Hava Durumu

Hüdavendigar yanında atıl ve çirkin alan

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:47
“Hüdavendiğar Mah. Bent Caddesi üzerinde bulunan ve bir cephesinin de Büyükşehir Belediyemiz’in bize kazandırdığı ‘Hüdavendiğar Kent Parkı’na bakan, atıl bir şekilde kullanılan alandan bahsetmek istiyorum. (Ekteki fotoğraf bu alanı gösteriyor) 

Bu alan yıllardır çeşitli moloz, araç hurdaları ve gelişigüzel araç parkı olarak kullanılan bir bölüm.
Hüdavendigar Kent Parkı şekillenmeden önce burası çok da göze batmayan bir yerken parkın çok modern ve gelişmişliği durumunda kötü bir imaj sergilemeye başladı. Bu alanın gerekli görülen veya önerilen şekilde iyileştirilmesini, atıl durumdan çıkarılarak güzel bir alan olarak düşünülebilir..
Mahallemize çok yakışan bir parkın önündeki bu imajın düzeltilmesi konusunda ilgililerin desteğini bizden esirgemeyeceğini umut ediyorum. 
Saygılar sunar, İyi çalışmalar dilerim.”
Adının açıklanması istemeyen bir okur

***

GELEN OTOBÜSÜ GÖREMİYORUZ...


“Osmangazi ilçesi, Sırameşeler semti sakinleriyiz.
Sırameşeler Caddesi üzerinde Ormanlar mevkii karşısında, eski Santral Garaj’a gidiş yönündeki belediye otobüs durağından şikayetçiyiz.
Çünkü bu durak çok sapa ve oldukça çukur bir yere konulmuş.
Böyle olduğu için durakta bekleyen yolcular gelen otobüsü göremiyorlar.
Otobüs şoförleri de bu yüzden durakta yolcu var mı, yok mu; onlar da  göremiyorlar. Çoğu otobüs hızla gelip geçiyor, duraktakiler de boşuna beklemiş olup otobüsün arkasından bakıp öylece kalıyor.
Sıkıntımızı BOİ yöneticilerinin dikkatine saygıyla sunup gerekli incelemenin ve iyileştirmenin yapılmasını rica ediyoruz.”
Bölge sakinleri

***

MUDANYA'DA BÜYÜK BİR HEYELAN OLABİLİR


“Mudanya, Halitpaşa Mh. Arnavutköy Caddesi, Kent Sitesi sakiniyiz. 
Site duvarımızın hemen yanında bir yol vardı ve atıl durumdaydı. Yıllardır yolun kullanılabilir bir duruma getirileceğini beklerken Büyükşehir Belediyesi burasını 2011’de yeşil alan olarak projelendirmiş.
Mudanya Belediyesi’nin de bundan haberi olmamış.
Ayrıca, sitemizin hemen üst tarafında dağ yamacındaki bir alanda bulunan güzelim zeytin ağaçları kesildi gitti. Ve burada hemen hafriyat makineleri çalıştırılmaya başlandı. Açılan bu yeni alanda şimdi bir inşaata başlanılacakmış.
Oysa burası dik bir dağ yamacı.. Yapılacak inşaat çalışmaları ve sonrasında her an Kükürtlü İntam Siteleri’nin yanında bulunan yamaçlardaki gibi büyük bir heyelan meydana gelebilir ve bu olay da birtakım tehlikeler yaratabilir.
Mudanya ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin duruma müdahele etmelerini bekliyoruz.”
Oya KETANİ ve çevre sakinleri

***

UEDAŞ, BU NE BİTMEZ ARIZA!


“Pınarbaşı, Alacahırka Cad. ve yan sokaklarında 1 buçuk yıldır devam eden elektrik kesintilerinden bıktık usandık. Akşam-sabah kesilen elektriklerimiz bazen 8-10 saati bile buluyor. UEDAŞ’a ne zaman telefon etsek ‘bakım onarım veya arıza var’ diyorlar. 1 buçuk yıldır bir arıza nasıl giderilmez?. Nedir bizim çilemiz?. UEDAŞ artık bu işe bir son vermeli.”
Abdülkadir CONKBAYIR

***

TEŞEKKÜR PANOSU

HEM SEVİNDİM HEM ÜZÜLDÜM


“Bir süre önce yıllık iznim nedeniyle Bursa’dan uzaklaşmıştım.
Seyahatim öncesi köşenize yazdığım bir yazımda (11.6.2015’te) Acemler’deki Büyükşehir Bld.’ne ait ‘Evde Hasta Bakım Ünitesi’ önündeki yemyeşil çim alanın bu kuruluşa ait araçlarla park edilip doldurulduğunu belirtmiş, çim alanları en çok Büyükşehir Bld. otolarının koruması gerektiğine işaret etmiştim.
İznim bitti Bursa’ya döndüm. O sabah işe giderken söz konusu yeşil alanın özel  şekilde otopark yapıldığını gördüm. Hem sevindim, hem üzüldüm. Çünkü bir yeşil alan daha kaybolmuştu. Ama belediye araçlarının çimler üzerine park edip diğer sürücüler için olumsuz örnek teşkili de (Özellikle Kültürpark için) önlenmiş olduğundan sevindim.
Hiç olmazsa o yeni park alanın kenarlarında biraz yeşil alan bırakılsaydı.
Gösterilen ilgiye teşekkürler.”  
Turgay Ç. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.