Hava Durumu

Havalar sakat,aman sağlığa dikkat!.

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2015 08:22
Mutlu pazarlar..
Öncelikle sağlıklı günler diliyorum sevgili okurlarım. Aksırık, tıksırık, nezle, girip mevsimi başladı sayılır.
Sonbahar geldi. Hava sıcaklıkları azaldı. Ve yağışların arttığı bugünlerde, ağrı şikayetlerinde artış var. Çünkü hava sıcaklığı, hava basıncı ve nem oranı değişiklikleri bağ dokusu (kaslar-eklemler-bağlar) için uyarıcı nitelik taşıyor.

Havaya göre değişkenlik gösteren, sinyal veren ağrıları dikkate almak gerek diyen  proloterapi, anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Önder Taylan Çifçi, bu mevsim kronik ağrı şikayeti olanların soğuk-nemli havalarda ‘yakınmaları artabilir’ derken şunları ekliyor:
“Ağrılar, beden sağlığının imdat çağrısıdır. Sağlık için ağrılardan gelen sinyali dikkate almalı. Hasarlı bir dokudan kaynaklı ağrı, ileride büyük sorun olur.  
Zamanında tedavi edilmeyen ağrılar dizde, belde, boyunda daha büyük sorun yaratabilir. Kronik ağrı çekenlerin problemini doğal yol ve kalıcı tedavisini sağlamak için proloterapi yöntemi uygulanıyor. Yöntem; zayıf eski işlevselliğini yitiren eklem, kıkırdak, ligament ve tendonları güçlendirip tekrar eski haline getirmek için proliferan solüsyonların enjeksiyonuyla uygulanan tedavidir. İyileşmeyi uyaran bu teknik güçsüz ve hasarlı dokuda hücre oluşumu ve rejenerasyon ile vücudun iyileşme sistemini uyaran zararsız bir iltihaplanmadır. Özellikle omurga kaynaklı hastalıklarda ve genç hastalarda yapılan tedavilerde başarı elde ediliyor”.

***

Yeni çıkan kitaplar

ÖZDEMİR ASAF:“Ünlü şairimiz Özdemir Asaf’ı geniş bir yelpazede tanıtan, fotoğrafları, kişisel belgeleri ile el yazısı yaşam öyküsünün yer aldığı ve tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’in önyazısıyla hazırlanan ‘Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf’ isimli kitap Yapı Kredi Yayınları arasında edebiyatseverlere ulaşıyor.
Kitaplığınızda bulunması gereken bir çalışma..
TURGUT ÖZAL:Dış politika uzmanlarından emekli diplomatımız Hüner Tuncer, 12 Eylül askeri darbesi sonrası ülkemizi yöneten eski başbakan ve eski cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Turgut Özal’ın uyguladığı Türkiye’nin dış politikasını tüm yönleriyle ve en ince detaylarına kadar analiz eden bir kitap yayınladı. 
Kaynak Yayınları arasında piyasaya verilen ‘Özal’ın Dış Politikası 1983/1989’ isimli eser siyasete ilgi duyanların çok yararlanacağı bir çalışma..

***

Pazar  neşesi

GELİNLİK:Öğretmen derste şunları anlatıyordu:
“Düğünlerde gelinler neden beyaz giyer bilir misiniz çocuklar? Bu onların en mutlu günü olduğu için!”
Arka sıralardan bir ses yükselir;
“Damatların neden siyah elbise giydiklerini şimdi anladım öğretmenim!..”

***

Güzel sözler

“Dürüstlük denilen şey pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz.” 
“Anlık hevesler uğruna çok sözler veriliyor. Ama sözün namus olduğunu bilen ve bunu bilerek yaşayan insanlar da var!” 
“Hayatıma giren insanlara yükseklik korkusu var mı diye sorarım. Çünkü kimi gözümde yükselttiysem dengesini kaybedip düştü.”  
“Zindanlar karanlık olsa da umutlar her zaman aydınlıktır. Hayat ne kadar acımasız olsa da acıyı unutturan sevdiklerinin kıymetli varlığıdır.”
(Teşekkürler Göksel PINAR)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.