Hava Durumu

'Hoşça Kal Güzel Evim' TÜBİTAK birincisi oldu

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 08:21

Mustafakemalpaşa ilçemizde öğrenim gören öğrenciler başarıdan başarıyla koşuyorlar.Örneğin; kitap yazma başarısı gösteren Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Betin ile 2019 TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Matematik alanında birincilik ödülü alan Hamzabey BİLSEM öğrencisi Efe Pazarcıklı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'i makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ile ilçedeki Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Tuna ve Hamzabey BİLSEM Müdürü Halit Ersöz de bulundular.


"Hoşça Kal Güzel Evim" isimli kitabı yazan Selin Betin ile TÜBİTAK proje yarışması finalinde Matematik alanında birinci olan Efe Pazarcıklı'yı kutlayan Dülger, öğrencileri yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür eti.
MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'ni hatırlatan Dülger, "Tüm çabamız çocuklarımızı; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif kişilikleri gelişmiş, analitik düşünceye sahip, bilgiyi gündelik hayatına aktarabilen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı bir o kadar da 21. yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, evrensel gelişmelere açık bireyler olarak yetiştirmek. Bu bereketli topraklarda gelenekten güç alarak geleceğe emin adımlarla ilerleyen çocuklarımız geçmişte olduğu gibi şimdi de medeniyetimizin yeniden inşasına katkıda bulunacaklar," dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü daha sonra başarılı öğrencilere çeşitli armağanlar vererek kendilerini kutladı ve başarılarının devamını diledi.

BİRKAÇ IHLAMUR AĞACI DAHA

"Geçenlerde bir tatil günü Beşevler Cephanelik'teki evimizden komşumuz ve minik kızıyla birlikte çıktık. Yürüyerek 6 tane park gezdik. Çocuklar salıncaklarda doyasıya sallandı. Bizler de onların mutluluğuyla mutlu olduk. Bu yemyeşil parkları yapan yetkililerin ellerine yüreklerine sağlık. Açelya, Orkide, Japon, Mimoza Parkı gibi parklar her ne kadar yemyeşil olsalar da yaz sıcağında oturma ve oyun grupları direkt güneş altında kaldığından oturma ve oyun gruplarını güneyden gelen güneş ışınlarına karşı koruyucu şemsiye olacak şekilde bir miktar daha ıhlamur ağacı dikilebilir.


Bursa yeşiline birkaç ağaç daha katkıda bulunabileceğimiz ve belki birkaç kuşa da ev sahipliği yapacak bu yeni fidanların dikimi için Nilüfer Belediyesi'nden müjdeli haberleri canı gönülden bekliyorum. Saygıyla."

Serkan ÖZGİRAY End.Yük.Müh.

TOP ARABASINI BEKLİYORUZ!

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgemizdeki Yeni Kültür Merkezi inşaatı zamanında Demirtaş Meydanı'nda bulunan ve ilçemizin adeta simgesi olan tarihi top arabasının gerekli onarımları yapılarak tekrar Demirtaş Meydanı'na konulmasını istiyoruz.


Top arabası şu an Osmangazi Belediyesi şantiyesinde terk edilmiş bir şekilde duruyor.
Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'ın dikkatine saygıyla sunarım."

Sakarya Mh. Muhtarı Mümin DÜNDAR

ALO, BURASI BURULAŞ

F-1'İN 08 SEFERİ TEKRAR BAŞLADI:- "27.05.2019 tarihinde gazetenizdeki köşenizde 'F-1'in 08 seferi neden kaldırıldı?' başlığıyla yer alan okur talebi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı köşeniz aracılığınızla, kamuoyuyla ve yolcularımızla paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle yolcularımızın yaşamış olduğu mağduriyetten dolayı üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.
Kurum olarak fikirlerini beyan ederek hizmetlerimize değer katmaya çalışan yolcularımızın girişimlerini çok kıymetli buluyor ve sunmuş oldukları geri bildirimleri hassasiyetle değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yolcularımızın aktardığı konu hızlıca değerlendirilmiş ve kaldırılan Mudanya/Bursa arasında çalıştırılan 08:00 seferi 28 Mayıs Salı günü itibariyle tekrar hatta konulmuştur.
Hizmetlerimizi iyileştirmemize fırsat sunan bu tür geri bildirimleri için yolcumuza ve siz medya profesyonellerine teşekkürlerimizi sunarız."

BURULAŞ Kurumsal İletişim Birimi

DEMİR BARİYER GEREKİYOR

"Araç sayısı arttıkça cadde kenarlarında oluşan trafik kazalarının önlenebilmesi için Altıparmak Caddesi'nden Cumhuriyet Alanı'na kadar olan ve hatta Setbaşı Köprüsü de dahil olmak üzere yol kenarlarına demir bariyerler konulmasını ve yaya vatandaşların sadece yaya geçitlerini kullanmaları sağlanabilir..
Böylece kontrolsüz bir şekilde ve dalgınlıkla karşıdan karşıya geçmek isteyen veya kaldırımlarda değil de cadde kenarlarında yürümekte olanların neden olabileceği birtakım kazaların büyük ölçüde önüne geçilebilir.
Bu konuda sayın ilgililerin ileri sürdüğüm önerimi dikkate alıp yapacakları çalışmalar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.