Hava Durumu

Havuz başının gülleri (!) şak şak öter bülbülleri...

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2012 08:46
"Geçen pazar sabahı hava çok güzeldi.
Eşimle, Nilüfer Ataevler'deki Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç) Parkı'ndaki havuz başına indik. Güzel havadan yararlanmak isterken küçük kızımızla güvercinlere yem atalım ve eğer güller, çiçekler açmışsa onların arasında da fotoğraf çekelim dedik..
Çiçekler henüz açmamış. Ama park ortasındaki havuza ait mermerlerin büyük bir kısmının söküldüğünü görünce çok üzüldüm.
Acaba birileri merdiven basamağı genişlikli mermerleri söküp götürdü mü?. Çünkü havuz kenarındaki tabaka tabaka mermerler kendi kendine yerlerinden çıkmaz?.
Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey ve ekibinden eksiklerin tez zamanda giderilmesini rica ederim. Yoksa bu gidişle mermerlerin çoğunun yerlerinde yeller esecek.." - İsmail ÇELİK
***
Bu şikayeti okuyunca 'Havuz başının gülleri/ Şak şak öter bülbüleri' şarkısını anımsadım. Artık ortada bülbül falan kalmadığı gibi mermerler de kalk gidelim oluyor. 
Dilerim o güzelim havuz da bu gidişle tarih olmaz..




Salyangozla bir üst lige

"Dünyada hızla yayılan 'yavaş şehir' uygulaması 122 yerde var. Bu uygulama  'Salyangoz Flaması' ile ödüllendiriliyor. Yavaş Şehir (City Slow) flaması ülkemizde sadece Seferihisar'da.
O kasaba çok şanslı. Çünkü büyük olasılıkla oradaki pazarcılar avazı çıktığı kadar bağırmıyor, misafirlikten ayrılırken gece yarıları korna sesleriyle vedalaşılmıyordur. Ayrıca şehir merkezine de özel araçlar girmiyor, eski yapılar korunuyordur. 
Bu kriterlere uyum sağlamak zor değil. Ama belediyeler bunu umursamıyor. UNESCO'nun tarihi kent statüsü için atalarımızdan kalan tarihi eserlerden medet umuyoruz. Aslında şehri gürültüsüz, sakin, yeşillik içinde bir yer yapma çabası sarf edilmeli. Artık kent yaşamında bir üst lige terfi etmeliyiz."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



B/31 çilesi hiç bitmiyor

"Geçenlerde B/31 hatlı otobüslerin belirlenen güzergahı kullanmadığını köşenizden bildirmiştim. Bu devam ediyor. Şikayetimi Küçük Sanayi Hareket Şefliği'ne de  yazıyla bildirdim.
17.3.2012'de saat 14.30’da Feniş Blokları önündeki durakta eşimle otobüs bekledik.. Otobüs 15.20’de geldi. Kısacası 14.40'ta Demirci'den kalkan otobüs normal güzergah yerine Akasya Evleri altından kısa dönüş yaptığı için 1 saate yakın diğer otobüsün gelmesini bekledik. Gelmeyen otobüsün normalde 14.50’de o durağa gelmesi gerekti.
Çeşitli illerde 21 yıl öğretmenlik yaptım. 12 yıldır da Bursa'dayım. Ama son birkaç yıldır ulaşım zorluklarını hiç yaşamadım. İlgililerin kararları uygulatması gerek. Veya o hattın yolu değiştirilsin, şoförler istediğini yapsın, B/31 için mecburi yön tabelası da kalksın ki vatandaş çile çekmesin."
Nimet ÖREN



Aman güven kaybolmasın

"Bu fotoğrafı Gazcılar Caddesi üzerindeki bir kargo şirketi önünden çektik. Buna devamlı tanığız ve sayın ilgililerle paylaşmak istiyoruz. Buraya teslim edilen her tür evrak ve paketlerin ne olursa olsun cadde üzerinde indirilip kısa bir süre için de olsa orada bırakılması tehlikeli.
Çünkü kaybolma, çalınma, zarar görme olasılığı var. Firmaya şikayetimizi bildirmemize rağmen kaldırımın üzeri hemen her gün böyle. İlgisiz kalınmasın ve insanların bu firmaya olan güven duygusu kaybolmasın. Dileğimiz budur."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Geç ama temiz oldu

"Kükürtlü semtinde Pınar Caddesi, Manzara Apartmanı önünde uzun zamandır duran çukurun kapatılması için gazetenizdeki köşenizden sayın ilgili makamlara uyarıda bulunmuş, gerekli çalışmanın yapılmasını rica etmiştik.
Belirttiğimiz çukur geçenlerde nihayet kapatıldı.
Geç oldu ama temiz oldu.
Teşekkür ederiz."
Çevre sakinleri




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.