Hava Durumu

İspanyolların bol paslı futbol anlayışları gibi

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 08:28

"Belediyelere yaşanılan sorunları iletmek için sayısız kanallar var. E-posta, telefon, WhatsApp ihbar hattı ve gazetenizdeki sizin sayfanız gibi.
Ne var ki bu şikayetlere çözüm bulunması için gerekli olan en büyük eksik 'gayret gösterilmemesi'.
Bu nedenle birçok konu adeta 'top' oluyor. İspanyolların futbol anlayışındaki yoğun özellik gibi birimden birime, kurumdan kuruma adeta pas atılıyor.
Keşke sorunu çözmeye niyetli ve gayretli birileri olsa da bu paslardan biri ortalanıp sonra da gol olsa(!)..
Şöyle ki; daha önce köşenizden bildirmiştik. Nilüfer, Beşevler, Konak Mah.'nde önce Beşevler Cad. daha sonra Konak Cad. dönüş yapılan kavşaklarda kırmızı yanmasına rağmen geçen veya geçişini tamamlayamadan kavşakta sıkışan araçlar nedeniyle büyük keşmekeş yaşanıyor.
Burası günün en işlek saatlerinde hep böyle. Herkes birbirine korna çalışıyor, sözlü tartışmalar yaşanıyor. Konak Cad.'nin Beşevler Cad.'ne bağlanma noktası ve bağlanması zaten çok hatalı. Muhtemelen zamanında burada bir dere vardı, dere asfaltlanıp cadde olmuş!
Bizler her seçimde vatandaşlık görevimizi yapıyor, yüzde 90'lara varan oranlarda seçimlere katılıp oylarımızı veriyoruz.
Sayın yetkililerin de belirtilen sorunlara çözüm oluşturma gayretinde olması gerekir.
En çok görebildiğimiz Nilüfer Bld.'nin bazı olumlu ve hızlı çözüm sunumları ve Osmangazi Bld.'nin 'Bu konu benim değil Büyükşehir'in' deyip üstüne vazife çıkartmayıp başka tarafa pas atması!
Büyükşehir Bld.'nin de köşenizde her sorun için gerek çözüm sunumları, gerekse yanıtlarının var olması en büyük dileğimiz. Saygıyla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Orman gibi olmadan!..

"Osmangazi bölgemizdeki Yunuseli Mahallesi 16. Bahar Sokak ve civarındaki kaldırımlarımız bir süre önce yenilendi. Çok güzel oldu.
Ama kaldırım kenarlarındaki otlar yüzünden şimdi yaya kaldırımlarımız neredeyse kapanmak üzere. Çünkü otlar çok uzadı. Her tarafı da kapladı. Ve aralarından da bazen zehirli olduğunu tahmin ettiğimiz böcekler çıkıyor.
Bu tür böcekler yüzünden birtakım tehlikeler yaşanmaması için Belediye'ye gerekli bilgiler verildiği halde otlar temizlenmiyor. Bu durum devam ederse kaldırım kenarları ormana dönüşecek.."

Yıldırım'da toprak kayması tehlikesi!

"Yıldırım ilçemizdeki Mollaraap Mah. Özerlik Sokak'ta yeni bir inşaat yapılıyor.
Bu inşaat yüzünden yolu trafiğe kapattılar. Yapılan kazıda yoldan içeri de girildi. Şimdi ambulans ve itfaiye giremez.
Belediye'nin yapı denetim birimine gerekli şikayetlerimizi yaptık. Gerekli zabıt tuttular.
İnşaatın hemen yanındaki komşumuza ait evin toprak kayması yüzünden göçme riski oldukça fazla..
İlgililer, 'göçerse müteahhidi şikayet edersiniz' deyip gittiler..
Malumunuz olduğu üzere, son zamanlarda çok şiddetli yağışlar var. Bu yüzden bu kesimde toprak kayması ihtimali oldukça yüksek.
Kısa zaman önce bölgemizde yine böyle bir durum yaşanmıştı. Yıldırım Bld.'nin dikkatine sunuyor, önlem alınmasını rica ediyoruz."- Halil GÜLEÇ

Alo, burası Büyükşehir

MASALAR SANDALYELER:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 8 Haziran 2018 tarihli 'Yürüyüş yolunda masa sandalyeler' başlıklı okur şikayeti ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda Osmangazi, Çiftehavuzlar Mah. 2. Kanal Cad. üzerindeki yürüyüş yoluna masa ve sandalye konularak işgal edildiği belirtilmişti.
Şikayete konu olan bölge ekiplerimizce kontrol edilip yürüyüş yolunda bulunan işgaller kaldırtılmıştır."

TUZAK KAPANDI:- "22 Haziran 2018 köşenizde yer alan 'Tuzak gibi çukur' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
İlgili yazıda "... Nilüfer İlçesi Çamlıca bölgesinde caddenin tam orta yerinde oluşan derin bir çukur buradan geçen araçlar için büyük tehlike oluşturuyor" denilmekteydi.
Belirtilen adresteki sorun aynı gün BUSKİ Bakım ve Onarım ekiplerince hemen onarılmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın ve Halkla İlşk. Daire Bşk.

Oturma bankları nereye gitti?

"Bir süre önce gazetenizdeki sayfanızdan Mudanya Güzelyalı'daki Yalı Mh. Çayırbaşı Sokak civarındaki çay ocağı karşısındaki, yola oturma grupları konulması için belediyeden ricada bulunmuştuk.
Bunun üzerine belirtilen yerlere 5 tane oturma bankı konuldu. Vatandaş burada oturup dinleniyordu. Büyükşehir Bld.'ne teşekkür ederiz.
Ama önceki gece bu bankların üç tanesi yerlerinden çıkartılmış ve bunların olduğu yerlere şemsiyeler konulmuş. Bankların şimdi nerede olduğu da belirsiz.
Sayın yetkililerin dikkatine saygıyla sunarız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.