Hava Durumu

İlhan İrem 30 yıl sonra Bursa’da konser verecek

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2016 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 07:57
Merhaba sevgili okurlar,
Sanat ve sanatçı kenti Bursa’da yetişen ve resim, tiyatro, müzik ve sinema sanatında kendini ispatlamış gerçek sanatçılarımızın sayısı çok fazla.
Bunlardan biri de besteci ve yorumcu İlhan İrem.
Hâlâ belleklerde olan ve birbirinden güzel, duyarlı, şarkıları olan İlhan İrem, hayranlarının karşısına çok nadir çıkıyor. Verdiği konserlerde de salonlar, statlar dolup taşıyor. Pek çok şarkısı ise binlerce dinleyicisiyle birlikte büyük bir koro olarak bir kez daha yüreklerdeki yerini alıyor.



Ünlü sanatçımız İrem, bugünlerde büyük bir heyecanla otuz yıl aradan sonra ilk kez Bursa’da beklenen konserini vermeye hazırlanıyor. 
Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin bu yılki programında yer alan sanatçımızın konseri 4 Haziran Cumartesi gecesi Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşirken İrem de bu yıl         ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’nin kapanış konserinde hayranlarıyla bir araya gelecek.
Bu arada Bursa Kent Müzesi’nde kentimizin yetiştirdiği ünlü sanatçılardan Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Müzeyyen Senar ve bunun gibi ünlü sanatçılarımız için hazırlanan özel köşelerden biri de İlhan İrem için organize ediliyor. Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez bu konuda ön çalışmalara başlanıldığını belirtti.
İrem’e 30 yıl sonra Bursa’da vereceği ilk konser için şimdiden hoş geldin diyor, başarılar diliyorum.

‘Derinliklerdeki Gizem’


Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi eski Müdürü ressam Emin İlter ile ressam Birsen İlter’in oğlu seramik sanatçısı Orçun İlter, ‘Derinliklerdeki Gizem’ adını taşıyan sergisini geçen hafta İstanbul Beyoğlu’ndaki D’art Galerisi’nde izlenime açtı.
Genç sanatçımızın insan ve doğa ilişkisini incelediği işlerini bir araya getirdiği sergisi, üçleme serginin ilk ayağı. Sanatçı İlter’in sergisi sanat çevrelerinde büyük bir ilgi görüyor. Tebrikler.

Nice güzel Çocuk Bayramlarına!..


23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. 
Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini de başlatmıştı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramımızdır. Yarının büyükleri olan siz çocukların bayramıdır. Gönlünüze göre, barış dolu günlerde ve büyük coşkular içinde kutlayacağınız nice güzel bayramlara çocuklar.. 

Güzel sözler


“Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayal gücü ise her yere.” 
“Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz.” 
“En kötü yalnızlık, kendinle barışık olmamaktır.”
(Teşekkürler Ataman KONUR)



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.