Hava Durumu

Hüdavendigar Park çok güzel ama biraz dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2015 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 07:44
“Hafta sonu bir arkadaşımın ısrarıyla içindeki rengarenk çiçekleri ile adeta botanik parkı andıran Hüdavendigar Parkı'na gitttik.. Parkın eşsiz güzelliklerini kelimeler ile anlatamam, mutlaka yerinde görülmeli. Fakat bazı olumsuzluklar da beni derinden üzdü. Birkaç fotoğraf ile olumsuzlukları da paylaşmak istiyorum ki yetkililer önlem alabilsinler.
Birinci olumsuz gözlemim, havuzlarla ilgili. Havuzların içleri adeta çöplük haline gelmiş. Temizlenmesi ve kirletenlere mani olunması lazım. Halkımızın da bu güzel parkı mutlaka korumaları gerek. Havuzların etrafında peyzaj da eksik. Çevresi çimlendirilmemiş. Bu görüntü parkın bütünlüğüne uymuyor.

Önemli bir konu daha: 
Dere kenarında eğimli kısımda oynayan çok sayıda çocuk vardı. Suyun debisi yüksekti. Allah korusun suya değil bir çocuk, yetişkin bir kişi bile kayıp düşse soğuk suda feci sürüklenir, gider. 

Derenin biraz ötesinde taşıt trafiğinin aktığı kısımda (köprünün olduğu yerde) bir şelale var. Allah korusun suya birisi düşse tutunacak bir yer olmadığı için yaralanır, ölebilir. 
Dere kenarına yaklaşmayı engelleyecek şekilde korkuluk  yapılması çok yerinde olur. Ayrıca şelalenin olduğu kısımda aşağı düşmeyi engelleyecek bir yapı oluşturulabilir ve nehir üzerine bazı korumalar yapılarak suya düşen kişinin bunlara tutunması sağlanabilir. 
Bir de gözetleme kuleleri vardı ki çocuklar bunları oyun yeri haline getirmişlerdi. Bu kulelerin korkulukları yok. Düşme yaşanabilir. Bu eksiklik de giderilmeli. Yürüme yolları üzerinde de çok fazla toprak, hafriyat var. Kaldırılsa park kusursuz olur.
Saygılarımla.."
Müh.Mehmet T.

***

LASTİK PATLATAN BAŞKÖY-AKÇALAR YOLU BERBAT!..


"Öncelikle yazılarınızı takip etmekte ve yazıyla kalmamakla beraber neticelendirme konusundaki hayranlıklarımı belirtmek isterim. 
Şahsım Akçalar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim.
Yaşadığımız büyük sıkıntı Başköy - Akçalar arasındaki 5 km.' lik mesafedeki asfaltın devamlı delik deşik olması.. Yoldaki derin çukurlar her asfalt onarımıyla yama yapımından 1-2 hafta geçmeden tekrar aynı hale geliyor.. 
İnanın söz konusu yerlerden her geçtiğimde 1 ya da 2 araç muhakkak bir çukura girip lastiğini değiştirmek zorunda kalıyor. 
Saylın ilgililer bu olumsuz durumla ilgilenip gerekli iyileştirmeyi yaparlarsa tüm bölge sakinleri olarak çok sevineceğiz."
Kolay gelsin.."
Mustafa KILIÇ

***


CAMİ KARŞISINDAKİ PARKA NE OLUYOR?

"Çekirge bölgesi, Hüdavendigar Mh. Arıcan Camii karşısındaki parkımız bir süre önce düzenlendi. Çok da güzel olmuştu.. 
Ama şimdi tekrar şantiyeye döndü. İş makineleri duman dumana çalışıyor. Çukurlar, yıkıntı vs.. Ne yapılıyor, bundan kimsenin haberi yok. Parka yazık. Çünkü onca para sarf edilip emek verilmişti. Belediye de, Park Bahçeler Md. de açıklama yapmıyor?.
Parkımıza ne yapılıyor, bilenler aydınlatsın bizi.."
Çevre sakinleri adına Sait YILMAZTÜRK

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


2/B HAKKINDA:"24/3/2015 köşenizde yer verdiğiniz 'Eski 2/B'yi arıyoruz' başlıklı okur yakınması incelendi.
Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her mevkiye aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi, ana yollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve bu yoğunluk, ancak yüksek kapasiteli raylı sistem araçlarıyla eritilebiliyor. 
Bu nedenle Bursa Ulaşım Ana Planı ile, otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflendi ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray'a besleyici otobüs hatlarıyla erişim sağlandı.
2015/56 Sayılı UKOME Kurulu kararı gereğince, Misi köyünden Acemler istasyonu güzergahında 2/B, B/20-A ve B/20-B hatları dönüşümlü olarak hizmet veriyor. Bu hatları kullanan yolcular, aktarma noktalarından Bursaray veya diğer lastik teker araçları kullanarak çok sayıda noktaya ulaşabiliyor. 
***
TERMİNAL:"17/3/2015 tarihli köşenizde yayınlanan bir okurunuza ait şikayet  'Terminalimiz otel değildir' başlığıyla yayınlanmıştı..
Sorun hemen ele alındı.
Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde  gecelemek isteyen vatandaşlar, Terminal İşletme Md. ve Terminal Zabıta Md. ekiplerince sürekli izlenip barınaklara yönlendiriliyor." 
***
SALLANAN TABYA: "6/4/2015 tarihli köşenizde yayınlanan 'Yaya üstgeçidi tabyası sallanıyor' başlıklı bir okururunuza ait uyarı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yaya üst geçitleri ile ilgili ihale çalışmalarımıza başlanıldı.  Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.