Hava Durumu

Hani ulaşım sorunu kalmamıştı?

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2012 08:49
"Nilüfer'de Ertuğrulkent bölgesinde oturuyorum. İşim Gemlik'te. Her gün Gemlik'e gidip geliyorum.
İşyerimden çoğu kez gece geç saatlerde Bursa'ya dönüyorum. Saat 24'ten sonra evime ulaşmak için 4 kilometre yürümek zorunda kalıyorum. Bu yaz-kış, yağmur-çamur-kar-fırtına maalesef bu şekilde. 
Bunun nedenine gelince:
Saat 24'ten sonra BursaRay'ı kullanma imkanı yok. Çünkü seferler sonlanıyor. Bu nedenle Terminal'den kalkan 38/B hatlı toplu taşım otobüsü Küçük Sanayi'ye kadar gidiyor, ona biniyorum. Ama Küçük Sanayi'ye kadar kadar resmen şehir turu atıyor.
Ama bu otobüsün de son durağı Küçük Sanayi olduğu için Altınşehir-Ertuğrulent-Uludağ Üniversitesi gibi noktalara gidecek araç bulunmuyor.
Oysa bu bölgeler de Büyükşehir sınırları içinde ve devamlı gelişen, nüfusu artan ve çok önemli (hastane vb.) yerler var.
Ayrıca kent merkezindeki herhangi bir konser, düğün-davet vb. sosyal etkinliklere katılan bölge sakinleri de unutulmamalı. Onların saat 24'ten sonra Ertuğrulkent gibi nüfusu devamlı artan bölgeye ulaşımı neden hiç düşünülmez?.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'ne dileklerimi bildirdim. Ancak bana saat 24'ten sonra BursaRay vagonlarında temizlik yapıldığı, bu nedenle 24'ten sonra sefer yapılmadığı söylendi.
Vagonlar bu kadar az mı?. Hiç olmazsa biri çalıştırılır ve ertesi gün temizlenir.
Bursa'da ulaşım sorunu kalmadı diyen sayın yetkilileri lütfen duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutulmasın burası bir büyükşehir.. Büyükşehirlerde de ulaşım gibi önemli öğeler büyük düşünülmelidir. Saygıyla.."               -
Arif MERT



Sözde yeni yapılmıştı

"Bu sokak Osmangazi Belediyesi Çırpan Camisi önüne çıkıyor. Diğer kısmı ise 1. Ergün Sokak’a. Buradaki yol düzenlemesi ve kilitli taş sistemi daha yeni yapılmıştı. Ama gerekli özen gösterilmedi ki bu hale geldi. Çöküntüler var. Camiye giderken dalgın olup buraya basarsanız pis sular paçaları berbat ediyor. Sokak düzenlemesi yeniyken böyle, ya ilerde kimbilir neler olacak?. Yazık günah o kadar harcanan paralara."  
Ökkeş TARHAN



Korkuluklara acaba ne oldu?

"Gönderdiğimiz fotodaki korkulukların altı resmen uçurum!.. Burada korkulukların devamı vardı. Bilmiyorum, yarısına ne oldu?. SSK taksi durağı üstü. Kemal Eroğlu Apt. hududu veya Çekirge Mezarlığı'nın tam karşısına düşen bir yer burası. Tehlike yaratabilir. Dikkatlere sunarım."            
Ayşegül GÖNEN


Bir doktor ve Bodrum

"Okurunuz Osman Dilken'i geçenlerde köşenizde yayınlanan Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde hekim sıkıntısı yakınması nedeniyle kutlarım.
Yazı; hastanelerdeki sıkıntıların gerçek sebeplerinden birini saptamış. Gerçekçi ve akılcı öneride bulunmuş. Bursa'da Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde çocuk hekimi olarak 15 yıl civarı çalıştım. Mesleğime ve branşıma tutkuluyum.
Ne var ki hastanemizde hekim ve hemşire başına düşen yük o kadar arttı ki işimizi yapamaz olduk.
Başhekim sayın Dr.İsmail Özcan da hekim-hemşire sayısını artırmak için elinden geleni yapıyorsa da sonuç aynı. Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Çekirge'deki hastane ve Fomara'daki poliklinikleri de kapsıyor. Tek hastane kadrosuyla 3 ayrı birim idare ediliyor.
Hekimler olarak mutsuz günler yaşıyoruz. Hele Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ndeki hekimler iyice tükenmişlik içinde. Hekimlik sanatımı icra edebileceğim iyi bir ortam ve hastalarıma hak ettiği şekilde hizmet yapamadığımı gördüğüm için çok sevdiğim Bursa ve Bursa'da çocuk hekimliğini bıraktım.
Şimdi Bodrum Devlet Hastanesi'nde çalışıyordum. Geriye baktığımda Bursa'daki güç çalışma ortamını daha iyi görüyorum.
Meslektaşlarım, sağlık çalışanları ve minik hastalarımızın hak ettiği ideal şartlara bir an önce kavuşmasını diliyorum.
Bodrum'dan selam, saygılar."
Uz.Dr.Nazmi KURTAŞ
(Pediatrist)/Bodrum





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.