Hava Durumu

İki cami arasındaki park örnek olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 07:35

"Bir süredir köşenizde şehir merkezimizle ilgili olarak büyük duyarlılık gösteren Serkan Özgiray isimli okurunuzun önerileri yer aldı. Kendisini kutlarım.
Bence şehir merkezindeki en güzel yerlerden birisi de büyük bir havuzun bulunduğu Ulu Camii ve Orhan Camii arasındaki parkımızdır.
Burada yüksek ıhlamur ağaçlarının altına yapılan çepeçevre banklarda yerli ve yabancı turistler ve Bursa halkı oturup serinler, yorgunluk atar ve hoş vakit geçirirler, haftanın her günü ve doludur.
'Millet Bahçeleri' fikrinde olduğu gibi havuz-ıhlamur ağacı-yuvarlak bank konsepti şehrin dört bir yanındaki meydanlarda uygulanabilir.
Böylece hem şehir güzelleşip yeşillenir hem de halk serinler, dinlenir, hoş sohbetler eder.
Bu güzelliğin Bursa geneline yaygınlaştırılması ve özellikle Beşevler Karafatma Meydanı'ndaki havuzun önündeki devasa ve çıplak alana da uygulanması en büyük dileğimdir.
Saygılarımla.." - Fahir ALTAY

Ağaçlarımız kuruma tehlikesi içinde

"Demirtaş Kültür Merkezi inşaatından dolayı Demirtaş Meydanı'da bulunan ağaçlarımızın yaprakları susuzluktan sararmaya başladı.
Bu gidişle ağaçların da tamamen kuruyacağı endişesi içindeyiz.
Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ilgili ekipleri tarafından ağaçlarımızın düzenli olarak sulanmasını dileriz." - Çevre sakinleri adına Mümin DÜNDAR

TEŞEKKÜR PANOSU

Doktor Ergün Güvener'e

"Nilüfer, Ataevler bölgesindeki 31 no'lu Aile Sağlığı Merkezi'ne bir rahatsızlığım nedeniyle başvurdum.
Muayenemi yapan Sayın Doktor Ergün Güvener'in, son derece nazik ve hastasına moral veren yaklaşımları karşısında gerçekten çok mutlu oldum.
Sayın Dr. Güvener'e açık teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum." - Adının açıklan-masını istemeyen semt sakini bir okur

Alo,burası BURSAGAZ

BU HAFTA:- "Gazetenizdeki 'Vatandaş Hattı' köşenizde Bursalılar'ın talep ve şikayetlerine yer verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.
Panayır - Yeniceabat güzergahında çelik hat imalatı yapılmakta olup, bir ay önce başlayan çalışmalarımızda son aşamaya gelinmiştir.
Bozulan asfaltın tamiratı büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bahse konu olan as-faltın tamiratı ise bu hafta başlayarak tamamlanacaktır.
Bursagaz olarak, Bursa'nın her bölgesine ulaşarak çevreci ve konforlu doğalgaz ile buluşturma vizyonumuzla çalışmalarımıza hızla devam ettiğimizi belirtir, bu süreçte duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Sizlerin aracılığıyla kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." - Bursagaz Kurumsal İletişim

Alo,burası Nilüfer

O KÖŞE TEMİZLENDİ:- "13.7.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan 'Bu köşe çöp merkezi mi?' başlıklı çevre sakini bir okurunuzun talebi ile ilgili olarak yerinde yapılan kontrolde herhangi bir olumsuzluk görülmedi.
Birkaç gün evvel bir vatandaşımız kullanılmayan eşyalarını çıkarıp Temizlik İşleri Müdürlüğümüz'e eşyaların anılan yerden alınması için talep bırakmış, ilgili müdürlüğümüz de eşyaları bu noktadan aldırmıştır.
Konu; rutin çalışma planımız dahilindedir. Belirtilen eşyaların alındığına dair fotoğraf ekte yer almaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Alo,burası Büyükşehir

YOLLAR VE KANALİZASYON:- "28.06.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi Erdal Özdür'ün 'Vatandaş Hattı' köşesinde yayınlanan 'Kanalizasyon fışkırıyor' isimli okur şikayeti, Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Bu yazıda '..Osmangazi, Soğanlı Mahallesi 4. Tabak Sokak yağmur yağdığı günlerde yollar çamur deryası içinde kalıyor..' denilmektedir.
Bahse konu şikayet evlerin çatılarından gelen yağmur suları ile yollardaki yağmur sularının kanalizasyon hattına girmesinden kaynaklanmaktadır.
Bölgedeki yağmur suyu hattı imalatları tamamlandığında söz konusu şikayetler giderilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Baş.

Gece yanmıyor, gündüz yanıyor

"Sayın UEDAŞ yöneticilerinin dikkatlerine sunarız.
Osmangazi Yeniceabat Mahallesi'nde yol kenarlarında bulunan sokak aydınlatma lambalarının tamamı 11 Temmuz'u 12'ye bağlayan gece hiç yanmadı. Ama gündüz saatlerinde yanmaya başladı.
12 Temmuz sabahı saat 10.30 sularında bile hepsi de faal bir haldeydi ve yanıyordu.
Sokak aydınlatma sisteminde bir ayarsızlık olduğunu sanıyor ve sayın ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Saygılarımızla."- Mahalle sakinleri

Soğukpınar'da çöp merkezi gibi park

"Doğa güzellikleriyle dolu Soğukpınar Bölgesi'ne hemen girişte bulunan 600 metrekare kadar bir alanda oluşturulmuş olan çocuk oyun parkı uzun zamandan bu yana adeta bir çöp toplama merkezi gibi. Tüm güzellikleri perdeleyen bu çöp merkezi gibi görüntülerden kurtulmak için yaptığımız başvurular bugüne kadar hiçbir sonuç vermedi. Çok üzgünüz.
Sayın ilgililerin çevre güzelliğinin devamı ve çevre sağlığı için bu bölgeye gerekli ilgiyi acilen göstermelerini saygılarımızla rica ederiz." - Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.