Hava Durumu

İhsaniye Meydanı'na ücretsiz bir otopark

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 08:15

"Köşmizde defalarca yer alan ve son kez 27.12.2018'de 'Kapalı pazaryerinde yaya kaldırımlar da kapalı' başlığıyla yayınladığımız okur sorunları arasında Nilüfer İhsaniye'de kurulan pazaryeri çevresindeki kaldırımların araçlarca resmen işgal edildiği, otopark sıkıntısı yaşandığı şeklindeki şikayetler sonuçta ses getirdi ve Büyükşehir Bld. Nilüfer'de Belediye binası, Kaymakamlık ve Vergi Daireleri'nin bulunduğu İhsaniye Meydanı'ndaki parklanma sorununa köklü çözüm getirdi.
Büyükşehir Bld.'nce 7 bin m2'lik alan ücretsiz otopark yapıldı.
Akıllı kavşak uygulamaları ve yol genişletmelerle trafikte hissedilir rahatlama sağlayan Büyükşehir Bld. ayrıca parklanma sorunu yaşanan bölgelere de alternatif çözümler üretiyor.
Nilüfer'de İlçe Belediyesi, Kaymakamlık ve Vergi Daireleri'nin olduğu İhsaniye Meydanı'nın en önemli sorunu olan otopark problemi de çözüme kavuşturuldu. Bu konudaki yakınmalar üzerine konuyu gündeme alan Büyükşehir iştiraklerinden BURBAK, hazinenin yaklaşık 7 bin m2'lik alanını otopark yaptı.
Toplam 400 araç kapasiteli 'otopark ücretsiz' olarak hizmet veriyor ve günlük doluluk oranı da 300 araca ulaşıyor.
Buradaki resmi kurumlardaki işlerini görmeye gelen ancak araçlarına park edecek yer bulamayanlar zorunlu olarak ücretli otoparkları kullanırken artık Büyükşehir'in ücretsiz otoparkından yararlanabiliyorlar.

TRAFİK İÇİN ÖNEMLİ BİR AYNA SORUNU!..

"Burası Turgut Yılmazipek İlköğretim Yatılı Okulu ve diğer okullara da ulaşımı sağlayan dik rampalı yolun başı.
Tam adres: Demirkapı, Kocanaip Mahallesi, Yüksekkaldırım Sokak.
Bu dik yokuşun sonunda, büyük bir dışbükey trafik aynası vardı.
Çünkü aşağıdan yukarı çıkan araçlar ve yukardan yokuş aşağı inmek isteyen araçların farklı yönden ge-len araçları göremediklerinden çarpışma olasılığı bu noktada yüksekti. Ayna, bu tehlikenin önlenmesi için konulmuştu..
Fakat şimdi o trafik aynası orada yok!.
Trafik aynasının başka önemli bir tarafı da, burada yatılı okul öğrencilerini getirip götüren servis araçlarının yoğun trafiği de oluyor.
Tehlikeli bir durumla karşılaşılmaması adına acil olarak buraya bir dışbükey trafik aynasının yeniden konulması istiyoruz. Sayın yetkililerin soruna duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz. Peşin teşekkürlerimizle."
Çevre sakinleri
adına M. GÜLER

BURASI ADETA BİR DEMOKRASİ MEYDANI

Bu köşe yaz köşesi, bu köşe kış köşesi, ortada su şişesi..' diye bir söz vardır..
Gazetenizdeki köşeniz de bence bir 'demokrasi köşesi'. İnanın abartmıyorum..
Çevre sorunlarına çok duyarlıyım. Ve ben de bu nedenle yazıyorum:
Hemen her sabah kahvemi yudumlarken köşenizi zevkle okuyorum.
Bu sayede ilginç sorunları öğreniyor, yaklaşan yerel seçimlerde kime ve hangi icraata oy vereceğime karar vermeye çalışıyorum.
Bu bilgilerle çevreme boş gözlerle değil, anlamla bakmaya başladım ve sorunlara karşı daha duyarlı olurken bazı sorunları iletişim kanallarıyla belediyelere iletmeye çalışıyorum.
Örneğin; 24.12.2018 Pazartesi günkü yazınızda okurunuz Sn. Yiğitcan Öncel'in Çekirge Cad.'ndeki Karagöz-Hacivat Parkı görüşlerini yayınladınız.
Allah kabul etsin kendisi altı ay önce bu sorunu ilgili belediyeye ilettiğini ve kısa süre önce o parktan geçerken bu sorunların giderilmiş olduğunu görünce sevindiğini belirterek teşekkür ediyordu.
Ben, bazı belediyelerin halkı bilgilendirme duyarsızlıklarına şaşırıyorum. Madem böyle güzel bir çalışma yapıldı neden bununla ilgili bir açıklama bu köşeden paylaşılmayıp vatandaş tesadüfen bilgileniyor?
Hatta bunca şehir vandalları varken Yiğitcan Öncel gibi duyarlı vatandaşlar belediyelerce onore edilse, aranıp teşekkür edilse bu çok mu zor?.
Özellikle bazı başkanlar şehri halkla, ortak akılla birlikte yöneteceğini ilan ediyor.
Ama köşenizde belirtilen sorunlara olumlu-olumsuz yanıt bile verilmeyerek mi ortak akılla bu şehir yönetilecek?
Belediye basın bürolarının daha aktif olmaları gerek.
Erdal Abi, gazeteniz ve köşeniz çok başarılı. Vatandaş yaşadığı şehirlerle bir bağ kuramıyor ve çevresine yeteri kadar ilgi göstermiyor diye şikayet edilen bir ortamda sıkıntı, şikayet, öneri ve gerekirse teşekkürlerini rahatça yazabildiği bir 'demokrasi meydanı'nın olması, yöneticilere kıvanç vermeli ve bu meydana destek olmalı düşüncesindeyim. Saygıyla."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

OSMANGAZİ'NİN DUYARLILIĞI!..

"27 Aralık 2018 tarihli köşenizde 'Ha yıkıldı ha yıkılacak' başlıklı bir uyarı yazımı yayınlamıştınız.
Yazımda Demirtaş, Sakarya Mahallesi, 1014.Sokak No.3 adresinde çok eski ve terk edilmiş bir binanın sokak tarafında kalan duvarlarının yıkılmaya başladığını ve büyük tehlikeler yarattığını belirtmiştim.. Acilen tebdir alınması ricalarımız üzerine Osmangazi Belediyesi ekipleri bir gün sonra söz ettiğim binayı tamamen yıkarak (fotoğrafta) büyük bir duyarlılık örneği sergiledi. Belediyemize ve çalışan ekibe çok teşekkürler ediyoruz."
Mümin DÜNDAR ve
semt sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.