Hava Durumu

Hamburg’dan Bursa’ya çok hoş düşünceler...

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2015 07:48
“Her sabah köşenizden okur dilek ve şikayetlerini okuyor ve yurtdışında bu sorunlara nasıl çözüm üretmişler diye düşünürken geçtiğimiz haftalarda çok merak ettiğim Almanya’nın liman ve sanayi şehri olan Hamburg’u ziyaret etme fırsatım oldu. 
İşim gereği toplantı ve çalışmalar yaptığım için Hamburg’daki bazı gözlemlerimi güncel sorunlara ışık tutması anlamında sunmak istiyorum.

1.Hamburg denizden 100 km.’den fazla içeride olmasına rağmen Elbe nehrini derinleştirerek Avrupa’nın en büyük 2.limanını kurmuşlar. Dünyanın en büyük cruise gemileri de bu limandaki tersanelerde üretilmiş veya bakımları yapılıyormuş. Bursa Büyükşehir Bld.’nin yaşama geçirmeye çalıştığı Uluabat Gölü’nün Marmara Denizi’yle buluşturulması projesini hatırladım ve modern ekipmanlarla bunun kısa zamanda devreye girebileceğini düşündüm.
2.Şehrin birçok farklı yerinde, geniş ve güvenli caddelerinde küçük çocukların öğretmenleriyle el ele tutuşup yoğun yağışa rağmen müzeleri ve çocuklar için oluşturulan yerleri gezdiklerine tanık oldum. Yüksek gri renk duvarlı, dikenli çitlerle korunan okullarda geçen çocukluğumun en tatlı hatıralarının gittiğimiz ağaç dikme etkinlikleri veya piknikler olduğunu anımsadım. 
Büyükşehir Bld. BURULAŞ sponsorluğunda öğrencileri Teknoloji Müzesi, diğer  müzeler, Hayvanat Bahçesi, Botanik Park ve hatta Burfaş’ın bazı restoranlarına, Gemlik körfezindeki tekne turuna götürebileceğini, bu gezilerde millet malı olan değerlerin korunması konusunda eğitici görseller ve eğitimler verilebileceğini de düşünmekten kendimi alamadım.. 
Başka gözlemlerim de oldu. Bunları da önümüzdeki günlerde sizler, okurlarınız ve sayın kent yöneticilerimizle paylaşmak istiyorum..
Vurguladığım konular acaba Bursamız’da da dikkate alınır mı dersiniz?.. Saygıyla.” 
Mak. Müh. O.ACAR

***

SIKIŞ TEPİŞ YOLCULUK!..


“Vatan Mah.’ndeki ulaşım sorunu. 20-A hat no’lu otobüs sürekli dolu geliyor, otobüse binemiyoruz.
Uyardık, bir şey olmadı. Yine duraklarda kalıyoruz. Bir de 19-C ve  D-1-B no’lu otobüslerin güzergahları değiştirildi. Mahallenin üst kesimlerinden geçmeyip artık Zafer tarafından gidiyorlar. Yetkililer lütfen sesimizi duyup sorunumuza çözüm bulsun. 20-A her zaman çok dolu. Millet sıkış tepiş yolculuk yapıyor ve bu durum hiç yakışmıyor. Özellikle bayanlar zor şartlarda yolculuk yapmak zorundalar.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

DURAK ÇATILARI UÇMUŞ...


“Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden şehir merkezine giden sarı otobüs peronlarındaki bazı durakların çatıları uçmuş. Kar ve yağmurlu havalarda otobüsümüzü beklerken nereye sığınacağımızı bilemiyoruz. Şiddetli fırtına yüzünden bu olumsuzluğun meydana geldiğini sanıyor ve Terminal yönetiminin dikkatine sunuyorum.”
Vildan KAMA

***

KÜÇÜKKUMLA VE YALANCI ÇOBAN


“Çoğumuz ‘Yalancı Çoban’ masalını biliriz. Hani çobanın canı sıkıldıkça ‘kurt geldiii’ diye bağırırmış ya.. 
Bir gün kurt sahiden gelmiş. Çoban başlamış bağırmaya. Ama halk yine yalandan bağırıyor diyerek hiç ilgilenmemiş. Kurt da yalancı çobanı ve koyunları güzelce yemiş. 
Bizim Küçükkumla’da da durum buna benziyor. 
20 yıldır her sene ‘doğalgaz bu kış gelecek’ deniyor. Seçimlere giren adaylar da ‘kazanayım ilk işim doğalgazı getirmek’ diyorlar. Ama doğalgazın geldiği falan yok!. 
Bir gün bu gerçekleşirse inanmamız zor olacak. Ayrıca ‘Kumla dahil beş yere arıtma tesisi yapacağız’ demişlerdi. Bunlar da olmadı.
Büyükşehir Bld. Bşk. da seçimi kazandıktan sonra bölgemizde ilçe Bld. Bşk.’yla birlikte zafer yürüyüşüne Gemlik’ten başlamıştı. Ama Kumla dört yılda bir değil, her zaman ilgi bekliyor. 
Şimdi de sahildeki çay bahçelerini yıkmak ve orasını plaj yapmak için düşünceler başladı. Oysa her akla gelen fikir iyi değildir. Kışın Kumlalı bir vatandaşa sorsunlar bakalım buraları yıkalım mı diye?. Seçim zamanı Kumlalılar oy kullanırken bunları düşünecek elbet.” 
H.B.

***

OSMANGAZİ'DEN BİR YANIT


“9.1.2015’te yayınladığınız ‘Osmangazi Büyükşehir paslaşıyor’ başlıklı okur şikayetine yanıt:
İlçemizdeki mezarlıkların bakımı Büyükşehir Bld.’nce yapılıyor. Yazıda belirtilen Pınarbaşı Mezarlığı içindeki ağaç da Büyükşehir Bld. sorumluluğunda kaldığından  Park ve Bahçeler Md.’müz bu konuda herhangi bir işlem yapamamaktadır.
Duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk.

***

HER YER KARANLIK


“Hamitler Mah. Hamidiye Cad. 5.Hakan Sk. aydınlatma lambaları 1.Şubat.2015’ten beri yanmıyor. Her yer karanlık!.. 
Komşularımızla iki defa telefon, bir defa da internetten arıza bildirimi yaptık. Fakat hala dönüş yok. 
Yüksek faturalar uygulanırken arızalar niçin yapılmıyor?. Üstelik her aramada aynı bahaneyle karşılaşıyoruz.”
Kenan MUTLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.