Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ihlamur kokuları içinde bir şenlik

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2015 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 09:46
Mutlu pazarlar.. Her gün bu köşede siz okurlarımın çeşitli sorunlarını yansıtmaya çalışı-yorum.
Hafta sonları da biraz renkli, eğlenceli haberlerle problemlerden bir günlük de olsa uzaklaşı-yoruz..
Örneğin bugün Karacabey ilçemizin mis kokulu ıhlamur ormanı ve altın kumlu geniş plajıyla ünlü Yeniköy (Karacabey Boğazı) sahillerinde gerçekleştirilen rengarenk, müzikal ve ‘vur patlasın çal oynasın’lı bir geceye gidelim.



Karacabey Belediyesi, Yeniköy sahillerine özel bir ilgi gösteriyor.. Bu sene de sezon başında bölgeye ulaşım yollarını elden geçirdi, sahillerde gerekli temizlik ve düzen için büyük çalışmalar yaptı..
Yeniköy’ün devamındaki diğer sahil köylerine ulaşım da böylece kolaylaştı, güvenli hale geti-rildi...
Hafta içinde ise Karacabey Bld.’nce Yeniköy’de gerçekleştirilen etkinlikte Kostarika ve Fransa’dan gelen dans ekipleri yerel kıyafetleri, müzikleri ve dansları ile renkli gösterilerini yazlıkçılara büyük bir coşku içinde sundu. 
Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda gerçekleşen etkinlik tatilcilerden yoğun bir ilgi gördü.
Kostarika ve Fransa’dan gelen 50 kişilik dans grubu renkli kıyafetleri, hareketli folklor gösterileri ile tatilcilerin büyük beğenisini kazandı ve dakikalarca alkışlandılar. 
İlk olarak sahneye çıkan Kostarika ekibi özellikle renkli dans gösterileri ve kıyafetleri ile alanı dolduran binlerce         yazlıkçıya unutulmaz bir gösteri sergiledi. 
Etkinliğin ikinci yarısında bu kez Fransız ekibi gösterilerini sundu. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda bu kez Türkçe şarkılar eşliğinde gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlar ve folklorcular ‘Damat Halayı’ başta olmak üzere çeşitli şarkılarla birlikte ‘vur patlasın, çal oynasın’ büyük bir neşe ve coşku içinde unutulmaz saatlere imza attılar.
Karacabey Belediyesi bu ay uluslararası düzeyde bir ‘Yaz Dil Kampı’, ‘Ülkeler Panayırı’ ve ‘Ihlamur Festivali’ ile etkinliklerine devam edecek.

BİR UYARIM VAR:

Evet, her şey güzel ve hoş ama bölge sakinlerinin ‘Karacabey Boğazı’ diye tanımladığı Yeniköy’den Bursa’ya dönecek olanlara önemli bir uyarım olacak.
Bölgeden dönüş yapan ve İzmir karayoluna çıkıp Bursa’ya devam edecek olan araçlar anayola çıkış noktasındaki kavşakta büyük tehlike-lerle karşı karşıya kalabiliyorlar..
Çünkü bu kavşakta hiçbir güvenlik önlemi yok. Bursa yönünden gelen araçlarla Bursa yönüne giden araçlar karayolunda çok süratle seyrediyor. 
Kavşaktan dönüş yapabilmeniz için lütfen büyük bir sabır gösterin, hemen anayola çıkmayın. Güzel bir tatil gününüz beklenmedik feci bir kaza ile noktalanmasın.
Tabii bu konuyu Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Karacabey Belediyesi’nin de ilgisine, bilgisine ve  duyarlılıklarına havale    ediyorum.
Trafik uyarı işaret ve ışıklandırmalarıyla gerekli olan önlemler ivedilikle ele alınıp gerçekleştirilmeli. 
Çünkü bu kavşaktan sadece Yeniköy yazlıkçıları değil, bölgedeki birçok köy sakini de yararlanıyor.

Güzel sözler

 “Cahil bir insanla tartışırken söyleyeceğin her söz, ateşe atılmış bir odundur aslında..”
“Mutluluk her şeyden önce vücut sağlığındadır.” - Curtis
 “Gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi hep aynıdır.” 
 “Ve bir gün herkes öğrenir sevdiği kişinin kıymetini. Ama ya gidince, ya bitince, ya da ölünce..”
(Teşekkürler Oğuz BUDAKLAR)

Yeni çıkan kitaplar

‘UZAYDA YAZ TATİLİ’:- Yaz tatili döneminde çocukların beğeneceği çok hoş bir kitabı yazar Adnan Özyalçıner kaleme aldı. ‘Uzayda Yaz Tatili’ isimli eseri güzel resimler de süslüyor. Devrim Ömer Ada’nın resimleriyle oluşan kitap Evrensel Basım Yayın’ca hazırlanıp piyasaya verildi.
H H H 
‘ÖLÜMSÜZ HÜZÜNLER KİTABI’: “Piyasaya yeni çıkan bir polisiye roman büyük ilgi topluyor. Yazar Tekin Budakoğlu tarafından kaleme alınan ‘Ölümsüz Hüzünler Kitabı’ isimli eser, Alakarga Yayınevi’nce okurlara sunuluyor. Eser, okuma zevki veren ve titizlikle kaleme alınmış bir çalışma.

Pazar neşesi

Temel bir gün doktora gitmiş. 
‘Doktor bey parmağımla karnıma bastırdığım zaman hemen acıyor. Omzuma, kalbime bastırıyorum yine acıyor. Kafama bastırdığım zaman daha çok acıyor.”  
Bu yakınmalar üzrine doktor Temel’e gereken tüm tahlilleri yapmış, bir şey çıkmamış. Sonunda Temel’in parmağının kırık olduğu anlaşılmış!.”
(Teşekkürler 
Namık ARTAN)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.