Hava Durumu

Haydi Recep ve Mustafa Bey!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 07:42
“Eşimin sağlık tetkikleri için Bursa Devlet Hastanesi’ne gittik. Eşim beklerken ben de oğlum ve torunumla hastane önündeki Büyükşehir Bld. Haşim İşcan BİSAŞ Parkı’ndan dolaşıp şehrimizi kuşbakışı izledik.
Manzarada Türkiye’nin 4. büyük kenti ayaklar altında... Alt kesimde Türkiyemiz’in ilk ondaki ilçesi Osmangazi Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü, arkamda tarihi Bursa Devlet Hastanesi. 
Ama buradaki parkın temizliğinden sorumlu tek bir kişi var!. O da park içindeki görünürleri süpürüyor sadece. 
Duvar diplerine yapılan yol çöpten, plastik şişeden, poşetten içki şişelerinden ve inşaat artıklarından geçilmiyor.



Büyükşehir Bld.’miz buraya bir değil, en az iki temizlik görevlisi tahsis etmeli. Ayrıca çevre temizliği konusunda da çevre sakinleri bilinçlendirilmeli.
Haydi Büyükşehir Bld.Başkanımız Recep Bey, haydi Osmangazi Bld. Bşk. Mustafa Bey,  görev sizleri bekliyor. Lütfen bu konuda gereken emri veriniz. 
Saygılarımla.” 
N. ŞENGÜL

Korkuluk meselesi


“5 ve 11/1/2016 tarihli köşelerinizde yer alan ‘Orada acilen önlem alınmalı’ ve Esentepe istasyonu merdivenlerinde büyük tehlike’ başlıklı okur yakınmaları incelenmiştir.
Bağlarbaşı-Esentepe istasyonu dahil, her istasyonda hem istasyon merdivenlerinde (iniş ve çıkış yönlerinde) hem de istasyon içinde platform merdivenlerinde (iniş ve çıkış yönlerinde) korkuluk bulunmaktadır. 
Tüm istasyonlarda, korkulukların tam ve işlerlikli olmasına rağmen, ısrarla korkuluk yoktur yakınmalarının nedeni anlaşılamamaktadır. 
Serin ve yağışlı havalarda kaydırmaz bantlar zemine (merdivenlere)  tam olarak yapışmamakta ve kalkan bantlar tehlike oluşturmaktadır. 
Bu nedenle BursaRay istasyonlarındaki merdivenlere kaydırmaz bant uygulaması için yağışların bitmesi ve havanın yeterli ısıya yükselmesi beklenmektedir.  
Bu süreçte dileyen yolcular cadde katından istasyon katına inmek için asansörleri kullanabilir. Olası kazalarda istasyonda görevli personel ilkyardım ekiplerini arayıp bilgilendirmektedir. 
İlkyardım ekibi istasyona gelinceye kadar geçen sürede sağlık personelinin  talimatlarına göre hareket edilmektedir. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 

İnci Aykut’tan 55.yıl sergisi


Dış ülkelerdeki tekstil fuarlarında ürünlerini sergileyen ve Türkiye’den ilk desen ihracatını yapan Damla Desen Bürosu sahiplerinden sanatçı İnci Aykut bu akşam saat 18’de Nilüfer, Konak Kültür Merkezi’nde 55. Sanat Yılı nedeniyle beklenen sergisini açıyor.
Eşi sanatçı Gündüz Aykut’la uzun yıllar yaptığı desen çalışmaları sırasında pek çok genç yeteneği de yetiştiren Aykutlar, şimdilerde seramik çalışmaları yapıyor.
Aykut çifti yıllar önce İstanbul’da özel tiyatrolarda ünlü tiyatro sanatçılarıyla ayı sahneyi başarıyla paylaştı. 
Aykutlar’ın kızı Huri Aykut da sanatçı anne ve babanın yolunda. O da seramik çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Yurtdışındaki sergilerde seramikçi arkadaşlarıyla ürünlerini sergileyen Huri Aykut ile anne ve baba Aykutlar’a başarılarının devamını diliyorum. Sergi iki hafta izlenebilecek.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.