Hava Durumu

Hayat kurtarmak için lütfen ilgi gösterin

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 08:20


“Fotoğraflarını gördüğünüz yer İnönü Caddesi’nden Hayat Hastanesi’ne hasta taşıyan araçların giriş yolu. Yani; İnönü Caddesi’ni Hayat Hastanesi otoparkına bağlayan Çancılar Caddesi.  
Acil olarak gelen araçların İnönü Caddesi üzerinde durup hasta indirebilmeleri mümkün olmadığı için mecburen bu yol kullanılıyor.


 
Ancak bu yolda da iki taraflı ve  trafik kuralllarına tamamiyle aykırı bir şekilde park edilmiş bulunan araçların arasından geçmek neredeyse imkansız bir halde. 



Devamlı şekilde yaşanan bu önemli sorun ile ilgilenmesi gereken sayın makam sahiplerine çekilen sıkıntıyı duyurmak için gazetenizdeki köşenizden aracı olabilirseniz belki hastaneye acil olarak getirilen bir hasta vatandaşın hayatının kurtarılmasına da aracı olursunuz.
İlgililerin konuya eğilmelerini önemle rica ederiz..” 
Teşekkürlerimle... - Oya KETANİ

Halk otobüsü ve bir durak sorunu

“Her sabah işime gitmek üzere evimden keyifle çıkıyorum ve belki erken gelir diye 15 dakika öncesinde otobüs durağında bekliyorum. Otobüse Uluyol’dan biniyorum. Bugün (30 Eylül) 9/M hatlı otobüsün beni indirdiği durağın neresi     olduğunu bilemiyorum. Oysa inmem gereken Durak Papatya Parkı durağı idi. 
Altı aydır programa göre gelmesi gereken saatte sadece dört kere saatinde gelebilen otobüsün güzergahı için bir türlü karar verilemedi. 
Her gün acaba bugün inmem gereken durağın önünden geçecek mi diye adeta diken üstündeyim. 
Çoğu zaman daha binerken ineceğim durağı söylüyorum ki şoför bey olur da unutmasın diye.
Bu sabah yine durağımın güzergahına girmeyen otobüs şoförü ile tartışarak başladım güne.
Şoför ‘madem öyle şikayet et’ dedi ve beni yol ortasında indirdi. Üstelik inmem gereken durağa oldukça uzak bir yerde. Şikayet etmek için aradığım telefonu ‘Alooo’ diye açan görevli benim telefon no’mu aldı ve arayacağını söyledi. Ama hâlâ bekliyorum. Arayan soran yok!.”
Zehra YILDIRIM

Kırşehir’e Bursa Parkı

“Geçenlerde Bursa Büyükşehir Belediye Bşk.’mız ve Çekirge mahalle sakini olan komşumuz Sayın Recep Altepe’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kırşehir’in Akpınar ilçesine ‘Bursa Parkı’ yaptırdığını ve bir de taziye evi yaptıracağı müjdesi verdiğini gazetelerden okudum.
Bundan önce de Makedonya, Kosova ve Bosna’ya çeşitli hizmetler verildiğini okumuştuk..
Bu konuda komşularımızla aramızdaki bir sohbette neden mahallemize hizmet verilmediği tartışılırken bu mahalleden istenilen oyların çıkmadığı ‘iddiasında’ bulunuldu..
İlgili belediye başkanlarımız seçimi kazanırken acaba Kırşehir, Kosova, Makedonya ve Bosna’dan mı oy aldı?.
Sayın Başkanımız Altepe ikinci dönemdir mahallemizde oturuyor.
Son yerel seçim öncesi Stadyum’da başlayan asfalt tam Mevlit Nazımı Süleyman Çelebi Türbesi önünde bilinmez bıçak gibi kesildi.
Sayın Büyükşehir ve Osmangazi ilçe Belediye Başkanlarımız, yetkilileri de alıp oturduğu mahallemizi ara sıra dolaşsınlar demiyeceğim; geçerken bir bakıverseler mahalledeki eksikleri rahatlıkla ve hemen görebileceklerdir.
Şehrimizde şimdi bir tek bizim mahallemizde çocuk parkı, pazaryeri, spor alanı, sosyal alan yok.
Sokak aralarımız maalesef pislik içinde. Kaldırım ve yollar otuz yıldan bu yana hiç yenilenmedi. Kazılan yerler iki ayda,(o da zorla ve bağıra - çağıra yaptığımız uyarılarla) kapatılıyor. Bazı semt sakini vatandaşlar okulun eskiliğinden çocuğunu 1. Murat İlköğretim Okulu’na göndermek istemiyor. 
60 yıllık okula hep gelişigüzel hizmetler yapılıyor. Okulun kapıları adeta dökülüyor, kapanmıyor. Okul kapısı ve duvarlar sanki bir hapishane gibi. İnsan ruhunu karartan bir şekilde boyanmış.
Tam 50 yıldır ödenen vergilerimiz semtimize maalesef yeterli derecede geri dönmüyor. Doğal olarak hizmetlerden yararlanamıyoruz. 
Vergilerimiz aracılığıyla ödediğimiz paralarımız Bursamız’dan çok uzak yerler için harcanıyor. 
Bursamız’a ve Bursalı hemşerilerimize yazık değil mi?..”
Saim BAYAT 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.