Hava Durumu

Hızlı şoför bariyeri akordeon yapmış

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2012 08:50
"Mudanya yolu üzerinde, Sırameşeler Caddesi'nde Osmangazi Belediyesi'ne gidiş istikametindeki Sıcak Su geçidi altında bir süredir bu şekilde duran bariyerler onarılmadı.
Birkaç günden beri buradan gelip geçerken dikkatimi çekti, bariyerler hala böyle..
Bu fotoğrafları cep telefonu kameramla 2 Mart günü çektim. Kim bilir daha ne kadar burası böyle kalacak?.
Sürat meraklısı bir şoförün marifetiyle bariyer fotoğraflarda görüldüğü gibi fena halde akordeona dönmüş.
Bursa'nın en önemli ana arterindeki bu çirkinliğin artık giderilmesi gerek.
Dikkatlere saygıyla sunarım."             
Sefer OTACILAR



Okurlara önemli bir notumuz var

Değerli okurlarım; Gönderilen tüm sorun ve dileklerin altında açık ad, adres ve telefon numaranızın olması gerekiyor.  Adınızın açıklanmasını istemiyor olsanız bile bu bilgileri şikayetlerin altına (adım yayınlanmasın) şeklinde not yazmalısınız. Sorunlarınızla ilgili fotoğraflar da olursa bunları lütfen internet kanalıyla gönderiniz.  Kimlik bilgilerini yasalar gereği eğer adli makamlar isterse sadece onlara veriyoruz.  Genel ilkelerimiz doğrultusunda bu bilgiler yoksa e-mail, mektup ve faksları yayınlamıyoruz.
Ayrıca siyasi içerik taşıyan yazılarınızı da gazetemizin diğer yazarlarına göndermenizi rica ederim.
Çünkü köşemiz siyasi bir platform değil, sadece kent sorunlarını kapsıyor. 
Anlayışla karşılanacağını umar, sorunlardan uzak günler dileriz. -
E.Ö



İtfaiye giremez

"Osmangazi ilçemizde Taşkapı, Musluhiddin, Nalbantoğlu sokaklarla ve Nalbantoğlu ve Akbıyık Camii önündeki yollarda yaya kaldırımlarımız şimdilerde baştan aşağı  resmen bir otopark haline geliyor.  Belediye ayrıca buralarda ücretli otopark yaptırıyordu. Şimdi ücretli uygulama da kaldırıldığı için bu kesimlerde park etmiş araçlar yüzünden yollar çok daralıyor. Gelip geçmek imkansız gibi birşey. Allah korusun buralarda bir yangın çıksa itfaiye araçlarının girmesi bile imkansız. Zabıta burada eskiden gerekli denetimi yapıyordu, artık o da yok.
Semt sakinleri orarak şikayetçiyiz.."   
İbrahim SUNA


Pembe fotoğraf makinesi

"5 Mart günü köşenizde yayınlanan bir yakınmamda İstanbul İstinye'deki Teknosa Mağazası'ndan kızıma armağan olarak aldığım pembe renkli fotoğraf makinesini soket arızası nedeniyle çalıştıramadığımı ve bunun için yaptığım uzun süreçli girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtmiştim.
Bunun üzerine Bursa Carrefour'daki Teknosa Mağazası yetkilileri büyük bir duyarlılık gösterdiler ve sorunumu hemen giderdiler.
Gazetenize, size ve Bursa Teknosa'nın duyarlı yetkililerine çok teşekkür ederim."  
E.A




Üniversite ulaşımında yeni uygulama

"Büyükşehir Belediyesi Uludağ Üniversitesi'ne ulaşımda BursaRay'a paralel olarak kullanılan 51, 47 ve B/45 hatlı özel halk otobüslerinin işletimine son verdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı sistemi UÜ'ye ulaştırmasıyla otobüs hatlarında da yeni düzenlemeye göre kent merkezinden Görükle'ye giden 51, 47 ve B/45 no'lu özel halk otobüsleri, UKOME kararıyla hattan kaldırıldı. Bu hatta çalışan 13 otobüs, B/17, B/24, B/20-B başta olmak üzere batı bölgesinde yoğunluk yaşanan diğer hatlara aktarıldı. Yeni düzenlemeyle UÜ'ye gidenler BursaRay'la rahat yolculuk yapabilecek.  Kent Meydanı'ndan hareket eden 47 nolu hattı kullananlar BursaRay, B/45 nolu otobüsü kullanan vatandaşlar da BursaRay ve sonrasında da B/8 ve B/9 nolu besleme hatlarını kullanabilecek. BursaRay Üniversite İstasyonu'ndan kampus içine de 35/U ve 35/G besleme hatları ücretsiz olacak.


B/31 rota değiştiriyor

"Ben B/31 hattındaki otobüsleri kullanıyorum. 2 yıldır bu hattaki özel halk otobüsleriyle ilgili defalarca Beşevler Küçük Sanayi Otobüs İşletmesi'ne şikayette bulundum. Sonuç sıfır.  Şikayet ciddiye alınmıyor. Veya şoförler otobüs işletmesini önemsemiyor.
Ben Üçevler’de Feniş Blokları'nın olduğu yerde oturuyorum. Özel halk otobüsünün bu blokların önünden geçerek yukarıdan aşağıya inmesi gerekiyor. Bununla ilgili yeni yapılan Yasemin Park evlerinin hemen altında B/31 otobüsleri için mecburi yön tabelası var. Bu yukarıyı gösterdiği halde maalesef şoförlerin hepsi değil ama çoğu hemen bu tabela yanından dönüp yukarıya çıkmamakta ısrar ediyor. Uyarınca hemen otobüs yolunu değiştiriyor. Bazen de yol kapalı diyorlar ama yol kapalı falan değil.  Defalarca bu böyle oldu ve yokuş tırmandık. Geçen pazar günü yine aynı şey oldu ve yukarıda Feniş bloklarının olduğu yerdeki durakta eşimle tam 1 saat beklemek zorunda kaldık. Çünkü şoför yine Yasemin Park evleri altından geçtiği için binemedik. Artık yeter.. Ya güzergahı değiştirsinler ki otobüsün oradan geçmediğini biz de bilelim, ya da gereken işlem neyse yapılsın sorumsuzlara."  
Nimet ÖREN



Bu doğru mu Turkcell?..


"Turkcell abonesiyim. Kısa mesaj yollayınca bizden 50 kr alınıyordu. Bunda haklı. Ama duyduğuma göre şimdilerde o mesajı okuyandan da aynı para kesiliyormuş. Yani bu olay 'köprünün girişi, ortası ve çıkışında' alınan mizahi vergi fıkrası gibi. Doğru ise bu nasıl iş?.
Bir takım kuruluş, banka ve Turkcell'den gelen reklam mesajlarını okuyunca da para mı ödeyeceğiz?. Kuruluşun duyarlılık gösterip buna açıklık getirmesini rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir abone



Tüm hanım okurlar ve dostlarıma

"Ey kahraman Türk kadını; sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
Dünyada her şey kadının eseridir.- M.KEMAL ATATÜRK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun. Şiddetten uzak, barış, sağlık, mutluluk içinde nice yıllara. Ve bu özel gün için büyük kurtarıcımızın güzel bir sözüyle tüm hanım okurlarıma sevgi ve saygılar..
 ERDAL ÖZDÜR






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.