Hava Durumu

İsmetiye’den Çanakkale’ye anlamlı bir saygı gezisi

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2016 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 07:31
 Osmangazi, İsmetiye Mahallesi skinlerinden oluşan kalabalık bir grup geçenlerde semt muhtarı Mesut Barbaroz’un büyük katkılarıyla hazırladığı Çanakkale gezisine çıktı ve kahraman şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip onları saygıyla andı. 
     İsmetiye Mahallesi sakinleriyle oluşan ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen Çanakkale Şehitleri’ni anma gezisine çocuk, genç ve yaşlı vatandaşlardan oluşan 90 kişilik bir dostluk grubu, kahraman şehitlerimizin kenti Çanakkale’ye semtlerinden kaldırılan iki otobüs ile ulaştı.



     Gece saat 01.00’de İsmetiye’den hareket eden grup sabah 06.00’da Çanakkale’ye ulaştı ve daha sonra burada büyük bir dostluk içinde kahvaltı yaptı.
     Çanakkale Şehitlik Abidesi ve Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı şehitliklerini ziyaret edip dualar okuyan dostluk grubu, Conk Bayırı ve 57. Alay Şehitliği’nin ardından günün anısını yansıtan fotoğraflar çektirdi.
     Öğle yemeğini Alçı Çatı’da yiyen ve ardından ziyaretlerine devam eden İsmetiye sakinleri gece saat 21.00 sularında mahallelerine geri dönerken Muhtar Mesut Barbaroz’a da teşekkürlerini sundu.
     İsmetiye sakinlerince geleneksel hale getirilen bu anlamlı etkinliğin her yıl aksatılmadan devamını dilerim..

Kesilen ağaçlar ve beklenen duyarlılık

Değerli okurlarım, Yeni Yalova Yolu’ndaki kesilen ağaçlarla ilgili çok sayıda  şikayet alıyorum. Umarım yetkililer buna olumlu yanıt verir ve kesilen ağaçların yerine en az 10 misli ağaç şehrin farklı ana arterlerine dikileceği müjdesini bizlerle paylaşır. Çınarlar da başka tarafa nakledilir.

Okurum Hasan Duman’ın mail’i şöyle:

   “Geçenlerde Yeni Yalova Yolu’ndan geçtim. İçim sızladı. O yemyeşil caddede sadece birkaç yerde kesilmeyi bekleyen ağaçlar kalmış. 
      Yeşil Bursa deyince sadece çevre yamaç ve bazı parklardaki yeşil alanlar akla gelmemeli. Şehrin cadde ve bulvarları ve hatta sokaklarında da çok ağaç olmalı.  
       Birkaç yıl önce Bursa kadar yağış almayan ama insan eliyle yemyeşil hale gelmiş Madrid’i gezmiştim. Dünyanın en yeşil başkentinden biri. Madrid’de yeşile o denli önem verilmiş ki sadece park, cadde ve bulvarlar değil, büyük tren istasyonu bile yemyeşil ağaçlarla kaplıydı. (Orada çektiğim ve arşivimdeki bir fotoğrafı ekte sunuyor ve yetkililerle paylaşıyorum). 


     
İnşallah Yeni Yalova Yolu’nda raylı sistem çalışmaları nedeniyle mecburen kesilen ve nakledilecek ağaçlar misliyle kentimizdeki muhtelif cadde ve sokaklara dikilir de yeşil Bursa kimliğine kent merkezinde cadde ve bulvarlarda da sahip olunur. Sn. yöneticilerin görüşümü önemseyip gerekli çalışmayı bir an önce yapmalarını dilerim. “ Hasan DUMAN
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.