Hava Durumu

İDO bu uygulamayı neden yaptı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2012 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2012 04:00
"Yıllardır işim gereği haftanın bir günü Güzelyalı üzerinden İstanbul'a gidip dönüyorum..
Bilindiği gibi bu hat tamamen Bursa esnafının, işadamlarının, İstanbul'da eğitim gören öğrencilerin yoğunlukla kullandığı, ayakta tuttuğu bir hattır.
Bugün internet üzerinden bilet almak için İDO online’a giriş yaptığımda şaşırarak gördüm ki, gerek hizmet bedeli adı altında, gerekse koltuk seçimi için ekstra ücret talep edilmeye başlanmıştır.
Bursa-İstanbul arası deniz taşımacılığında tekel olmanın getirdiği rahatlıkla her istediğini yapan ve hiçbir açıklama bile yapmaya gerek duymayan İDO'yu kınıyor ve bu haksız tavırlarından bir an önce vazgeçmelerini talep ediyorum.
Bu son uygulama artık kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır.
Ayrıca bu konuda gerek zamanında Güzelyalı iskelesini inşa ederek IDO'ya teslim eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, gerekse meslek kuruluşlarının ve diğer STK'ların sessiz kalmaları da anlaşılır gibi değildir.
Uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini ve değiştirilerek yolcuların bu isteğini dikkate almalarını talep ediyorum."
 - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Elektrik borcumu ödeyecek yer yok
"M.Sinan Mh. Göl Sk. sakiniyim. Ekte fotokopileri olan belgelerden anlaşılacağı gibi 1997/2011 arasında 15 yıllık elektrik borcum olduğu belirtiliyor. 4 ve 8.icra dairelerindeki iki dosya no'su da verilmiş. İcra dairelerine gittim 'dosyan infaz olmuş, işlemden kalkmış' dediler. UEDAŞ Hukuk bürosu da 'dosyan infaz, yok' diyorlar.
Yok ama en az 4 yıldır elektriğim neden kesik. Ayrıca emekli maaşımdan da bunun için defalarca para kesilmiş. Beni İstanbul'a bilmediğim bir yerdeki hukuk bürosuna yönlendiriyorlar. Neyi, nasıl takip edeceğimi, bilemiyorum?. Ödenecek borcum varsa da ödeyeyim ama nereye?. Bursa'da bu borç için ödeme yapacak yer de yok. Bana yazık günah değil mi?. Bu kadar paramın kesildiğine mi yanayım, elektriksiz kaldığıma mı?."

Niyazi KÖSEOĞULLARI
Abone no: 00001138550

3/İ neden rota değiştirdi?..
3/İ hatlı BOİ otobüsü Teleferik, Cumhuriyet Cd. üzerinden ring yapıyordu.
Cumhuriyet Cd. araç trafiğine kapatıldıktan sonra Haşim İşcan Cd.'sine alınan hat şimdi de Altınova'ya kadar uzatıldı.
Böyle olunca Teleferik'e çıkacak pek çok yolcu bu hatta çalıştırılan otobüsten yararlanamıyor. Yararlanabilmek için Haşim İşcan'dan tekrar Heykel'e yürüyerek çıkma zorunda kalıyor.
Ulaşım konusundaki sıkıntının giderilmesini rica ederim."
Reyhan İNANMIŞIK

BUSKİ işi halletti
"Mollafenari Mh. Derman Cd. Neşe Sk.'taki kanalizasyon tıkanması nedeniyle son yağışlarda evimizin alt katlarına pis, mikroplu sular geri tepti, alt kat doldu. Sorunun çözümü için defalarca BUSKİ'yi aradık. 3-4 kez gelip, gittiler. Sonunda gelen ekip iki yerden tıkalı olan sokak kanalizasyonunu açarak işi halletti.
Günlerce çok güçlük çektik ama sonunda bu dertten kurtulduk. Çalışan BUSKİ'ci arkadaşlara teşekkür ederim."
Abdullah BAŞAY


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.