Hava Durumu

Heykelleşen sevgi ve üzen mini kütüphane!

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2017 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 07:40

"Şehrimizde iyi niyetle yapılmış çok güzel şeyler oluyor.. Ama bunların yanı sıra çok gülünç, üzen ve Bursa gibi bir büyükşehire yakışmayan manzaralara da sık sık rastlıyoruz..
Çektiğim ve durumu belgelediğim fotoları sayın yekililere sunmak istediğim için köşenize de gönderiyorum.
Fotoğrafları gazetenizde görebilirsem çok sevineceğim..

Birinci foto Çekirge Meydanı'ndan. Kitap okuma sevgisini artırmak için bir mini kütüphane konulup kaldırıma konmuş. Okuduğunuz kitabı buraya bırakabilirsiniz ve başka bir kişi de bu kitabı alıp okusun diye. Fakat camı, çerçevesi yok. Kırık dökük. İçinde kitap da yok uzun süredir.. Üstelik bölge, kentin turistik bir kesimi.

İkinci fotoya ise geçenlerde rastladım Cumhuriyet Caddesi'ne konulan 'Kemancı Kız' heykeli sırasında. Bu da kitap ve okuma sevgisini heykelleştiren sevimli bir eser.
Kim yaptıysa, ellerine sağlık. Bu tür eserler kentin güzelliğini artırıyor. Bu yeni heykeli de uzun zaman aynı yerde eksiksiz bir şekilde görürüz inşallah.
Mini kütüphaneye de ilgililer lütfen bir el atsın.
Saygılarımla.." Öğrt. Berna Ö.

Gencecik bir çam ağacı kesilmiş...

"Doğaçınar Mahallesi'nde bulunan sağlık ocağımızın bahçesindeki genç ve oldukça yetişkin durumdaki bir çam ağacı tam ortasından acımasızca kesilmiş.
Bunu görünce gerçekten çok üzüldüm. Sarınım bu, güvenlik kamerasının görüşünü engellediği için yapılmış bir işlem olabilir.
Ama güvenlik kamerası daha uygun bir yere monte edilip konulamaz mıydı acaba?..

Kesilen ağacın bir eşi de hemen arkasında görülüyor.
Ağaç dikim çalışmaları her tarafta devam edip buna büyük bir önem verilirken bu nasıl iş?
Ağaç sevgisi böyle mi olmalı?.. Yüreğim sızladı doğrusu. Saygılarımı sunarım.."

Eksik mi var, yoksa hatalı mı yapılıyor?

"3 ve 9 Haziran günleri yağan şiddetli yağmur unutulacak gibi değil.. Aşırı yağan yağmur hayatı felç etti. Yollar resmen göl oldu. Rögarlar doldu taştı.
Pek çok zorluğu yaşadık o gün.

Size gönderdiğim bu fotoğraf kentin en modern bulvarı olarak gösterilen Fatih Sultan Mehmet'ten..
Yollar göl olmakla kalmayıp, her yeri kanalizasyon kokuları sardı bir anda. İnanın nefes almakta da zorlandık. BUSKİ'nin bu konuda yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz ama yapılan çalışmalarda acaba bir eksik, kusur, hata mı var da her yer yine göle dönüşüyor?
Konuya acil çözüm bulunmasını bekliyoruz.". Canan DENİZ

Bisikletle motivasyon

"Oğlum Osmangazi ilçesinde bulunan Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu'nda öğrenim görüyor.
Çok başarılı ve okul birincisi oldu. Fakat üzgünüz.
Çünkü; Nilüfer Belediyesi bizi geleceğe taşıyacak olan başarılı çocuklara bisiklet armağan ederken onları yüreklendirip kutlarken Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerimizden buna benzer bir davranışı ne yazık ki göremedik.
Burada konu, verilen bisikletin maddi değeri değil. Hiç önemi yok. Önemli olan çocukların motivasyonu. Osmangazi Belediyesi'nden.


Gazetenizdeki köşenizden çocukların başarısında büyük katkısı bulunan okul müdürü Sayın Rafet Yılmaz Bey'e ve okulumuzda büyük emek veren çok değerli öğretmenlerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca Nilüfer Belediyesi de Nilüfer'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bu öğretim yılı sonunda tekrar ispatladı. Eğitime verdiği destek için her ne kadar Nilüfer' de yaşamasam da Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey'e teşekkür ederim."
İyi çalışmalar, saygılar." Ahmet CİTAK

BursaRay klimaları

"BursaRay vagonlarında yağışlı ve normal havalarda klimalar çalıştırılırken bu mübarek ve sıcak ramazan ayında bir de (örneğin; açık öğretim sınavının olduğu bugün) klimalar kapalı durumda. Oruçlu insanlar ter içinde seyahat etmekteyiz.
Klimalar konusunda hassas davranılırsa tüm vatandaşlar olarak bundan çok memnun olacağız."

TEŞEKKÜR PANOSU

Nevale'nin Emrah'ına

"Zafer Plaza'da Nevale isimli çok şık bir mekan açıldı..
Hafta içinde kalabalık bir arkadaş grubumuzla alışverişten sonra buraya uğrayıp hem dinlendik hem de zengin mönünün nefis yiyeceklerini tattık.
Burada bizlere çok genç, saygılı, giyimi kuşamı çok düzgün ve büyüklerine karşı çok terbiyeli garson kardeşimiz Emrah Tırpan eksiksiz ve özenli bir şekilde hizmet sergiledi.
Kendisini ve böyle elemanlar çalıştırdığı için işletme yönetimini kutluyor. başarılarının devamını diliyorum.." Sema NEŞE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.