Hava Durumu

Hurda pisliği, duman ve alevler içindeyiz!

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2014 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 07:43
Yıllardan beri gazetenizdeki köşenizi ilgi ile okuyorum.. Vatandaşlarca köşenizde yansıtılan sorunların çözümlenmesi haberlerine  de çok seviniyorum. 
Köşenizde ben de çektiğim bazı fotoğraflarla bir problemimizi aktarmak amacındayım. Paylaşmak istediğim fotoğrafları sayın ilgililerin dikkat nazarlarına saygı ile sunuyorum.
Fotoğraflarda da görüldüğü gibi Vatan Mahallesi, Kaplan Sokak ve bitişiğinde bulunan Karınca Sokak’ta bir hurdacının çevreye attığı hurda atıklarından bıktık usandık. Hurda pislikleriyle tepecikler oluşuyor.
 
Daha da önemlisi, bu hurda toplama yerinde çevreden getirilen bazı kablolar yakılarak içindeki teller çıkarılıyor. 
Bu yüzden de çevremiz devamlı yükselen dumanlar, acayip kokular ve alevler içinde kalıyor. Her an bir yangın tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyoruz. Bıktık usandık bu durumdan artık.

Sizden sesimize ses olmanızı istiyor, sayın ilgililere saygılarımızı sunarken gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ediyoruz...”
Ferdi YİĞİT

*** 

İZMİR YOLU VE ‘DUR KALK’


“Geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde trafiğin çok yoğun olduğu dakikalarda, İzmir yönünden Bursa’ya doğru girişte, Küçük Sanayi BursaRay İsyasyonu civarında ana yol kesilerek tek şeride düşürülmüştü. 
O anda bütün sokak aydınlatma lambaları da yanık vaziyetteydi. Ve bir görevli elektrik direğine kamyon üzerindeki asansörle ulaşılıp ampul onarımı yapıyordu. 
Bu yüzden de en yoğun olduğu o anlarda trafik resmen felç duruma gelmişti... 
Böylesi çalışmaların mesai saatlerine yetişilecek olan zaman dilimleri içinde değil de sabah daha erken saatlerde ve herkesin işyerlerine gitmek için trafiğe çıkmadan önce yapılması daha doğru olabilir diye düşünmekteyim.. 
Bu görüşüm ve önerime tabii ki herkesin vereceği yanıt evet olur. 
Böylece trafikte seyretmekte olan onca araç sıkışıklıktan dolayı, dur kalk, dur kalk yapıp akaryakıt ve zaman harcamayacak, vatandaşlar da mesailerine rahatlık içinde istenen saat içinde yetişmiş olacak..”
Saygılarımı sunarım.”
Halil ALTIN

***


TEŞEKKÜR PANOSU

BRAVO SANA BÜŞRA OKUR


“Özdilek’in Ataevler Alışveriş Mağazası’nda kasa görevlisi olarak çalışan Büşra Okur isimli son derece hanımefendi, aktif, ılımlı, güler yüzlü, çalışkan elemanını müşterilerine karşı gösterdiği saygılı davranışları ve diyaloğu nedeniyle yürekten kutluyor ve örnek olması için bu teşekkür mesajımın köşenizde yayınlanmasını rica ediyorum.
Kendisine çalışmalarında başarılarının devamını ve kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım

***

LOGO İÇİN YEŞİL TÜRBE


“Bursa’nın tanıtımı için hazırlanan lale desenli yeni logo Bursa’yı simgelemekten çok, uzun zamandır Türk turizmi için çeşitli materyallerde kullanılan bir logoyu anımsatıyor.
Lale desenli logo çok alışılagelmiş bir çizim.
Turistik yörelerde satılan ve o bölgeye özgü şeker kutularının üzerinde bile rastlanabiliyor..
Çekirge semtinde bulunan eski Dilmen Otel’deki barın adı da Lalezar idi. Ve barın üzerinde de yine bu lale deseni vardı.
Halbuki Bursamızı yurtdışında bile tanıtan ve tarihi çinicilik sanatının en güzel örnekleriyle bezenmiş Yeşil Türbemiz gibi çok önemli bir değerimiz var. Yeşil Türbe’nin yapısını anımsatan bir logo Bursa için daha uygun düşerdi.
Çünkü Konya ilini nasıl ki Mevlana Türbesi’nin mimari çizgilerini taşıyan bir logo temsil ediyorsa, Bursa için de Yeşil Türbe’li bir logo çok yerinde olurdu.
Veya hazırlatılacak çeşitli logo örnekleri bir galeride belirli bir zaman içinde sergilenebilir, Bursalılar’ın tercih edeceği bir logo yapılacak halk oylaması ile saptanabilirdi.
Bilindiği gibi İstanbul’daki belediye otobüslerinin rengi ve yeni boğaz vapurlarının modeli böyle bir uygulama ile belirlenmişti..
Görüşümün değerlendirilmesini saygıyla rica ederim.”  
Metin ERBAĞ

***

KÖPRÜNÜN DIŞ CEPHESİ


“Bursamıza görsellik katacağına inandığım bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Yenişehir’den Bursa yönüne doğru gelirken Marmaracık (Köyü) Mahallesi’ne belediyemız tarafından yaptırılan bir köprü var. 
Yenişehir Havaalanı’nın kullanılacağı zamanlarda buradan geçiliyor. 
Köprünün dış cephesinin Bursa’ya yakışacak şekilde giydirilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılmasını rica ediyorum. 
Bu çalışma estetik açıdan bölgemize daha güzel bir durum kazandıracak.
Beklentimizi köşenize taşıyıp dile getirmeniz belediyemiz ve karayollarının dikkatini çeker diye düşünüyoruz. 
Saygılarımı sunarım.”
Ersin  ULU

***


ÜCRETSİZ BAYRAĞINIZI ALIN VE HEMEN ASIN

Yarın Cumhuriyetimizin 91.kuruluş yıldönümü. Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşku içinde kuklayacağız.
Bu nedenle ev ve işyerlerinizi ay yıldızlı şanlı Türk bayraklarımızla süslemeyi sakın unutmayın sevgili okurlarım.. 
Bu nedenle bugün gazeteniz Bursa Hakimiyet tüm okurlarına ücretsiz Türk bayrağı dağıtıyor. Bayinizden istemeyi unutmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.