Hava Durumu

İlçeden Bursa'ya Sanat Çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 08:29

Mustafakemalpaşa ilçemizdeki beceri sahibi kadınlar el emeği göz nuru eserleri ile Bursa'ya sanatsal bir çıkarma yaptılar.
İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerlerinin yağlıboya, filografi ve amigurumi alanında yaptıkları çalışmaların ürünü olan "Mutena Eserler" isimli serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve il-ilçe eğitim yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Eğitimin beşikten mezara kadar hayat boyu devam ettiğini belirten Sabahattin Dülger, "Bizler her zaman vatandaşımızın yanındayız. Yeter ki öğrenmek ve üretmek isteyen vatandaşlarımız bize gelsin. Öğrenmenin yaşı yoktur.


Bugün de burada gördük ki yaşı, mesleği ve konumu ne olursa olsun, isteyen herkesi halk eğitim merkezlerinden yararlanarak çok güzel eserler ortaya koyabiliyor.
Bu tür kurslarla hem güzel vakit geçiriyorlar hem de birer sanat kazanıyorlar" dedi.
Toplam 112 eserin bulunduğu sergide, 31 yağlıboya resim, 31 filografi ve 50 amigurumi sanatından eser görücüye çıkarıldı.
Sergide kurs boyunca aldıkları eğitim neticesinde hazırladıkları eserleri sunma imkânı bulan Mustafakemalpaşalı kursiyerler, gösterilen ilgiden çok memnun kaldılar.
7 Nisan'a kadar açık kalacak sergi, vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

MÜHENDİSLERDEN 30.YIL HATIRA ORMANI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, 'Yarınlarımıza bir fidan da bizden' diyerek Ovaakça'da 30.uncu Yıl Hatıra Ormanı kurdu.
Şube kuruluşunun 30'uncu yılı anısına Ovaakça'da Hatıra Ormanı için Oda Yönetim Kurulu üyeleri, 30'ncu yıl Hatıra Ormanı'nın ilk fidanlarını üyelerle birlikte toprakla buluşturdu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkıları ile gerçekleşen Hatıra Ormanı'nın kendileri için değerli olduğunu söyleyen İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, 'Yarınlarımıza bir fidan da bizden' diyerek yola çıktık. İnşaat mühendisliği demek sadece betonarme binalar yapmak demek değil. Biz yeşili ile barışık bir Bursa, bir ülke için çalışıyoruz ve bu nedenle fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz" dedi.
Albayrak, hatıra ormanına katkı sağlayan üyelere, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine ve etkinliğe katılarak destek veren geçen dönem yönetim kurulu başkanı Necati Şahin' ve geçen dönemin Yönetim Kurulu üyeleri Enver Yılmaz ile Oktay Erdem'e teşekkür etti.

ALO, BURASI YILDIRIM

"18/3/2019 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan "Mıcırlar Savruluyor" başlıklı, Ertuğrulgazi Mahallesi, Dilek Sokak üzerine mıcır serildiği yönündeki okurunuz Sercan Çelik'e ait şikayet üzerine, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bahse konu yerde yapılan incelemede gönderdiğimiz fotoğrafta da görüldüğü üzere herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

Bilgilerinize sunarız."

Yıldırım Belediyesi
Basın ve Yayın Müdürlüğü

BETON MİKSERLERİ YOLLARI BOZUYOR

"Nilüfer, Beşevler bölgesindeki Bilginler Caddesi'nden Gültekin Caddemiz'e dönerken asfalt zeminin üzerine beton mikserlerinin yola sızdırdığı çimento parçaları yolda zararlar oluşturuyor..
Donan çimento atıkları asfalt zemin üzerinde yer yer yükseltilere sebebiyet vermekte..
İnşaatlara çimento taşıyan beton mikserlerinin yollarımıza zarar vermemesi için ciddi şekilde denetlenmesi gerekiyor.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyor ve gerekli tedbirlerin alınmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.."

Bülent KARABEL

TEŞEKKÜR PANOSU

PANAYIR ÜSTGEÇİDİ

"Yıldırım ilçesi, Yeşilyayla Mahallesi sakiniyim. İşyerim ise Yunuseli bölgesinde.. Her gün dükkanıma kendi aracımla gidip gelmekteyim.

Yeni Yalova Yolu üzerinde nihayet hizmete açılan Panayır üstgeçit köprüsü ile yolum biraz daha kısaldı. Bundan çok memnunum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'a ve bu önemli hizmette ter döken bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim.
Saygılarımla.."

Ragıp ÇELENK

YARIN GECE DÜNYA SAATİ ETKİNLİĞİ

Tüm dünyada eşzamanlı olarak gerçekleşen ve en önemli çevre hareketlerinden biri olan "Dünya Saati Etkinliği" kapsamında, yarın gece 20.30-21.30 saatleri arasında 'Gereksizse kapat, geleceği aydınlat' sloganı ile ışıklar gelecek için kapanacak. Bu yıl; Türkiye'de Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, İstanbul Boğazı'ndaki köprüler, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının yanı sıra; Gazi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi birçok kurum da ışıklarını kapatacak.
nAyrıca Başakşehir Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü de etkinliğe destek verecek. Geçen sene etkinliğe 7 kıtadan, 135 ülke ve bölgeden 2 milyar insan katılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.