Hava Durumu

Hünkar Köşkü'nde TC. kimlik no'su!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2012 23:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 23:43

Ve bugünün ilk yakınması, Temenyeri üzerindeki Hünkar Köşkü'nden. Okurum şunları yazıyor:

"Yakın zamanda başımdan geçen üç olayı ve karşılaştığım durumları yazmak istiyorum.

İlk olay:
Bir ay kadar önce bld.'nin işlettiği Hünkar Köşkü'ne gidip çay içtik. Köşkün içini de gezmek istedik. Kapıdaki güvenlik bizi çağırıp 'kayıt yapmamız gerekiyor' dedi. İsimlerimiz filan yazıldı. Sonra TC kimlik no'mu istedi. Nedenini sorunca 'kayıt ediyoruz' dedi.
TC. numaramı verdim, ziyaretimizi yaptık. Bu kayıtlar niye yapılıyor?.

2. olay:
Manyetiği bozulan BuKart'ımız vardı. Otobüslere bindiğimizde çalışmamaya başladı. Bu konuda Şehreküstü istasyonunda yardımcı olunacağı söylendi. Yolumuz düştüğünde uğradık. Görevli bayan 'başka BuKart varsa içindeki krediyi ona aktarabilirim, bu bozulmuş' dedi. 'Peki bozulan BuKart ücreti ne olacak?' diye sorunca o konuda yardımcı olamayacanı, o ücreti geri ödemediklerini söyledi. Oysa BuKart kırılmadı, yanmadı, üstelik 1-2 ay önce almıştık. Sadece manyetiği bozuldu.
'Bu kartın kendi yapısıyla alakalı bir durum' dediğim halde ücreti alamadım. Cüzi bir rakam ama neden ödenmedi?.

3. olay:
BOİ otobüsü şikayetimi internetten bulduğum telefona iletirken yine kayıt yaptırmamım gerekti. Yine TC kimlik no'mu verdim ve kaydımı yapıp şikayetimi gerçekleştirdim.
Bld. ile ilgili olayda üç kez TC. no'mu kaydettirdim. Bu kayıtlar neden? Ve art niyetli bazı kişilerin eline bu bilgiler geçerse ne olacak?. TC no'ları neden kaydediliyor? Bir müze ziyareti, bir seyahat kartı işlemi veya başka bir şikayet için neden TC no'su gerekir; bunu anlamış değilim?."
- Yavuz Selim YILDIZ

 

Biz denize nereden gireceğiz?

"Mudanya Güzelyalı 1. 3. ve 5. sokaklarda oturan yazlıkçılarız.
Bir kaç yıl önce Hancı Çay bahçesinin yanı özel plaj olarak çevrilmişti. Bu yıl da onun yanını birileri özel plaja dönüştürdü.
Bizler nerede denize gireceğiz?. Böyle giderse sahilde denize girmek için umuma açık yer kalmayacak. Günübirlikçiler geliyor, para ödeyip denize giriyor, oradaki hizmetten faydalanıyor. Bizler her gün denize girmek için para ödemek zorunda mıyız. Gündüz denize giremiyoruz, akşam da sahilde oturduğumuzda çevrilen çitlerden dolayı denizi göremiyoruz.
Mudanya Bld. zaten sahile yeterli özeni göstermiyor, bir de özelleştirip bizleri cezalandırmak mı istiyor?. Söz konusu olan yerler geçen hafta zabıtaca göstermelik yıkılmıştı ama değişen bir şey olmadı. Burada yine faaliyet devam ediyor. Çalışma sonra denetlenmez mi? Yapanın yanına kar mı kalıyor? Mudanya ve Büyükşehir Bld.'nin bir an önce sorunumuza çözüm getirilmesini istiyoruz. Saygıyla." 
Sokak sakinleri

 

Alo, burası Büyükşehir

AKÇALARLILAR'A:- "23/5/2012'de köşenizde yayınlanan 'Bu kadar sık su borusu patlar mı?' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Nilüfer - Akçalar Bölgesi'ndeki içme suyu arızasının, pompa isale hattından kaynaklandığı saptanmış, mevcut pompa hattının komple yenilenmesi, BUSKİ Genel Md.nce 2012 mali yılı içinde, program dahilinde yapılacaktır.
Çalışmalar sonucu sorun giderilecektir."

**

BADEMLİLER'E:- 21/6/2012'de 'BUSKİ bu iş 5 yıldır bitmedi' başlıklı şikayet incelenmiştir.
Programlı su kesintileri BUSKİ internet sitemizde (www.buski.gov.tr) yayınlanmakta olup yerel basın-yayın organları, il- ilçe belediyeleri, ilgili muhtarlıklar kanalıyla vatandaşlarımıza gerekli duyuru yapılmaktadır. Anlık bir arızadan kaynaklanan programsız su kesinti olduğunda önceden duyuru yapılması mümkün değildir.
Yazıda depo ve pompa inşaatının bitirilmemesi ve yaşanan sorunlar belirtiliyor. Bademli su deposu, pompa montaj imalatı ve bağlantı çalışmaları Kurumumuzca 29.6.2012'de tamamlanmıştır. Bademli mevkiinin üst kesimlerinde, olağanüstü bir durum olmadığı sürece su sıkıntısı yaşanmayacaktır."

**

YILDIRIMLILAR'A:- "3/7/2012'de yayınlanan ve AÜnkara Cad.üzerindeki 'Domino taşları gibi kaldırım' başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu adresteki onarım, ilgili birimlerimiz tarafından hemen tamamlanmıştır.
Bilgilerinize sunarız."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md

 

Köyü pazarı  kuruldu. Ama..
"Mudanya, Güzelyalı beldesi sakinleri olarak yeni kurulan Köylü Pazarı'nın, iki yüz metre bile mesafesi olmayan yakındaki kapalı pazaryerine kurulmasını öneriyoruz.

Çünkü cumartesi günleri açılan Köylü Pazarı'ndan sonra akşam saatlerinde bu bölge çöp yığınları ve pislik içinde kalıyor.
Oysa kapalı pazaryeri bomboş bir şekilde duruyor. Köylü Pazarı'nın da bu kapalı yerde açılmasını rica ediyoruz."
İsmet YANARSÖNMEZ

 

Kapaksız çöp konteynırları
"Akpınar Mh. Hancı Cd. ve 1.Haber Sk. ile semtteki 400 kadar diğer tüm çöp konteynırlarının kapakları kalmadı. Kapaklar ya eskidi, çürüdü gitti ya da çalındı.. Bu nedenle açık kalan konteynırlar çok pis kokular ve haşarat üretiyor.

Osmangazi Bld.Bşk.Sn. Mustafa Dündar'a durumu iletir önlem alınmasını dileriz."
Günay ZAMBAK
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.