Hava Durumu

Hani gerekli önlem hemen alınacaktı?..

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 07:22
“Yakın geçmişte İzmir karayolu üzerinde bulunan BOİ otobüs durağı ve bu durakta meydana gelen feci kazada ölen insanlarımızı ve gencecik evlatlarımızı ne çabuk unuttuk?.
Bu ana yol üzerinde BOİ durağına büyük bir süratle giren bir araç söz konusu faciaya sebep olmuştu. Bunun üzerine Büyükşehir Bld. ve İl Trafik Md. yetkilileri o günlerde yaptıkları açıklamalarda ana arterlerdeki BOİ durakları önlerine koruyucu bariyerler yapılacağını ve olası kazaların önüne böylece geçilebileceğini ifade etmişlerdi. 



Ama aradan bunca zaman geçtiği halde ne bir önlem alındı, ne de bir düzenleme yapıldı. Üstelik trafik akışı bakımından çok yoğun olan bu anayolda aşırı sürat yapan araçlara yine sık sık rastlayabiliyoruz.        
Geçen sene bu konuda bilgi almak amacıyla UKOME’yi aradım. Bana verdikleri yanıtta ana caddeler üzerinde bulunan BOİ duraklarıyla ilgili olarak ‘ihale hazırlıkları yapıyoruz. Sorunu hemen halledeceğiz’ ifadesinde bulunmuşlardı. 
Ama hiçbir gelişme yok. Neden?.
Büyükşehir Bld.’mize tekrar soruyorum? BOİ durakları konusunda önlem, ya da düzenleme yapmak için Allah korusun ama daha kaç gencecik yavrumuzu kaybetmemiz gerekecek?.
Olası feci kazaların önüne geçebilmek için gerekli önlemlerin acilen alınması dileklerimle saygılar sunarım“ 
Feridun SÜLÜN

TEŞEKKÜR PANOSU


Arçelik ekibine

“Geçen hafta içinde Arçelik marka şofbenimizde meydana gelen devamlı arızalarla ilgili yapmış olduğum şikayet Arçelik firması tarafından gönderilen teknik bir ekip tarafından giderildi. 
Size ve ilgili firma çalışanlarına teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.”
Süleyman BAŞARAN

Teleferik iki gün olsun..


“Köşenizdeki okur isteğinde 35 TL.’lik teleferik ücretinin çok pahalı olduğu ve dar gelirlilerin bundan yararlanamayacağı belirtilince ücret haftada bir gün 20 TL.’ye indirildi. İlgililere teşekkürler. Uygulamanın haftada iki güne çıkarılması çok daha yerinde olur. Rica ediyoruz.”
Tahsin KURÇAY

Trafik uyarı levhası lazım


“Bizler Heykelönü civarındaki Alacamescit Mahallesi, Hamam Sokak’ta işyerleri bulunan esnafız. Sokağımızın tamamen bir otoparka dönmesinden dolayı da çok şikayetçiyiz.. Önüne gelen buraya araçlarını park edip gidiyor. Sokak zaten çok dar. Diğer araçlar buradan gelip geçemiyor. Yaya vatandaşlarımıza yürüyecek yer kalmıyor. Dükkanlar önüne çekilen araçlar yüzünden işyerlerimize müşteri de giremiyor.
Bu yüzden hemen her gün burada esnafımız ile sokağımıza hiç umursamadan araç bırakan şahıslar arasında tatsızlık yaşanıyor.
Trafikten telefonla yardım istiyoruz ama onlar da ‘sokakta belediyece konmuş trafik uyarı levhası olmadığı için gelip o araçları çekemiyoruz’ diyorlar.
Madem ki trafik uyarı levhası yok bunu koymak çok mu zor?.
Yaşadığımız sıkıntının giderilebilmesi için Büyükşehir ve Osmangazi Bld. yetkilileri ile Trafik Denetim ekipleri yöneticilerinin artık harekete geçmelerini çok çok rica ediyoruz. Yoksa bu sokakta hiç de istenmeyen acı olaylar yaşanabilir.
Saygılarımızla.”
Çevre esnafı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.