Hava Durumu

İnegöl yaptı sırada Bursamız olmalı!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 07:56

"Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Stuttgart şehrinde yaşayan ve Bursamız'a turistik ziyarete gelen iki Alman doğumlu Türk genci ile tanıştım.
Bursa'nın tarihi güzellikleri üzerine konuşurken söz döndü dolaştı çevre kirliliğine geldi. Bana etrafa hoyratça saçılan çöplerin Bursa gibi tarihi ve turistik ve ulu bir şehre yakışmadığını söylediler. Ben de bu sorunu sık sık Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde gündeme getirdiğimi ve genç nesillere farkındalık verilmesi gerektiğini belirttiğimi ama fikirlerimin Bursa İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alper Taban Bey nezdinde İnegöl Belediyesi hariç karşılık bulamadığından dert yandım.
İnegöl Belediyesi'nin farkındalık amaçlı olarak şehir merkezine sokaktan toplanan çöpleri döktürdüğünü ve file içinde çöpleri bilboardlara astığını biliyorum ve ısrarla göz yumduğumuz acı reçeteyle korkmadan ve daha da geç olmadan yüzleşmemizin sağlıklı çevre için gerekli olduğunu düşünüyorum.
İnegöl Belediyesi yetkili-lerini canı gönülden kutluyo- rum. Bu güzel uygulamaları CİMER'den de İçişleri Bakanlığı- 'na örnek uygulama olması ve Türkiye geneline yaygınlaşması amacıyla sunmayı planlıyorum.
Bu genç arkadaşlara Almanya'nın neden tertemiz olduğunu da sordum. Bana eyaletlere göre değişmekle birlikte ilkokuldan itibaren her sene (toplam 5 ya da 6 sene) çevre temizliği bilinci aşılanması için okul olarak tam gün çöp toplamaya gittiklerini anlattılar.
Kendilerine özel aparatlar ve eldivenler verildiğini ve tam gün temizlik yaptıklarını, aynı zamanda da çevre temizliği konusunda eğitimler verildiğini söylediler.
Şimdi kendilerinin de çevre dostu olduklarını ve yerlere bir çöp dahi atmaya vicdanlarının razı gelmediğini söylediler. Genç arkadaşlar, Almanya'da çevreyi kirletme ve yere çöp atma cezalarının da çok yüksek olduğunu ve ceza için ise bir kişinin ihbarının yeterli olduğunu söylediler.
Özetle, ek fotoğraflardaki gibi olumsuzluklarla sık karşılaşmamak adına çevre bilinci çalışmalarının ve bilboard vb.haberleşme araçlarının da kullanılarak Büyükşehir Bld.'nce de ele alınması ve çöp toplayan belediye değil, eğiten ve geliştiren bir belediyeye dönüşmemiz adına yetkililerin konuya önem vermelerini rica ederim. Saygılarımla.."
Serkan ÖZGİRAY - End.Yük.Müh./ODTÜ 99"

DİKKATLERDEN KAÇMIŞ RÖGAR

"Nilüfer ilçemizde, Çamlıca Mahallesi bölgemizdeki Beyan Sokak ile 1.Niyet Sokak'ların birbirleriyle kesişme noktasında bulunan bir rögar kapağı etrafında yapılan bir kazı çalışması sonrası asflat zeminin durumu bu hale geldi ve ne zamandan beri de gerekli asfalt onarım çalışması herhalde dikkatlerden kaçmış olacak ki yapılmıyor.
Ayrıca; Nilüfer ilçesindeki aynı mahallede Şimşek Sokak üzerinde bir süre önce yaya kaldırımı çalışmaları yapıldı ama bir kısmı da yarım kaldı.. Yarım bırakılmış durumdaki çalışmalardan geriye kalan kum yığınları da dahil oradaki yolda öylece duruyor.
Yollarımızda meydana gelen problemlerin daha da büyümemesi için yapılması gereken çalışmalar konusunu ilgililerin dikkatlerine arzederiz..
Saygılarımızı sunarız."
Vefa S. AKDENİZ ve komşuları

YÜRÜYEN MERDİVEN

"Geçtiğmiz 1 Kasım 2018 Perşembe günkü köşenizde Çakırhamam Meydanı'ndaki Gazi Timurtaş Paşa Türbesi önünden Tophane rampasını birbirine bağlayan yürüyen merdivenlerde önemli bir arıza olduğunu fotoğrafını da çekip köşenize aktarmıştım.
Merdiven basamaklarından iki tanesi yerlerinden çıkmış durumdaydı ve büyük tehlikeler yaratabilirdi.
Geçen cumartesi günü yolum yine o bölgeye düştü. Yürüyen merdivenlerdeki arızanın giderilmiş olduğunu ve çalışmaya başladığını görünce çok mutlu oldum.
Eleştirilerimiz kadar yapılan işlere de teşekkür etmemiz gerekir..
Duyarlılık gösterip soruna eğilen yetkililere ve gazetenize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla.."
Galip ÖZTÜRK

SOKAĞIMIZ ÇOK KARANLIKTA

"Çamlıca Mahallesi'nde Özeke Sokak ile Karlı Sokak'ımızın arasında bulunan yol üzerindeki sokak aydınlatma direği üzerindeki lambamız bir süreden beri gayrifaal bir halde ve yanmıyor..
Bu yüzden sokağımız geceleri çok karanlık bir duruma dönüşüyor.
Sorun ile ilgili sayın yetkililerden bu lamba için gerekli onarımın yapılmasını ve sokağımızın aydınlatılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."
Sokak sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.