Hava Durumu

Hüdavendigar’da birkaç ufak ama önemli sıkıntı

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 08:38
Çekirge bölgesinde Dikkaldırım semti, Mihraplı Mahalle-
mizdeki Hüdavendigar Parkı ile ilgili birkaç görüşümüzü gazeteniz köşesinden paylaşmak ve sayın ilgililerin bilgisine sunmak istiyoruz. 
Şehrimize bu kadar geniş bir yeşil alan kazandıran idarecilerimize öncelikle ailecek teşekkür ederiz. 
Birkaç noktadaki sıkıntılar da giderilebilirse çok güzel bir park olacak. 

Bunları şöyle sıralayabiliriz:
1- Otoparklara giriş ve çıkışlar 90 derece açı ile verilmiş. Trafik çok hızlı aktığı için burada trafik kazalarına davetiye çıkarılıyor.
Ayrıca yol ile giriş arasında bir karışa yakın kot farkı olduğundan, lastikler zarar görüyor. 
Giriş, yol ile aynı seviyeye getirilmeli, ana yola hız kesici veya uyarı levhaları konarak giriş çıkışlarda araçların kafa kafaya gelmeyecek şekilde açısal olarak iyileştirilmesi yapılmalıdır.
2- Mihraplı Camii’nin karşısındaki otopark başta olmak üzere kilit parke taşları şimdiden derin yarık oluşturmuş bir durumda. Bazı bölgelerde araçların altı neredeyse yere vuracak. Daha fazla kötüleşmeden onarımı yapılmalıdır.

3- Otoparktan kapı girişlerine çocuğumuzun bebek arabasını ancak iki kişi kucaklayarak çıkarabildik. Eğim verilerek bisikletliler, engelliler ve çocuk arabaları için kolaylık sağlanmalıdır. 
Engelsiz ulaşım yapılan tüm park ve kaldırımlarda standart olmalıdır.
Saygılarımızla..”
Aydın AİLESİ

***

SUYUMUZU GERİ İSTİYORUZ


“Karacabey ilçemize bağlı Akçakoyun Köyü, mahalle statüsüne alınmadan önce suyu bol olan bir yerleşim yeri idi. 
Ancak, Bursa Büyükşehir’e bağlanan Karacabey’in merkez ilçe olması nedeniyle köyümüz artık mahalleye dönüştürüldü. Evlerimize de BUSKİ tarafından su sayaçları takıldı. 
Buraya kadar her şey güzel de yalnızca suyumuza hasret kaldık. Bizler bağ, bahçe, tarla işleri ile uğraşan insanlarız. Büyük, küçük hepimiz çalışırken toz toprak içinde kalıyoruz.. El ve yüzlerimizi yıkayamadığımız gibi banyo yapmaya bile hasret kaldık doğrusu... 
Devamlı akan suyumuza sanki nazar değdi. Çünkü köyümüz mahalle statüsüne alındıktan sonra sadece saat 05.00’te ve bir de saat 20.00’de; o da sadece birer saat süreyle akıyor. Bu nedenle de hepimizde bir telaş bir telaş; hiç sormayın.. Sular kesilmeden çanak, çömlek ve bidonları su ile doldurma gayretindeyiz..  
İnanın; tuvaletlerimizde bile su yok. Pisliği gidermek için su kullanamadığımızdan dolayı ağır kokulardan dolayı evlerimizde zor duruyoruz..  
Muhtarımız da bu ciddi mesele ile pek ilgilenmiyor.. Çaresiz bir durumda bulunuyoruz. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe ve Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’ın yaşadığımız sıkıntımıza bir an önce çözüm bulmalarını bekliyor ve suyumuzu geri 
istiyoruz. Saygılarımızla..”
Karacabey Akçakoyun  Mahallesi sakinleri

***

BAKALIM NE ZAMAN?


“Nilüfer ilçesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan Menzil Kuruyemiş dükkanı yanındaki yolumuzda bir süre önce bir çalışma yapıldı. Bu yüzden asfalt yolumuz kazıldı. Gereken iş yapıldı ama daha sonra burada asfalt onarımı yapılmadı.

Yolumuzun üzerinde kazılan yer gelişigüzel (fotomuzda görüldüğü gibi) toprakla dolduruldu.
Bakalım gerekli düzenleme ve onarım ne zaman yapılacak. 
Merakla bekliyoruz..”
Necdet ULUKAYA

***

TEŞEKKÜR PANOSU

TEKRAR KİLİTLENDİ


“Nilüfer ilçesindeki mahallemizde bir süre önce tamir edilmesine rağmen dağılan kilitli parke taşları ile döşeli kaldırım bir vatandaşımızın köşenizde yayınlanan uyarısından hemen sonra tamir edildi ve taşlar tekrar kilitlenip onarıldı.. 
Kaldırımlarımızın üçüncü defa zarar görmemesi temennisiyle emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ederiz.”
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

O CEPLER NE İŞE YARIYOR?

“Ana caddelerimiz üzerindeki otobüs duraklarının pek çoğunun önünde otobüslerin yolcularını alıp indirirken arkadan gelen trafik akışını engellememesi için cepler yapılmış..
Fakat durmaları gerektiğinde durak önlerindeki ceplere iyice yanaşan ve arkadan gelen araçların yola devam etmelerini sağlayan toplu taşım sürücüleri maalesef ki çok az.
Neredeyse caddenin ortasında durup yolcu alıp, indiren ve trafik akışını göz göre göre engelleyen toplu taşım araçlarına sık sık rastlayabilmek mümkün.
Bahsettiğim problemin sayın ilgili makam sahiplerince de ele alınıp toplu taşım otobüslerinde görev yapan sürücüleri ciddi şekilde uyarmaları çok yerinde bir çalışma olur.. Dikkate alınmasını saygılarımla rica ederim.”
M. Tuna ÖZGER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.