Hava Durumu

Hüsnü Züber Müzeevi Sokağı'na giremiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 07:38
"İki yıla yakın zamandan beri tüm uğraşmalarımıza rağmen bir türlü olumlu netice elde edemediğimiz bir sorunumuz için sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatini çekmek istiyoruz.
Gerek Muradiye bölgesindeki Hamzabey Mahalle Muhtarı, gerekse ben şahsen yaşadığımız sorunumuzu UEDAŞ'a müracaat edip bildirmemize rağmen hiç ilgilenilmedi ve sorun kulak ardı edildi.

Sorun; bu daracık sokaktaki bir elektrik aydınlatma direği. Çünkü daracık sokaktaki elektrik direği araç geçişlerine engel oluyor. 
Bu arada başvurularımız üzerine Hüsnü Züber Müzeevi önündeki saksıları da en sonunda kaldırdılar. Fakat en başta duran bir tanesi yüzünden yine araç geçişi çok zor oluyor. Araçlarımızda maddi hasarlar meydana geliyor..
Sözün özü şöyle;
Yol gereksiz yere çok dar bir vaziyet aldı. Müzenin cumbaları zarar görmesin diye kocaman beton saksı koyuyorlar..
Ben şahsen UKOME'ye başvurdum. Karar çıkarttım ve sokağın her iki başına kamyon giremez diye trafik uyarı levhaları astırdım. Ama yine de bir sonuç elde edemedik
Konu ile ilgili değerli yöneticilerin yaşadığımız sorunu dikkate alarak gerekli iyileştirmeyi yapmalarını ve iki yıldır çektiğimiz sıkıntıyı sonlandırmalarını rica ediyor, peşin teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Abdurrahim ALKAN ve çevre sakinleri

***

ALO, BURSASI BÜYÜKŞEHİR


ALMAN KANALI:"6/4/2015 tarihli köşenizde yayınlanan "Buski'nin bir eseri olur' başlıklı okurunuza ait bir yazı incelenmiştir.
İstiklal, Adalet, Mehmet Akif ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde bulunan Alman Kanalı Çevresi Peyzaj Projesi kapsamında hazırlanan Doğu ve Batı Sedde Yolu ( 5+700 - 7+800 ) Abdal köprüsünde başlayıp Çeltik Yunuseli bağlantı köprüsüne kadar olan kesimde yol projelerine göre yol kırmızı kotları yeniden düzenlenmiş ve oluşturulan yol kırmızı kotuna göre de Alman Kanalı'nın her iki yanındaki yol dolgusu gövdesinin kazılması ve mevcut yol kotunun düşürülmesinden dolayı ilgili kurumumuza bağlı mevcut isale ve şebeke hatlarının deplasesi ilgili kurumumuz tarafından istenmiştir. 
Söz konusu Doğu ve Batı Sedde yol güzergahını oluşturan kazı kesiti içerisinde mevcut olan kurumumuza ait 0800 mm MÇB, 0500 mm MÇB 0400 mm MÇB, 0300 mm MÇB ve O200 mm MÇB içmesuyu ana isale hatlarının deplasesi ve isale hatlarının bağlantıları yapılmış, kuyulara ait terfi istasyonları odalarının imalatları tamamlanmıştır. 
Ancak söz konusu yolun kırmızı kotuna kadar ilgili ekiplerimiz tarafından düşürüldükten sonra asfalt çalışmaları yapılacaktır. 
Bahse konu yolda yapılacak olan düzenleme çalışmaları nedeni ile yapılan imalatlardan sonra yol malzeme ile düzenlenmiş olup asfaltı ise yapılacak olan düzenlemelerden sonra yapılacaktır. 
Söz konusu cadde üzerindeki kanalizasyon çalışmalarına yağışlı havalar nedeniyle ara verilmiş olup çalışmalara devam edilecektir ve kazı güzergâhındaki dolgu eksikliği tamamlanmıştır."
***
GİZLİ BAHÇE:"15/4/2015 tarihli köşenizde yayınlanan 'Gizli bahçemiz bakımsız bahçe oldu'  başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Çekirge, Havuzlupark yanındaki Gizli Bahçe'nin, çim biçme işlemleri tamamlanmış olup, çocuk oyun aletlerinin tamiratı başlamıştır."
***
RÖGAR KAPAĞI:15/4/2015  köşenizdeki 'O rögarın çevresi neden es geçildi?'  başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Gazete kupürüne konu olan Beşevler Mahallesi Bilginler Caddesi üzerindeki rögar kapağı etrafının tamiratı için yapılan incelenme sonucunda herhangi bir soruna rastlanmamıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 

***

BUSKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE...


"Osmangazi, Yeniceabat Mahallesi'nden Yeni Yalova Yolu’na çıkan asfalt yol üzerinde bulunan ve karşı yönden gelen araç sürücülerinin görüşüne kapalı bir kavşak üzerinde 15-20 gün kadar önce BUSKİ tarafından bir kazı yapıldı ve sonra da siyah borular döşendi.
İş bittikten sonra kazılan yerler toprakla doldurulup üzerine de mıcır serildi.
Mıcır serili yerler şimdi delik deşik. Tam kavşakta tehlike yaratıyor, Çünkü araçlar çukurlara girmemek için karşı şeride girince bu defa aksi yönden gelen ve aniden önüne çıkan araçlarla karşılaşıyor.
Bu yol üzerinde okullar ve yüzlerce öğrenciyi taşıyan pek çok servis minibüsleri var. Ayrıca özel araçlar da epeyce fazla. Bu kavşakta her an çok ciddi kazalar meydana gelebilir.
Tehlikeli kavşaktaki olumsuzluğu gidermek için acilen asfalt onarımının yapılması gerekiyor.
Sayın BUSKİ üst yöneticilerini saygıyla uyarıyor ve gereken onarım için dikkatlere sunuyorum."
Nurgül ÖZDEMİR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.