Hava Durumu

İnce topuklu hanımlar ve puset tekerleri!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2016 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 07:41
“Daha önce birkaç kez dile getirilmesine rağmen Nilüfer ilçesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın her iki yöndeki yaya kaldırımları çok kötü. Kaldırımlar her geçen gün biraz daha bozuluyor. 
Bulvarın bazı yerlerinde neredeyse yürümek epeyce zor.. Kaldırım zemini çok dengesiz. Bazı yerlerde derin çatlaklar ve çukurlar da mevcut.
Minik çocuğunu pusetiyle bu yollarda gezdiren hanımlar çok zorlanıyor. Çünkü pusetin incecik tekerleri çatlaklar arasına girip sıkışabiliyor. Bu noktalarda daha farklı sorunlarla da karşılaşanlar var.. 
Örneğin yüksek ve ince topuklu bir hanım burada yürürken topuğu çatlak yerlere girip kırılabiliyor. 



Bursamız’ın en güzel bulvarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmet’te yaşanan bu sorunu sayın yetkililerin dikkatlerine sunmak için gönderdiğim fotoğraflarıyla birlikte köşenizde yayınlayarak dile getirmenizi dilerim. 
Esen kalın..” - Ekrem Hayri EGELİ

Üç şerit, neden iki şeride düşürülüyor?     

“Üç şeritli yol mu daha iyidir, yoksa iki şeritli yol mu?. 
Aslında cevap tabii ki çok basit. Kime sorsak üç şerit der. Çünkü trafik hiçbir zaman sıkışmaz üç şeritte. 
Ama üç şeritli yol iki şeride düşürülürse buna ne dememiz lazım?
Örneğin; Eğitim Cad. üç gidiş, üç de geliş şeritli bir yoldu. Şimdi nereden akıllarına geldiyse Baruthane’den itibaren tek şeridin asfaltını söküyor, taş döşüyorlar. O tek şeride de paralı otopark yeri yapılacak diye konuşuluyor.. 
Oysa geçmiş yıllardan beri Belediye ev yapan insanlardan otopark parası topladı ve ‘size garaj yapacağız’ vaatlerinde bulundu. Peki o paralara ne doldu? Nerede kaldı o garajlar?.
Şimdi de halkın parası ile yapılmış asfalt sökülüp o tek şerit paralı otopark yapılarak vatandaştan yine para alınacak.
Nasrettin Hoca’nın kazan hikayesi gibi bu işler de devamlı doğuruyor. Bu arada sormak isterim; Küçükkumla’daki hayrat çeşmeyi dört yıl önce niye yıktın Büyükşehir? 
Bunlar hep merakla cevap beklediğim sorularım. Yıldırım Belediyesi’nden de Eğitim Caddesi’ndeki yapılan bu çalışmanın nedenini açıklamasını önemle bekliyorum. Evet, üç şeritli yol acaba neden iki şeride düşürülüyor?..” H.B

Eğer 20 kişiden az yolcu olursa...

“Pınarbaşı taraflarında vefat eden bir yakınımızın cenazesini Keles ilçemizin Karaiflah Köyü’ne naklederken cenazeye katılan yakınlarımızı ve cami cemaatini de götürebilmek için belediyeden yardım istedik. 
Belediye tarafından cenazelerde tahsis edilen bir otobüs gönderildi. Ama köye gidecek yolcu sayısı 20’yi bulmadığı     için otobüs şoförü büyük zorluk çıkardı. ‘20 kişiden az yolcu olursa gitmiyoruz’ dedi.
Yalvar yakar perişan olduk. Çok üzüldük.
Bir süre önce yine böyle bir durumla karşılaşmıştık.
Belediyenin cenaze sahiplerine gösterdiği bu hassasiyetin belediyenin tahsis ettiği otobüs şoförünün de göstermesi gerekmez mi?
İlgili makam sahiplerine saygılarımla duyuruyorum..”
İbrahim DURSUN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.