Hava Durumu

Ihlamur ağacı foto öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 07:57

"2 Ekim 2017 tarihinde gazetenizdeki köşenize gönderdiğim 'Bursa Erkek Lisesi önündeki devrilen ıhlamur ağacı' başlıklı yazımı 4 Ekim 2017 tarihinde yayınlamıştınız.

Geçen kış mevsiminde yaşanılan olumsuz hava koşulları nedeniyle tarihi okulumuzun kapısı yanında güzellikler kazandıran ama kırılıp yıkılan ıhlamur ağacının köklerinden bu kez sevindirici yeni sürgünler çıkmaya başlamıştı.
Bunun için ortak dileğimiz bu taze sürgünlerin korunmaya alınmasıydı.

Hafta içinde lisemizin önünden geçerken gördüm ki sürgünler hemen korumaya alınmış.
Öncelikle konuyu köşenize taşıyarak duyurulmasına yardımcı olduğunuz için size ve bu konuda hassas davranıp ilgi gösteren herkese teşekkürler ederim..
Saygılarımla.." - Ali ÖNER

Duyarlı okurum Sn.Ali Öner bu ıhlamur ağacının serüvenini bir foto-öykü gibi fotoğraflarla belgeleyip köşemize göndermiş. Teşekkür ederim.
Şimdi sıra, tarihi lisemizin restorasyonu için büyük çaba harcayan Bursa Erkek Lisesi eski öğrencilerinin bir araya geldiği derneğe düşüyor.

Yani; kalın sopalarla koruma altına alınan ıhlamur ağacı fidanının çevresine demirden yaptırılan bir kafesin konması.
Yetiştikleri okula büyük katkılar sağlayan dernek yönetimi ve üyeleri okul girişine büyük güzellikler kazandıran ıhlamur ağacı için bunu da gerçekleştirirler inancındayım. Çünkü ıhlamur ağaçları bilindiği gibi çok değerli ve yetişmesi de oldukça zor. E.Ö

Terminale lütfen dikkat!

"Geçen perşembe günü bir yakınımı Adana'ya uğurlamak için Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmiştim.
Oradan edindiğim iki önemli izlenimi köşenize taşımak isterim. Yayınlanabilirse sevinirim.
1) Çevresinde padişah portreleri olan mermer çeşmenin yalakları çok kirli. Zamanla oluşmuş kirler, beyaz mermer üzerinde çok feci sırıtıyor ve doğrusu terminale hiç yakışmıyor. Temizletilmesi çok yerinde olacaktır.
2) Terminaliden şehre kalkış yapacak olan belediye otobüslerine ait durakların hepsi kaldırılmış. Yerlerine de yenileri yapılacak sanırım. Çünkü birtakım çalışmalar başlatılmış. Ama yeni durakların zemine monte edileceği ve betona gömülen demir aksamın bağlanacak ayaklara ait 4/5 santimetre uzunluğundaki paslı uzantıları için hiçbir tedbir alınmamış..
Oysa; otobüs peronları her gün binlerce yolcuya hizmet veriyor, yolcular otobüslerine binmek için perona geldiklerinde bu paslı demir uzantılara takılıp düşerlerse ciddi şekilde yaralanabilirler.
Hiç olmazsa bu uzantılar kırmızı-beyaz naylon güvenlik şeritleriyle çevrilse dikkati çeker ve böylesi bir tehlikenin hiç olmazsa önemli bir şekilde önüne geçilmiş olur..
Özellikle kalkışa hazırlanan otobüsüne yetişmek için koşturan yolcular için bu daha da önem arzediyor.
BURULAŞ ve Terminal yönetimine saygılarımla iletirim." Ş. Mustafa YILMAZ

Güvenlik sorunu

"Hamitler Mahallesi'nde bulunan Murat Hüdavendigar Lisesi ve Güzelbiryer Sitesi arasındaki sokak kapkaranlık. İşin kötüsü; burası geceleri adeta bir açık hava meyhanesine dönüşüyor.
Hakimiyet Caddesi ile yukarıda bulunan evleri birbirine bağlayan bu sokakta tek bir aydınlatma direği bulunmuyor. Ciddi bir güvenlik sorunu var. Geceleri bu sokağı kullanmak imkansız gibi.
UEDAŞ'tan ricamız, sokak bir an önce aydınlatılmalı. Güvenlik güçlerimizden de buraya araç park edip içki içenlere karşı önlem almaları." Volkan TOPALAK

Gölyazı'ya tefli, davullu ve dümbelekli çıkarma!..

Nilüfer Kadın Korosu, geçenlerde Gölyazı Balıkçı Kadınları Derneği'ne konuk oldu.

Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği ile Nilüfer Kadın Korosu'nun güzel beldede ortaklaşa düzenlediği kadın dayanışması etkinliği, keyifli anlara sahne oldu.
Balıkçı kadınlar koro üyeleriyle birlikte kahvaltı yaptı, ardından da Nilüfer Kadın Korosu'nun tefli dümbelekli ritim grubu sahne alınca, eğlence doruğa ulaştı.
Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, "Kadınlar El Ele, Gönüller Birlikte, Manilerle, Türkülerle, Huzur Dolu Günlere" adı altında bir projeye başladıklarını belirterek, 15 günde bir, çevre belde ve köylerdeki kadınlarla dayanışma etkinlikleri yapacaklarını söyledi. Sazlı-sözlü daha nice güzelliklere.

TEŞEKKÜR PANOSU

Atatürk fotoları

"Çelikpalas Oteli yanındaki Atatürk Köşkü Müzesi'nin ana caddeye bakan ve duvarlarını süsleyen büyük boyutlardaki Atatürk'e ait çeşitli fotoğraf panoları son zamanlarda bir hayli yıpranmış durumdaydı. Her gün buradan geçerken üzüntüyle izliyordum. Sonra bu fotoğraflar kaldırıldı.
Geçtiğimiz pazartesi günü oradan geçerken bu foto ve asıldığı büyük panoların tamamının yenilenmiş olduğunu gördüm. Hem bu tarihi mekana, hem de büyük önderimiz M.Kemal Atatürk'e yakışan bir görünüm sağlanmış.
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticilerine göterdikleri duyarlılık nedeniyle açık teşekkürlerimizi sunuyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.