Hava Durumu

Havadar(!) bir BOİ durağı..

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2016 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 07:45
“Fotoğrafını çekip belgeleyerek köşenize gönderdiğim bu BOİ durağı Nilüfer ilçesi, Altınşehir BursaRay istasyonu’ndan hemen sonra yolun karşısına geçip 35/e hattında çalıştırılan sarı otobüslere binip aktarma yaptığınız yer.
Durağımızı iki aya yakın bir süre önce güya yenilediler. 
Ama yarım bıraktılar!. 
Çünkü durağın çevresindeki camlar takılmadı. Camların takılmasını bekleyip duruyoruz hâlâ.



Durağın konuşlandırıldığı nokta, esintisi çok olan bir yer. Çevre tamamen açık. Buz gibi havalarda esen sert rüzgarlarda çocuklar, yaşlılar, hastalar biraz da olsa korunacak yer bulamıyor. Haftalardır bekliyoruz camlar takılsın diye. Sadece bir camı takıp gitmişler. Ayrıca durakta araçların geçiş saatini yazan liste de yok. 
Yapılan bir iş nasıl yarım bırakılır?. Yetkililer yapılan işi hiç denetlemez mi?.  
İlgililerin dikkatlerine sunarız.” 
Özlem DİNÇ ve çevre sakinleri

Mavi mavi masmavi sular!..


“Alacahırka Mah. Zeytinlibahçe Sk. sakiniyim. Bizim sokağımız ve çevrede bulunan diğer sokak sakinlerinin evlerindeki musluklardan son zamanlarda sular devamlı mavi mavi akmaya başladı. Ayrıca suların içinden kum tanecikleri çıkıyor.
Musluklardan devamlı akan mavi suları temiz şişelere numune olsun diye doldurduk ve hemen BUSKİ’ye telefonla bildirdik, kaydettiler.
BUSKİ görevlileri gelip şişelerdeki mavi numune suları alacaklarını söyledi ama gelen giden yok. 
Suların bu şekilde bizlere ulaşmasıyla endişe içindeyiz.
Durumu BUSKİ yöneticilerinin dikkatlerine sunuyor ve gerekli inceleminin acilen yapılmasını önemle rica ediyoruz. Saygılar.”  
Cüneyt ALEMDAR

Bşk.Ali Özkan ve bir sorun


“Karacabey Bld. Bşk. Sn. Ali Özkan’dan bir ricamız var.
Uzun zamandan beri ilçemiz, Mahrumiyet Mah. Güneş Sk. sakinleri olarak 140-150 metre kadar olan yolumuzun asfalt yapılması bekliyoruz.
Bizim sokağın hemen yanındaki diğer yollar asfaltlandığı halde nedense bizim sokağımıza bu hizmet bir türlü getirilmiyor. Başkanımızı ziyaret edip dileğimizei kendisine bizzat aktarmak istiyorum ama başkan beyle de görüştürmüyorlar.
İnşallah gazetenizdeki bu talebimizi okuduktan sonra başkanımız yaşadığımız sıkıntıyı noktalar. Saygılarımla.”
Metin ÇINGILOĞLU

Emlak vergilerini  Büyükşehir’e verelim


“Kış şartları zorluyor. Her yer kar altında. Yağış daha sürecek gibi.  Büyükşehir Bld. görev sorumluluğunu bildi ana caddeleri tuzladı. İlçe belediyeleri bölgelerindeki ana caddeleri tuzladı. Ara yollar kar yığını ile kaldı. İlçe belediyeleri bu hizmeti veremeyecek ise emlak vergilerini bizler de Büyükşehir’e ödeyelim. 
Yıldırım ilçesinde cadde temizlik aracı günde iki kez geçip yerleri fırçalıyor süpürüyor çıkan pisliği vakumla çekiyor. Çok güzel.. Ama yolun sadece ortasını temizleyebiliyor. Çünkü sağda ve solda araçlar park ettiği için bu iş tam manasıyla yapılamıyor. Yani sağ ve  sol kaldırımlar temizlenemiyor.”
H.T.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.